Курка на пляшці в духовці – 7 рецептів приготування

Курка на пляшці в духовці – це найпростіший спосіб її приготування. Такий метод запікання птиці під силу освоїти навіть недосвідченій господині. Головне, правильно підібрати маринад, щоб м’ясо вийшло не тільки соковитим, але також дуже смачним і ароматним.

Курка на пляшці з водою в духовці

Вже не одне десятиліття смажена птиця залишається одним з головних страв сімейного або урочистого застілля. У кожної господині є свої секрети приготування смачної страви з курки – хтось маринує м’ясо, хтось запікає на солі, а хтось використовує для приготування звичайну пляшку з водою. В останньому випадку птах виходить дуже смачно! Головне, взяти невелику тушку.

Інгредієнти:

  • тушка птиці;
  • стакан води;
  • дві ложки олії;
  • лавровий лист, горошини перцю.

Спосіб приготування:

  • Тушку птиці натираємо сумішшю перців з сіллю і змащуємо олією.
  • У банку наполовину наливаємо воду, кидаємо горошини перцю і лавровий лист.
  • Вставляємо курку на пляшку і запікаємо 45 хвилин (температура 190°С).