Курка по-китайськи – 7 рецептів приготування

Останнім часом слов’янські господині все частіше стали вдаватися до рецептів китайської кухні. І одним з найбільш популярних страв є курка по-китайськи. Втім, це не дивно, адже так з простих інгредієнтів можна приготувати даний делікатесне страву, яке вразить незвичайним поєднанням смаків.

Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами по-китайськи

Східна кухня дивує своїм різноманіттям. Іноді, покуштувавши якусь вишукану страву в китайському ресторанчику, хочеться навчитися готувати його самостійно. І сьогодні ми спробуємо приготувати досить широко відоме блюдо – курку з ананасами.

Заздалегідь підготуйте:

  • півкіло філе птиці;
  • банку консервованих ананасових кілець;
  • два стручки кольорового перцю;
  • 35 г подрібненого імбирного кореня;
  • за дві ст. л. томат-пюре і крохмалю;
  • одна ст. л. борошна;
  • олія для смаження;
  • будь фруктовий оцет і соєвий соус.

Спосіб приготування:

  • Брусочки м’яса залишаємо на півгодини в соєвої приправи, потім перемішуємо ложкою крохмалю і борошном.
  • Малими порціями обсмажуємо шматочки м’яса і викладаємо на серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
  • У чисту сковороду ллємо олію, в якому обсмажуємо кубики болгарського перцю протягом трьох хвилин. Потім кладемо імбир, оцет, шматочки фруктів і наливаємо півсклянки сиропу з-під ананасів.
  • Через дві хвилини відправляємо до інших інгредієнтів томат-пюре, який залишився крохмаль і шматочки обсмаженого м’яса. Все перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою сім хвилин.

Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи готова.

З капустою і макаронами

Курку по-китайськи готують не тільки з екзотичними фруктами, але і з іншими інгредієнтами. І сьогодні ми подамо до вечері пікантну курятину з китайською капустою і макаронами.

Інгредієнти:

  • 220 г макаронів;
  • 420 г філе;
  • 210 г китайської капусти;
  • півтора склянки зеленого горошку;
  • ложка тертого імбиру;
  • по ложці кунжутної і цукрового піску;
  • дві ложки винного оцту;
  • ½ Ч. л. пластівців червоного перцю.
Дивіться також:  Як зробити смачне тісто для пельменів, м’яке і еластичне?

Спосіб приготування:

  • У миску наливаємо по ложці соусу і кунжутової олії, перемішуємо з шматочками філе. Маринуємо м’ясо 20 хвилин.
  • Решту соєву приправу і масло змішуємо з оцтом і цукровим піском.
  • На олії обсмажуємо шматочки курки і викладаємо на тарілку. На її місце кладемо зелену цибулю, нашатковану капусту, а також імбир, червоний перець і, при бажанні, подрібнений зелений лук.
  • Через 10 хвилин додаємо шматочки м’яса з соусом і ще через стільки ж – відварені макарони. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Готуємо з овочами

Овочі є одним з головних інгредієнтів в приготуванні китайських страв.

Найчастіше, китайські кухарі використовують селера, китайську капусту і брокколі.

Але на своїй кухні ми можемо створювати власні шедеври на основі класичних рецептів китайської кухні.

Інгредієнти:

  • 320 г м’яса птиці;
  • два червоних і один зелений солодкий перець;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • морквина;
  • 1 ч. л. цукру;
  • ложка олії оливи;
  • 80 мл соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • Грудку і цибулю ріжемо брусочками, моркву шайбами, а перець кубиками.
  • На розпеченому маслі обсмажуємо м’ясні брусочки протягом трьох хвилин.
  • Потім з інтервалом у три хвилини кладемо моркву, цибулю і солодкий перець.
  • В піалі змішуємо цукор з соєвого приправою і отриманим соусом заливаємо інгредієнти. Курка з овочами повинна потомитися ще сім хвилин.

Курка по-китайськи з рисом

Курка з рисом за рецептом – це чудове блюдо, в якому ідеально поєднуються всі інгредієнти. Ви можете використовувати будь-які овочі, а також коригувати гостроту за допомогою спецій і перцю чилі.

Інгредієнти:

  • 320 г м’яса;
  • півсклянки зерен рису;
  • 180 г стручкової квасолі;
  • 1 ч. л. тертого імбиру;
  • солодкий перець;
  • дві ложки соєвого заправки;
  • дві щіпки цукру;
  • масло, пір’я цибулі.

Спосіб приготування:

  • На олії до рум’яності обсмажуємо шматочки м’яса.
  • Окремо смажимо овочі, а потім тушкуємо їх разом з відвареною крупою.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, вливаємо соус, кладемо солодкий пісок і імбир. Також інгредієнти можна посолити і поперчити за смаком.
  • Блюдо згасимо ще кілька хвилин, після чого його можна подавати на стіл.
Дивіться також:  Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

З арахісом

Арахіс дуже популярний в азіатській кухні. Його часто додають в блюда з м’яса і овочів, а також використовують у приготуванні соусів. І зараз ми пропонуємо оригінальний рецепт курячого м’яса по-китайськи з арахісом.

Попередньо горіх потрібно просушити на сухій сковороді, потім очистити і розламати на кілька частин.

Інгредієнти:

  • 370 г курячого м’яса;
  • півсклянки арахісу;
  • дві ложки томат-пюре;
  • по 20 мл звичайного цукру, соєвої приправи і яблучного оцту;
  • по 1 ч. л. імбирною стружки і насіння кунжуту;
  • три зубці часнику;
  • масло для обсмажування.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом на підігрітому маслі пасеруємо шматочки часнику разом тертим імбиром і перцем.
  • Потім до прянощів кладемо м’ясні шматочки і готуємо їх п’ять хвилин.
  • Після вливаємо соус, оцет і додаємо пасту. Через п’ять хвилин висипаємо насіння кунжуту і арахіс, прогріваємо інгредієнти пару хвилин і знімаємо з плити.

В гострому соусі

Наш наступний рецепт обов’язково оцінять шанувальники пікантних м’ясних страв.

Гостроту страви додасть перець чилі і соус «Табаско», але в рецепті ми також будемо використовувати сік ананасів, який зробить соус кисло-солодким і трохи зменшити його пекучість.

Інгредієнти:

  • 680 г філе;
  • 180 мл ананасового соку;
  • головка цибулі і невелика морква;
  • стручок перцю чилі;
  • п’ять крапель «Табаско»;
  • 20 г крохмалю;
  • два часникового зубчики;
  • 70 мл соєвої приправи.

Спосіб приготування:

  • Процес приготування почнемо з того, що замаринуем шматочки м’яса разом з овочами і перцем чилі в заправці з чорного соусу і «Табаско».
  • Потім просочені пікантним маринадом інгредієнти обсмажуємо не більше десяти хвилин в підігрітому маслі.
  • Вливаємо фруктовий сік разом з крохмалем, тушкуємо страву ще вісім хвилин і вимикаємо плиту.

Курка по-китайськи з соєвим соусом

Свої страви китайські кухарі готують на відкритому вогні і використовують сковороду з опуклим дном – вок. Але навіть на звичайній сковороді і на плиті можна приготувати не менш смачне і апетитне страву за рецептом.

Дивіться також:  Спрінг роли – 12 рецептів приготування

У приготуванні м’ясної страви використовується масло кунжуту, але його можна замінити оливковою або звичним для нас соняшниковою.

Інгредієнти:

  • 210 г курячого м’яса;
  • половинка цибулини;
  • три зубчики часнику;
  • невеликий шматочок імбиру;
  • по три ложки соєвого заправки і вина.

Спосіб приготування:

  • В рецепті ми будемо використовувати вино. У Китаї є спеціальний міцний напій з кисло-солодким смаком, але для нашого випадку підійде і звичайна напівсолодке.
  • Куряче м’ясо ріжемо тонкими смужками, цибулю – півкільцями, а імбир і часник нарізаємо великими пластинами.
  • В прогрітому маслі обсмажуємо до рум’яності прянощі. Якщо ви прихильник гострих страв, то можете додати стручок пекучого перцю.
  • Як тільки масло вбере в себе всі аромати, прибираємо часник і імбир, і починаємо невеликими порціями обсмажувати м’ясо, щоб воно швидко покрилося скоринкою. Якщо в сковороду покладіть все м’ясо відразу, то отримати бажаний ефект буде досить складно.
  • Тепер обсмажені шматочки курки кілька хвилин смажимо разом з цибулею. Як тільки він стане прозорим, вливаємо соус, вино і готуємо до тих пір, поки вся рідина не випарується.

У приготуванні кисло-солодкого соусу ви можете самі збільшувати/зменшувати кількість і склад інгредієнтів, тим самим роблячи страви більш солодкими, кислими, гострими – такими, як подобається саме вам.