Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

Курятина з пікантним східним соусом завжди виходить напрочуд смачною і буквально тане в роті. Головна особливість м’яса полягає в рум’яної скоринки і ніжною внутрішньої частини. Як правильно готувати курку теріякі за різними рецептами, описується далі.

Класична курка теріякі на сковороді

Інгредієнти: 650-700 г філе по 90 мл саке, солодкого рисового вина (краще всього – мірін), соєвого соусу без добавок, велика ложка коричневого цукру.

  • Курочка ріжеться на невеликі скибочки і підрум’янюється на розігрітому маслі.
  • М’ясо витягується з сковорідки. В олію, що заливається всі зазначені в рецепти рідкі компоненти і цукор. Соус повинен увариваться на невеликому вогні до тих пір, поки його кількість не зменшиться в два рази.
  • У суміш закладається вже готове м’ясо і прогрівається в ньому пару хвилин. Бажано також полити соусом курятину при подачі.
  • Щоб зробити курку теріякі на сковороді гострою, соус додається червоний перчик і/або часник.

    Як приготувати в мультиварці?

    Інгредієнти: півкіло курятини, 130 мл готового соусу теріякі, 2 часникового зубчики, велика ложка рідкого бджолиного меду, 60 мл рафінованої олії.

  • М’ясо ріжеться брусочками. Вони повинні вийти середнього розміру.
  • Зверху курка заливається сумішшю з інших складниках рецепту. Можна готувати курятину відразу після перемішування, але краще залишити її промаринуватися в отриманому складі на 1-1,5 години.
  • Обсмажується частування у програмі випічки близько півгодини. Кришка пристрою при цьому залишається відкритою.
  • Смачно подавати блюдо з вареним рисом будь-якого сорту.

    Рецепт в духовці

    Інгредієнти: 1 кг курки, по столовій ложці води і картопляного крохмалю, 90 мл яблучного оцту, 130 мл соєвого соусу, по щіпці меленого імбиру і суміші кольорових перчиком, зубок часнику, 1/3 склянки цукру.

  • Спочатку з’єднуються рідкі компоненти: соєвий соус, вода і яблучний оцет. В отриманій суміші розчиняється цукор і всі спеції. Додається роздавлений часник.
  • М’якоть курятини нарізане тонкими брусочками.
  • М’ясо укладається у термостійку форму, заливається готовим пікантним соусом.
  • Запікається частування в добре розігрітій духовій шафі 35-45 хвилин.
  • Щоб шматочки курочки залишилися соковитими, час від часу їх слід поливати соусом.

    В соусі теріякі з імбиром

    Інгредієнти: півкілограма курячого філе, столова ложка рідкого бджолиного меду, 220 мл соєвого соусу, чайна ложка меленого імбиру, столова ложка винного оцту, стільки ж світлого кунжуту.

  • Спочатку в соєвий соус висипається мелений імбир. Потім туди ж додається мед і всі рідкі інгредієнти. Маса дуже ретельно вимішується. Мед повинен повністю в ній розчинитися.
  • Соус настоюється 10-12 хвилин, щоб гарненько розійшлися всі компоненти. Далі в нього висипається філе, нарізане кубиками. Птах маринується в отриманому складі півгодини.
  • В ідеалі готувати курку в соусі теріякі потрібно в воке. Якщо такий посуду під рукою не виявилося, то просто в глибокій сковорідці.
  • Спочатку курочка смажиться без соусу до рум’яності, потім заливається рідиною і гаситься до її википання. В останню чергу вона посипається кунжутом.
  • Подається страва з гречаною локшиною та порцією свіжого салату.

    Загрузка...

    З овочами

    Інгредієнти: 330 г курячого філе, 170 мл соусу теріякі, половинка болгарського червоного перцю і стручка перчика чилі, маленька морквина, жменя світлого кунжуту, 3-4 столові ложки рафінованої олії.

  • Соус найпростіше взяти вже готовий. Він зазвичай продається у відділах продуктів для приготування суші та ролів.
  • Птах промивається холодною водою, підсушується рушником з паперу, після чого ріжеться невеликими довгастими скибочками.
  • Дрібно рубається чилі без нутрощів. Останні занадто гострі.
  • Шматочки філе заливаються соусом, присипаються рубаним перчиком, вимішуються. Під плівкою вони будуть маринуватися в холоді близько півгодини.
  • Тонкі брусочки болгарського перцю і моркви обсмажують на розігрітому маслі. Овочевий набір можна урізноманітнити кабачком, стручковою квасолею, брокколі.
  • Курка спочатку обсмажується на що залишився від овочів маслі, а потім вже готується в маринаді до загустіння останнього.
  • Залишається змішати вміст сковороди з овочевою піджаркою, присипати кунжутом і подавати.

    Локшина удон з куркою теріякі

    Інгредієнти: півкілограма курячого філе, морква, 170 мл соусу теріякі, 120 г міні-кукурудза (консервована), 270 г пшеничного локшини (удон), 60 мл соєвого соусу, 60 г консервованої кукурудзи.

  • Шматочки філе обсмажуються до скоринки без солі. Далі вона поливається соусом теріякі і карамелізується.
  • Морквина смажиться в окремому посуді з шматочками мініатюрних кукурудзяних качанів і зернятками солодкою.
  • До овочів додається соєвий соус, вони готуються до м’якості.
  • Локшина вариться 5-6 хвилин в солоній воді.
  • Овочева піджарка разом з готовою локшиною викладається до готової курятині. Всі складові перемішуються, і страву можна подавати до столу.

    З рисом і грибами

    Інгредієнти: півкілограма курячого філе, стільки ж печериць, 2 середні морквини, 3-4 часникового зубчики, 130 мл соусу теріякі, варений рис для гарніру.

  • Довгасті шматочки курки поливається соусом. Під плівкою вони будуть маринуватися в холоді півгодини.
  • Кружечки моркви обсмажуються з грибними слайсами і з подрібненим часником.
  • У маслі з додаванням маринаду курка смажиться. Коли вона до кінця приготується, можна змішувати продукт з морквою і грибами.
  • Вийшло страва викладається поверх відвареного рису і подається до столу.

    Рецепт з фунчозой

    Інгредієнти: невелика упаковка фунчозы, куряче філе, 150 мл соусу теріякі, пара зубців часнику.

  • Локшина замочується по інструкції.
  • Смужки курочки обсмажують на сильному вогні до рум’яності з подрібненим часником.
  • До птиці виливається соус. Ще через кілька хвилин можна додавати локшину.
  • Частування подається відразу після перемішування.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...