Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

Курятина з пікантним східним соусом завжди виходить напрочуд смачною і буквально тане в роті. Головна особливість м’яса полягає в рум’яної скоринки і ніжною внутрішньої частини. Як правильно готувати курку теріякі за різними рецептами, описується далі.

Класична курка теріякі на сковороді

Інгредієнти: 650-700 г філе по 90 мл саке, солодкого рисового вина (краще всього – мірін), соєвого соусу без добавок, велика ложка коричневого цукру.

  • Курочка ріжеться на невеликі скибочки і підрум’янюється на розігрітому маслі.
  • М’ясо витягується з сковорідки. В олію, що заливається всі зазначені в рецепти рідкі компоненти і цукор. Соус повинен увариваться на невеликому вогні до тих пір, поки його кількість не зменшиться в два рази.
  • У суміш закладається вже готове м’ясо і прогрівається в ньому пару хвилин. Бажано також полити соусом курятину при подачі.
  • Щоб зробити курку теріякі на сковороді гострою, соус додається червоний перчик і/або часник.