Курка тушкована в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді в духовці і мультиварці

Курка тушкована в сметані – це не складний у приготуванні блюдо, яке не вимагає особливих кулінарних навичок і використання дорогих інгредієнтів. Сметана поєднується з будь-якими спеціями, а особливий аромат розкривають свіжі пряні трави. Курку можна приготувати на сковороді в духовці, казанку, додати до неї будь-які овочі, гриби або сухофрукти.

Курка, тушкована в сметані на сковороді

Ніжна і ароматна курятина в сметанному соусі особливо підходить тим, хто дотримується дієтичного харчування. Для її приготування візьміть охолоджене м’ясо птиці, жирну сметану, а також пряні трави та спеції. А як гасити курку на сковороді, прочитайте тут. І тоді у вас вийде смачний, а головне, неймовірно апетитний обід.

Інгредієнти:

• куряче м’ясо;
• дві цибулини;
• склянка сметани;
• три зубки часнику;
• дві ложки борошна;
• приправи, олія.

Спосіб приготування:

1. Візьміть цілу тушку курки і розділіть її на порційні шматочки. М’ясо приправити сіллю і іншими приправами на ваш вибір.
2. Для смаження краще приготуйте сковороду з високими бортиками. Розігрійте в ній масло і обсмажте курячі шматочки до золотистого кольору.
3. Після, додайте до м’яса нашатковану цибулю, потім борошно і трохи паприки для кольору і смаку. Перемішайте склад і смажте ще кілька хвилин.
4. Сметану змішайте з рубаним часником і відправте в сковороду. Влийте воду, накрийте ємність і варіть м’ясо 20 хвилин.

Загрузка...

Рецепт для духовки

Якщо приготувати курку з допомогою різних кухонних приладів, то смак у кожного готового страви буде свій, особливий. І зараз ми будемо готувати курку в сметані в духовці.

Інгредієнти:

• курка;
• три цибулини;
• склянка сметани;
• сіль, спеції.

Щоб соус не вийшов занадто жирним, тушку птиці потрібно очистити від видимого жиру, так як духовка – це не гриль і весь жир піде в соус.

Також не варто використовувати в рецепті грубі спеції, які можуть перебити тонкий смак курячого м’яса. Досить додати трохи пряних трав, меленого перцю і куркуми для кольору.

Спробуйте також:  Перловка з м'ясом - 7 рецептів

Спосіб приготування:

1. Курку розрізаємо на шматочки, приправляємо спеціями і залишаємо на 15 хвилин.
2. Цибулю шаткуємо півкільцями і укладаємо на дно форми для випічки.
3. На цибульну подушку кладемо курячі шматочки, поливаємо їх сметаною і запікаємо в духовці 30 – 35 хвилин. Температура – 180°С

З картоплею

Приготувати ситний, але корисний вечеря досить просто. Для цього потрібно взяти курку, трохи овочів і згасити все це в сметані з картоплею. В результаті вийти ніжне куряче м’ясо з ароматним і ситним гарніром.

Інгредієнти:

• тушка птиці;
• шість бульб картоплі;
• дві морквини;
• дві цибулини;
• склянка сметани;
• спеції, олія.

Спосіб приготування:

1. Тушку курки краще розділити на невеликі шматки. Картоплю порізати кубиками, цибулю нашаткувати, а моркву натерти на тертці.
2. У казані розтоплюємо вершкове масло, в якому спочатку пасеруємо цибулю і моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, кладемо курячі шматочки, солимо, перчимо і обсмажуємо м’ясо з овочами 10 хвилин.
3. Після, кладемо картопляні кубики, додаємо сметану і перемішуємо складу. Вливаємо сюди ж воду, накриваємо казан кришкою і тушкуємо страву ще 40 хвилин.

Тушкована курка зі сметаною в мультиварці

Мультиварка на кухні – це можливість швидко та смачно нагодувати свою сім’ю. Томлені страви виходять дуже ніжними та смачними. І тепер пропонуємо простий рецепт приготування курячого м’яса зі сметаною і солодким перцем.

Інгредієнти:

• курка;
• морквина;
• цибулина;
• м’ясистий солодкий перець;
• 1,5 склянки сметани;
• приправи, олія.

Спосіб приготування:

1. Щоб курка вийшла більш соковитою, її варто замаринувати. Для цього змішайте масло з будь-якими пряними травами і отриманою сумішшю намажте шматочки курки.
2. На мультиварці встановлюємо режим «Смаження» і готуємо м’ясо до рум’яного кольору. Потім додаємо нарізані цибулю і моркву, смажимо курку з овочами ще 10 хвилин.
3. Далі додаємо сметану, якщо потрібно, то вливаємо воду. Кладемо кубики солодкого перцю, перемішуємо склад і тушкуємо блюдо в режимі «Гасіння» 35 хвилин.
4. Після звукового сигналу додаємо рубану зелень і залишаємо страву на деякий час в режимі «Підігрів».

Спробуйте також:  Брауні - 14 рецептів приготування в домашніх умовах

 

З додаванням грибів

Курку, приготовану в сметані з додаванням грибів, багато хто називають російським жульєном. І дійсно, за смаком та ароматом таке блюдо ні в чому не поступається традиційній французькій закуски.

Інгредієнти:

• куряче м’ясо;
• 150 г білих грибів;
• 160 мл сметани;
• цибулина;
• 80 г м’якого сиру;
• спеції.

Спосіб приготування:

1. Першим ділом білі гриби відваріть протягом 10 хвилин. Потім наріжте їх кубиками і разом з подрібненою цибулею обсмажте на вершковому маслі.
2. Куряче м’ясо поріжте на дрібні шматочки і окремо смажте до золотистого кольору.
3. Потім з’єднуємо м’ясо з грибами і цибулею, заповнюємо отриманою масою невеликі формочки. Зверху поливаємо їх вміст сметаною і посипаємо сирної стружкою. Запікаємо 15 хвилин, температура – 190 градусів.
Приготувати страву можна не тільки в духовці, але і на сковороді. Така тушкована курка з грибами в сметані виходить такою ж смачною і апетитною.

Куряче філе в сметанно-часниковому соусі

В останні час багато господинь готують куряче м’ясо з додаванням вершків або сметани. Це пояснюється тим, що завдяки вершкового соусу, м’ясо виходить ніжним і соковитим, а додавання спецій і часнику робить смак насиченим і пікантним.

Інгредієнти:

• куряче філе;
• цибулина;
• два зубчики часнику;
• 230 мл сметани;
• спеції.

Спосіб приготування:

1. Куряче філе ріжемо на невеликі брусочки, цибулю шаткуємо півкільцями, часник – маленьким шматочками.
2. На підігрітому маслі пасеруємо цибулю до прозорості, потім додаємо шматочки м’яса і обсмажуємо його до появи рум’яного відтінку.
3. Приправляємо м’ясо спеціями, поливаємо сметаною, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 – 15 хвилин.
4. Потім висипаємо часник, ще раз перемішуємо. Тушкуємо блюдо п’ять хвилин і знімаємо з вогню.

Готуємо з овочами

Куряче м’ясо чудово поєднується з будь-якими овочами. Тому, якщо у вашому холодильнику знайдеться помідор або кабачок, а також баночка сметани, то у вас вже майже готовий повноцінний смачну вечерю.

Спробуйте також:  Котлети з індички - 7 рецептів соковитих і м'яких котлет

Інгредієнти:

• куряче м’ясо;
• кабачок;
• томат;
• морквина;
• три картоплини;
• м’ясистий солодкий перець;
• цибулина;
• три часникових зубки;
• 220 мл сметани;
• сіль, спеції, зелень.

Спосіб приготування:

1. Куряче м’ясо ріжемо порційно, овочі – дрібними кубиками.
2. На розігрітій олії смажимо куряче м’ясо, потім викладаємо овочі: спочатку картоплю, потім цибулю, моркву і перець, а через 5 – 7 томат, кабачок і спеції. Перемішуємо, тушкуємо під закритою кришкою 15 хвилин.
3. У сметану додаємо рубану зелень і часник. Поливаємо соусом м’ясо з овочами, тушкуємо блюдо п’ять хвилин і вимикаємо вогонь.

З чорносливом в сметані

Черносливы є найпоширенішими сухофруктами, які використовують у приготуванні м’ясних страв.

За смаком тушкована курка з сушеної сливою буде нагадувати страва, приготована на багатті, так як чорнослив додає м’ясу тонку «копчену» нотку.

Якщо ж вам не подобається смак копченості, то можна використовувати в’ялений чорнослив, який додасть страві солодкуватий присмак.

Інгредієнти:

• м’ясо птиці;
• 70 г чорносливу;
• два– три зубки часнику;
• цибулина;
• 120 мл сметани;
• спеції, олія для обсмажування.

Спосіб приготування:

1. Куряче м’ясо нарізаємо довільними шматочками, цибулю– півкільцями, часник шаткуємо, а сушену сливу ріжемо дрібними шматочками.
2. На гарячу сковороду наливаємо масло і смажимо у ньому м’ясо. Як тільки курячі шматочки стануть рум’яними, додаємо до них цибулю і часник. Вводимо сіль, спеції, сметану і склянку води. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
3. Додаємо шматочки сушеної сливи і готуємо страву ще 15 хвилин на малому вогні.

У приготуванні подібних страв замість часнику можна використовувати чилі в сушеному або свіжому вигляді.

В магазині часто продаються пластівці, які додадуть страві не тільки пікантний смак, але і є його окрасою.
Важливо відзначити, що не варто використовувати для приготування соусу холодну сметану. Вона повинна бути кімнатної температури. З нею соус не розшарується при взаємодії з гарячим м’ясом.

Загрузка...