Курка тушкована з овочами – 8 рецептів приготування

Досить часто на столах наших співвітчизників з’являється курка, тушкована з овочами. Приготувати таку страву досить просто, воно виходить дуже смачним і, між справою, корисним. Але навіть саме улюблене блюдо, що подається з разу в раз без змін, здатне швидко набриднути. Тому кожна господиня повинна знати кілька рецептів приготування такого нехитрого, але всіма шанованого страви.

Курка, тушкована з овочами на сковороді

Якщо ви прагнете правильно і здорово харчуватися, то вам рано чи пізно доведеться освоїти спосіб приготування яловичини з овочами. Страва виходить корисним і дуже смачним. Не відкладайте на завтра! Записуйте, як приготувати на сковороді апетитний обід буквально за півтори години.

Заздалегідь підготуйте:

• 800 г курятини;
• пару цибулин і моркву;
• кілька часточок часнику;
• вода, олію, вибрані спеції.

Готувати будемо так:

1. У сковороду викладаємо інгредієнти: спочатку курячі шматочки, приправлені сіллю і перцем, зверху – цілісні часточки часнику, кільця цибулі і морквяні слайсы. За бажанням можете додати інші овочі, наприклад, цукіні, баклажан, болгарський перець.
2. Поливаємо все олією, додаємо трохи солі, вливаємо склянку води, кладемо лавровий лист і тушкуємо страву під закритою кришкою приблизно годину.
3. Якщо бульйон за смаком вийшов недосоленим, то присаливаем його перед закінченням приготування і доводимо страву до готовності протягом еще15-та хвилин.

Готуємо в мультиварці

Куряче м’ясо має ніжний смак, а в поєднанні з овочами виходить ще і соковитим.

Тушкована курка з овочами в мультиварці готується швидко і легко. Записуйте і цей рецепт!

Інгредієнти на півкіло курятини:

• морква і дві головки цибулі;
• солодкий перець;
• два томата;
• два зубчики часнику.

Спосіб приготування:

1. Куряче м’ясо обсмажуємо в режимі «Смаження» близько десяти хвилин, додавши в чашу оливкова олія.
2. Посипаємо м’ясо нашаткованою цибулею, натертою морквою, кладемо брусочки перцю і моркви.
3. Висипаємо тонкі часникові слайсы і приправи за смаком. Перемішувати інгредієнти не треба, просто наливаємо дві склянки теплої води, закриваємо кришку агрегату і включаємо програму «Тушкування» на 40 хвилин.

З додаванням грибів

Серед усіх рецептів страв з курятини ті, що готуються з філе птиці з овочами і грибами користуються особливою популярністю. У таких інгредієнтах найменше калорій, а значить вони ідеально підходять для приготування легкого вечері. Додати страві пікантності можна за допомогою лимонного соку і соєвої приправи.

Дивіться також:  Креветки в клярі – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

• 350 г філе;
• солодкий перець;
• дві моркви і цибулю;
• два часникового зубчики;
• шість великих печериць;
• 35 мл соєвого соусу;
• ложка соку лимона.

Алгоритм приготування:

1. У сотейнику в розпеченому маслі обсмажуємо шматочки філе до рум’яного кольору, потім прикриваємо їх кришкою, зменшуємо полум’я і тушкуємо ще півгодини.
2. На сковороді пасеруємо подрібнені цибулю і моркву, потім перекладаємо їх у сотейник до м’яса.
3. Протягом п’яти хвилин обсмажуємо шматочки грибів і відправляємо слідом за іншими інгредієнтами.
4. Залишилося обсмажити тільки солодкий перець з рубаним часником.
5. До складу курятини з овочами і грибами вливаємо сік цитруса, соєву приправу і даємо йому потушиться ще дві хвилини.

Тушкована курка з овочами та рисом

Якщо курку згасити з овочевим складом і рисом, то буде готове відразу м’ясо і апетитний гарнір в одній страві.

Головне, додайте в рецепт болгарський перець – він додасть м’ясу солодкуватий смак.

На 800 грам курятини також знадобиться:

• ½ Ст. рисових зерен;
• по одній головці білого і синього цибулі;
• три кольорових стручки болгарського перцю.

Готувати будемо так:

1. Порізану на частини курятину присмачую сіллю і перцем. При бажанні, її можна збризнути лимонним соком і посипати пряними травами.
2. У сотейник ллємо олію і обсмажуємо м’ясо. Як тільки курятина підрум’яниться, перекладаємо її на деко з високими бортиками.
3. У цьому ж маслі пасеруємо півкільця білого цибулі і викладаємо його поверх м’ясного шару
4. Потім формуємо пласт з промитих рисових зерен, за нього розкладаємо кубики моркви, перцю і кільця солодкого лука.
5. Солимо, перчимо продукти, наливаємо воду на два сантиметри вище рівня всіх інгредієнтів і ставимо страву в духовку на 40 хвилин (температура 180°С).

Дивіться також:  Тефтелі з підливою – 10 рецептів

З картоплею

Замість рису можна додати всіма улюблений картопля. Виходить не менш смачно і вже точно більше ситно.

На 800 грам курятини також візьміть:

• три картоплини;
• моркву і цибулину;
• два невеликих кабачка;
• солодкий перець;
• два часникового зубчики.

Алгоритм дій схожий з уже описаними:

1. Курятину нарізаємо шматочками, які відразу паніруємо в спеціях.

Крім солі і перцю, можна додати паприку для смаку і кольору, а також прованські трави для аромату.

2. Протягом семи хвилин обсмажуємо пряні шматочки м’яса і викладаємо їх у каструлю.
3. Тепер пасеруємо цибулю з морквою і разом з іншими нарізаними овочами відправляємо до м’яса.
4. Вливаємо воду, щоб вона трохи прикривала інгредієнти, і тушкуємо блюдо 25 хвилин. За кілька хвилин до готовності кладемо рубаний часник і зелень.

Як смачно згасити в казані

У казані можна приготувати найрізноманітніші страви, в тому числі, і томлену курку з овочами.

Якщо є можливість, то приготуйте страву на відкритому вогні – смак вийде просто приголомшливим.

Інгредієнти:

• тушка птиці;
• по дві моркви і три головки цибулі;
• дві головки часнику (одна – для маринаду);
• три томата;
• болгарський перець:
• п’ять бульб картоплі (за бажанням);
• пучок зеленого цибулі.

Спосіб приготування:

1. Тушку птиці розбираємо порційно і маринуємо її 45 хвилин в кашці з подрібненого часнику, солі і перці.
2. У казані раскаливаем півсклянки олії і обсмажуємо колечка однієї цибулини. Як тільки вони стануть золотистими, кладемо до них замариновані шматочки м’яса і смажимо до рум’яної скоринки. Потім додаємо колечка лука залишився і смажимо інгредієнти ще 15 хвилин.
3. Далі відправляємо в казан моркву, нарізану соломкою, і через десять хвилин вливаємо окріп, щоб він повністю покрив м’ясо з овочами. Тушкуємо складу 15 хвилин.
4. Якщо ви використовуєте в рецепті картоплю, то його потрібно розрізати на чотири частини і покласти до м’яса вже на цьому етапі.
5. Через 20 хвилин закидаємо півкільця солодкого перцю, подрібнений зелений лук і головку часнику, накриваємо казан кришкою і тушкуємо страву ще 15 хвилин.

Дивіться також:  Плов з грибами – 7 рецептів приготування

Зі сметанною підливою

Якщо ви давно мрієте приготувати м’ясну страву, яка буде просто танути в роті, то спробуйте виконати рецепт курки в сметанному соусі. М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим.

В рецепт можна додати будь-які овочі, як в свіжому, так і в замороженому вигляді.

Інгредієнти на 400 грам курячого м’яса:

• по одній шт. цибулини, томату і солодкого перцю;
• половинка кабачка;
• 80 мл сметани будь-якої жирності;
• півсклянки бульйону;
• олія, спеції.

Спосіб приготування:

1. У гарячому маслі обсмажуємо шматочки курки, потім додаємо до них кубики перцю, томатів і кабачка, а також півкільця цибулі. Тушкуємо м’ясо з овочами 15 хвилин.
2. До інгредієнтів викладаємо сметану, сіль, прянощі і вливаємо бульйон.
3. Тушкуємо страву під кришкою 40 хвилин, періодично помішуємо курятину з овочами.

Курка, тушкована з овочами і гречкою

Тушкована курка з овочами і гречаною крупою стане хорошим вибором для спокійного сімейного вечері. Приготувати таку страву під силу навіть самому недосвідченому кулінару.

Інгредієнти:

• 250 г філе курятини;
• з овочів: баклажан, кабачок, моркву, цибулю і солодкий перець;
• три часникових зубки;
• півсклянки гречаної крупи;
• коріандр;
• 25 мл гострого томатного соусу;
• петрушка.

Спосіб приготування:

1. На розігрітій олії пасеруємо кубики цибулі і моркви, потім обсмажуємо їх разом з шматочками м’яса.
2. Залишилися овочі ріжемо кубиками, відправляємо в сковороду, додаємо сіль, коріандр, роздавлений часник і гострий соус.
3. Залишилося додати тільки гречану крупу і томити страва до повної її готовності. За кілька хвилин до закінчення процесу кладемо в майже оформлене блюдо посічену свіжу петрушку.
Для гасіння підходить будь-яка частина курки, головне, щоб м’ясо було свіжим, так як заморожений продукт втрачає свої смакові якості. Якщо ви хочете приготувати дієтичне блюдо, то вибирайте філе, а ось більш ніжне блюдо виходить з м’яса курчат.