Курка в банці в духовці — 7 рецептів

Для любителів експериментувати з приготуванням доступного і такого, на перший погляд простого продукту як курка, ми підготували 7 цікавих і незвичайних рецептів приготування курки в банку. Гості обов’язково оцінять таке цікаве блюдо, адже курка з золотистою скоринкою вже всім набридла. Курка в банку в духовці — легке блюдо, піддається приготування навіть недосвідченим хазяєчкам, і яке чудово поєднується з усіма відомими гарнірами.

Класичний рецепт

Пропонуємо спробувати приготувати куряче м’ясо з овочами — страва виходить соковите, неймовірно ароматне.

Нам знадобиться:

  • філе куряче — 1 кг;
  • цибулина;
  • помідор;
  • болгарський перець — 2 штуки;
  • морква;
  • зелень, запашний перець, лаврове листя;
  • спеції за смаком.

Підготовка страви і його приготування:

  • Всі овочі гарненько миємо, очищаємо від насіння або шкірки. Шаткуємо цибулину, а моркву і перець нарізаємо соломкою, помідор — невеликими кубиками.
  • Філе нарізаємо невеликими, приблизно одного розміру, кубиками. Додаємо сіль, трохи перчимо і приправляємо спеціями, вручну перемішуємо грудку з прянощами, щоб останні рівномірно розподілилися.
  • Для приготування зазначеної кількості продуктів банку підійде об’ємом 1 л, в яку поміщаємо продукти шарами, по черзі. Зверху можна покласти шматочок вершкового масла або жиру ложечку — вони додадуть яскравості і насиченості смаку. Викладаючи почергово шари в ємність, додаємо також між продуктами перець і лаврушку.
  • Ємність зверху закриваємо звичайною кришкою для закаток або невеликим клаптем з фольги, відправляємо в розігріту духовку — піч повинна прогріватися разом з банкою, інакше остання лусне від температурного перепаду.
  • Запікаємо курку в банку при 180°С близько 1 ½ — 2-х годин.

Класичний рецепт люблять, як і досвідчені кулінари, так і початківці домогосподарки. Така курочка припаде до смаку всім і кожному.

Загрузка...

Варіант приготування з картоплею

Список для створення повноцінної вечері наступний:

  • курка — 1,25 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • цибуля;
  • соєвий соус — 2,5 ст. л.;
  • раст. олія — 1 ст. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • перець, спеції для курки та картоплі.
Спробуйте також:  Каша з гарбуза — 11 рецептів швидких і смачних

Процес підготовки наступний:

  • Курочку ділимо на частини таким розміром, щоб вони входили в банку. Солимо, перчимо і приправляємо.
  • Рубаємо часникові часточки і заправляємо їх соєвим соусом. Поливаємо курку получившимся маринадом, накриваємо кришкою або плівкою на 40 хвилин маринуватися. Можна залишити на більший час — чим довше триває процес, тим яскравіше буде смак.
  • Очищену картоплю нарізаємо на 4 частини. Додаємо до нього сіль і спеції, також поливаємо рослинним маслом.
  • У банку чергуємо шари м’яса і картоплі, при цьому додаючи кільця нарізаного лука. Накриваємо горлечко банки фольгою і закріплюємо її.
  • Духову піч розігріваємо до 180°С, на деко кладемо невеликий махровий рушник, на нього поміщаємо тару з вмістом. Запікаємо курку з картоплею в банку 1 ½ години, після в вимкненій духовці тримаємо ємність ще 15 хвилин.
  • Викладаємо вміст на блюдо і подаємо, прикрасивши зеленню.

Курка в банку, та ще й з готовим гарніром, спеченим у власному соку курки, що може бути краще? Особливо підійде тим, у кого не залишається часу на приготування гарніру, а тут блюдо два в одному.

Як смачно запекти з овочами

Для овочевого рецепту з курочкою скористайтеся наступним переліком складових:

  • курка — 1,5 кг;
  • цибулина;
  • помідор;
  • солодкий перець;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Підготовка страви наступна:

  • Розбираємо курку на порційні шматки, присолим. Очищаємо перець і цибулю, і нарізаємо середніми скибочками, помідори подрібнюємо приблизно рівними шматочками з усіма овочами.
  • Викладаємо в банку шарами: м’ясо, перець і лавровий лист, потім овочевий шар і повторюємо.
  • Накриваємо фольгою горлечко банки і готуємо при 180°С протягом 1,5 години. Викладаємо вміст банки тільки після її охолодження.

Шашлик з курки в банку

 

Спробуйте також:  Бутерброди з авокадо – 6 рецептів приготування

 

Для приготування шашлику з курки знадобиться наступний список продуктів:

  • філе курки — 0,5 кг;
  • цибуля — 2 штуки;
  • сік ½ лимона;
  • вода з газом (мінеральна) — 1 склянка;
  • спеції для шашлику — 1 ст. л.;
  • сіль — 1,5 ч. л.

Приготування:

  • Промиваємо куряче м’ясо і нарізаємо скибочками, цибулю — кільцями. Змішуємо м’ясо і цибулю, заправляємо лимонним соком, сіллю і приправами. Гарненько натираємо м’ясо сумішшю і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі близько години. Потім заливаємо мінералку і маринуємо ще дві години.
  • Мариноване м’ясо нанизуємо на шпажки в послідовності м’ясо — лук. Міні — шашлички закладаємо в банку і накриваємо фольгою. Ставимо в розігріту духову шафу і доводимо до 150°С, запікаємо до золотистого відтінку. Подається курячий шашлик гарячим.

 

Готуємо на банці з водою

Цілу тушку можна запекти на банку.

Вона виходить дуже соковитою з легкої золотистої скоринкою:

  • куряча тушка — 1,8 кг;
  • соєвий соус — 40 мл;
  • часник;
  • прянощі (перець духмяний, лавровий лист, чебрець, гострий перець, коріандр);
  • сіль — за смаком.

Приготування курочки:

  • Промиваємо курку, витираємо паперовим рушником від зайвої вологи.
  • Підбираємо банку за потрібного діаметру горла, наповнюємо на ¾ водою, закидаємо різні прянощі, часник і солимо.
  • Тушку натираємо сумішшю солі і меленого перцю зовні і всередині. Садимо її на банку і обертаємо крильця курки фольгою, щоб уникнути обгорання.
  • Готуємо в духовці при 180°С близько години. Періодично заглядаємо і поливаємо соєвим соусом або стікаючим жиром.
  • Подаємо з різними соусами або соліннями.

Курка на банці дуже проста у приготуванні, а яка смачна! Досить наповнити банку водою, кинути туди гілочки пряних трав і спецій, щоб наситити її зсередини чудовими ароматами.

 

Оригінальний рецепт з фруктами

Куряче м’ясо можна приготувати не тільки з овочами, але і фруктами. Вони надають м’ясу незвичайну солодкість, але це зовсім не псує блюдо. Спробуйте здивувати гостей новим стравою на святковому столі.

Спробуйте також:  Страви з морепродуктів - 12 смачних рецептів

Нам знадобляться наступний список продуктів:

  • філе курки — 1 кг;
  • будь-які фрукти;
  • лимонний сік — 0,5 ч. л.;
  • цибулина;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Процес підготовки страви наступний:

  • Ріжемо цибулину і фруктові плоди півкільцями, якщо присутні кісточки — видаляємо, інакше вони дадуть присмак гіркоти.
  • Ріжемо курку невеликими брусочками і натираємо сумішшю спецій і солі. Все гарненько розмішуємо руками, заправляємо соком лимона, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися на ½ години.
  • Блюдо викладаємо шарами в банку: м’ясо, цибуля, фрукти і повторіть шари.
  • Запікаємо страву в духовій печі, розігрітій до 180 градусів, протягом 1 ½ годин. Коли приготування підійде до кінця, залишаємо ємність в духовці ще на 15-20 хвилин.

Досить нестандартне поєднання доведеться за смаком завзятим гурманам і любителям екзотики. Підійдуть абсолютно будь-які фрукти, можна підбирати за власним уподобанням і експериментувати з поєднанням.

Курка на банку з пивом

Для приготування страви заздалегідь підготувати:

  • курку — 1 кг;
  • будь-яке пиво — 0,5 л;
  • сметану — 4 ст. л.;
  • часник — 2 -4 зубчики;
  • картоплю — 3 штуки;
  • сіль, перець, приправи за смаком.

Приготування курочки на пиві відбувається наступним чином:

  • Очищену картоплю нарізаємо кільцями, в банку наливаємо пиво ставимо її на деко, а навколо банки викладаємо картоплю і приправляємо її.
  • Сметану змішати з подрібненим часником, сіллю, перцем. Натираємо заправкою курку в усіх ділянках, не обходячи увагою область під ніжками і крилами.
  • Насаджуємо курочку на банку і запікаємо її близько години при 200°С орієнтуючись за кольором скоринки. Періодично проколюйте, якщо сік, що випливає з місця проколу прозорий — курочка готова.

Курочка виходить дуже рум’яної, а завдяки пиву вона набуває приємний аромат.

Загрузка...