Курка в духовці – 10 кращих рецептів

Правильно приготовлена курка в духовці нікого не залишить байдужим. Адже існує безліч варіацій страв з цього м’яса.

Куряче філе, запечене в духовці

Це найпростіший варіант приготування курячого філе. При бажанні можна додати інші спеції.

Необхідні продукти:

  • половина маленької пачки вершкового масла;
  • близько чайної ложки солі;
  • куряче філе – 700 грам.

Процес приготування:

  • Поки будете готувати курку, увімкніть духовку на 200 градусів, щоб вона встигла нагрітися до потрібної температури.
  • Розтопіть масло. Невеликою його кількістю намажте форму для запікання, а в іншому розчиніть сіль, так щоб не було кристаликів.
  • Отриманим соусом спочатку змастіть грудки, а потім рясно полийте їх.
  • Викладіть у форму і випікайте приблизно 30 хвилин. Перевірити готовність можна проколів м’ясо: повинен текти прозорий сік.