Курка в кефірі – 7 смачних і корисних рецептів

Щоб потішити родину простими і здоровими стравами, виберіть один із способів приготування курки в кефірі. Кисломолочний продукт не тільки заповнить недолік кальцію в організмі, але і послужить прекрасним маринадом для м’яса. Тому воно вийде дуже ніжним і соковитим. До речі, кефір можна замінити йогуртом або кисляком.

Курка в кефірі в духовці

Компоненти:

  • куряча тушка – 0,8 – 1 кг;
  • кефір – 100 – 150 мл;
  • сіль – 2 – 3 щіпки;
  • чорний мелений перець – ½ ч. л.;
  • приправа для курки – 1 ч. л.

Приготування:

  • Курку промити під проточною водою і просушити паперовим рушником. Розрубати на шматки середньої величини за принципом одна частина – одна порція.
  • Змішати сіль, перець і приправу. Натерти цією сумішшю кожен шматок.
  • М’ясо перекласти в чисту ємність в один шар.
  • Зверху залити кефіром, щоб він покривав курку. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 – 3 години.
  • Розігріти духовку до 180°С. Перекласти м’ясо на деко або сковороду, зверху залити маринадом. Випікати протягом 50 – 60 хвилин до золотистої скоринки.
  • Подавати порційно з овочевим гарніром.