Курка в майонезі з часником, рецепт з фото

Курка, запечена в соусі з майонезу з часником – що може бути краще і смачніше. Ніжне, дієтичне м’ясо, що тане в роті – їжа справжніх гурманів. Страву можна подати на святковий стіл і на повсякденний. Адже курка є продуктом, доступним та недорогим. Розглянемо кілька рецептів курки з часником в майонезі для сімейних недільних обідів.

Курка в майонезі з часником в духовці

Інгредієнти для курки в майонезі з часником в духовці:

  • курка – 1.5 кг,
  • майонез – 100 гр.,
  • часник – 2 зубчики,
  • рис відварний – 300 гр.,
  • яблука – 4 шт.,
  • спеції.

Приготування курки в майонезі з часником в духовці.

  • Курку обпалити, розпотрошити, промити зовні і всередині.
  • Приготувати маринад. Для цього часник розтерти в кашку і додати в майонез. Суміш ретельно перемішати.
  • Зварити рис і остудити його.
  • Начинити черевце курочки рисом і зашити його міцною ниткою. Пташку посолити, поперчити і обмазати майонезній сумішшю.
  • Покласти курку на змащене деко налити стан води і поставити в прогріту духовку і запікати близько години, періодично поливаючи курку, витопленим соком.
  • Яблука вимити, порізати на четвертинки, видалити серцевину і обкласти ними пташку за 20 хвилин до готовності..
  • Готову курочку вийняти, покласти на кругле блюдо, зняти нитку , рис покласти вийняти з черевця і покласти поруч з куркою, полив його залишками виділився соку. Поруч покласти печені яблука.
  • Основне блюдо готове.

    Печеня з курки по – домашньому

    Інгредієнти для жаркого з курки по-домашньому:

    • курка – 1.2 кг,
    • майонез – 200 гр.,
    • часник – 3 зубчики,
    • картопля – 700 гр.,
    • морква – 60 гр.,
    • спеції.

    Приготування печені з курки по домашньому.

  • Оброблену курку розрубати на порційні шматочки.
  • Майонез змішати з меленим часником і розмішати.
  • Кожен шматочок курочки посолити, поперчити, промазати майонезній сумішшю і залишити маринуватися години на 2.
  • Картоплю і моркву почистити, промити і порізати кубиками.
  • У великий керамічний горщик або казан покласти овочі і полити водою так, щоб вона їх тільки прикривала.
  • Покласти зверху на овочі шматочки маринованого курочки і запікати в духовці трохи більше години.
  • Готову печеню сервірувати по тарілках. Окремо подати салат зі свіжих овочів.
  • Дивіться також:  Салати з консервованою кукурудзою – Рецепти з фото