Курка в мікрохвильовці – 7 рецептів приготування

Курка, приготована в мікрохвильовій печі, може прикрасити будь-який захід. Завдяки мікрохвильовій печі на поверхні птиці утворюється апетитна скоринка бронзового відтінку, при цьому виключається підгорання м’яса. Середній час приготування страви – 40 хвилин.

Курка в мікрохвильовці в пакет для запікання

Потрібні продукти:

  • курка – 1,5 кг;
  • зубчики часнику – 4 шт.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • базилік;
  • куркума;
  • чебрець;
  • майоран;
  • подрібнений білий перець.

Процес приготування курки в пакет для запікання:

  • Курку слід промити і очистити від шкіри, жир також потрібно прибрати. Щоб видалити залишки пір’я необхідно обпалити птаха над вогнем.
  • Прибрати зайву вологу з курки можна з допомогою серветок з паперу.
  • Спеціями і сіллю, змішаними в одній ємності, натерти тушку. Залишити м’ясо на півгодини.
  • Очистити від лушпиння часникові зубки, пройтися по ним лезом ножа, щоб пустився сік. Помістити часник всередину птиці.
  • У пакет, призначений для запікання, викласти м’ясо так, щоб спинка курки перебувала вгорі. Зав’язати пакет на сайт або зафіксувати міцною ниткою.
  • Пакет проткнути виделкою. Це необхідно, щоб не накопичувався повітря, і він не лопнув.
  • На деко перекласти курку і відправити в мікрохвильову піч. Запікати страву 30 хвилин при 800 Вт.
  • За 7 хвилин до повного приготування розірвати пакет, щоб м’ясо підрум’янилося.

Для додання більш насиченого смаку і аромату, рекомендується доповнити блюдо з маринадом. Його можна приготувати з кетчупу, гірчиці, сметани, різних спецій і овочів.

Як смачно запекти цілком птицю

Інгредієнти:

  • тушка — 1 кг;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • часник — 4 зубки;
  • спеції, сіль, перець, подрібнений.

Як запекти курку цілком:

  • Від пір’я і пуху очистити тушку і видалити нутрощі.
  • Промити птицю і натерти її зсередини і зовні спеціями.
  • Щоб приготована курка покрилася скоринкою яскравого апетитного кольору необхідно обмазати птицю паприкою, яку слід змішати з майонезом.
  • Очистити і порубати на дрібні шматочки часник, помістити його всередину курки.
  • У посуд для приготування страв у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі перекласти підготовлену птицю.
  • Встановити максимальну потужність і готувати м’ясо півгодини.
  • Через зазначений проміжок часу перевернути курку іншою стороною, полити утворився соком і готувати ще 25 хвилин.
Дивіться також:  Котлети з курячого фаршу – 10 рецептів смачних і соковитих котлет

Щоб страва була смачніше й пахучіше рекомендується всередину курки разом з часником класти порізаний болгарський перець, томати, морква.

В скляному посуді

Потрібні компоненти рецепту:

  • окіст – 500 г;
  • аджика.

Як приготувати курку:

  • Ретельно обмазати аджикою тушку. Спеція має бути не рідкою.
  • Обмащений аджикою птицю на 10 хвилин залишити маринуватися при кімнатній температурі.
  • Перекласти окіст в скляний посуд.
  • Встановити максимальну потужність СВЧ печі і помістити в неї страву на 20 хвилин.

Із-за того що моделі мікрохвильових печей можуть відрізнятися максимальною потужністю, через 10 хвилин необхідно відкрити дверцята і подивитися на блюдо. Якщо немає золотистого відтінку, потрібно збільшити час приготування.

Курка-гриль в мікрохвильовій печі з грилем

Складові:

  • курча-бройлер — 850 м;
  • сіль — 3 ч. л.;
  • мелений перець;
  • головка часнику;
  • гірчичні зерна — 1 ст. л.;
  • солодка подрібнена паприка — 7 г;
  • куркума — ½ ч. л.

Як готується курка гриль:

  • Птицю добре промити під проточною водою і обтерти сухим паперовими рушниками від зайвої вологи.
  • Перцем і морською сіллю натерти суху тушку.
  • В одній мисці змішати наступні інгредієнти: паприку (солодку), куркуму і гірчицю в зернах. Натерти птицю сумішшю спецій.
  • Від лушпиння часник очистити і розділити на 2 частини. Одну — подрібнити з допомогою чеснокодавкі, а другу – порізати ножем. Часником, пропущеним через прес, натерти шкірку птиці, а нарізаним — нашпигувати її.
  • Щоб добре просочилося м’ясо, йому буде потрібно 45 хвилин.
  • На решітку гриль животом вниз укласти курку. Під гратами необхідно помістити піддон для стікання жиру.
  • Готувати в мікрохвильовці в режимі «Гриль» 20 хвилин. Після цього перевернути курчати іншою стороною вниз спиною) і запікати ще 25 хвилин.
  • Перекласти птицю у велику тарілку і подати до столу. Сік, який виділився з м’яса при запіканні, використовується як основа для соусу.
Дивіться також:  Картопляні крокети — 7 рецептів приготування

Додати страві пікантності допоможуть свіжі кабачки і помідори, приготовані у пароварці. Ними можна прикрасити курку перед подачею на стіл. Також рекомендується поверхню птиці полити соєвим соусом.

З картоплею

З чого готувати:

  • картопля — 1 кг;
  • філе курки — 270 г;
  • цибулина — 1 шт.;
  • масло рослинне — 3 ст. л.;
  • сметана 30% — 3 ст. л.;
  • майонез — 2 ст. л.;
  • зубчик часнику — 1 шт.;
  • спеції для картоплі, курки;
  • сіль;
  • вода — 160 мл

Як готувати:

  • Очистити від шкірки картоплю і порізати його на середні за розміром шматки. Перекласти измельчений овоч в ємність, призначену для СВЧ печей.
  • Внести сіль і спеції для картоплі, додати масло соняшнику. Все перемішати.
  • Очищений цибулю нарізати і додати до картоплі.
  • Порізати невеликими шматками філе курки, посолити, приправити спеціями.
  • М’ясо з’єднати зі сметаною, дрібно нарізаним часником та майонезом.
  • Добре перемішати м’ясо і покласти його зверху картоплі з цибулею.
  • Влити воду, прикрити каструлю кришкою і поставити в піч. Для повного приготування буде потрібно 45 хвилин. Потужність має становити 700 Вт.

Важливо перед приготуванням страви правильно вибрати картоплю. Він повинен бути таких сортів, щоб при варінні в мікрохвильовці не розварився. Рекомендується подавати страву в гарячому вигляді зі свіжими або солоними овочами.

Куряче філе під сирною скоринкою

Які інгредієнти потрібні:

  • грудка куряча — 1 шт.;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • сир твердий — 160 г;
  • майонез — 80 г;
  • сіль.

Етапи приготування:

  • Щоб легше було натирати сир, його слід підморозити в холодильнику. Якщо м’ясо заморожене, розморозити до кімнатної температури.
  • Грудину необхідно різати по поперечної кістки. Після цього відокремити м’ясо від кісточки руками і нарізати уздовж. Притиснути поверхню грудки долонею і знову подрібнити на шматочки, посипати сіллю.
  • У сковороді обсмажити шматочки. Важливо не пересмажувати м’ясо, з нього повинен виділятися сік.
  • Поки шматочки обсмажуються, готуємо сирну суміш. Для цього змішати в одній ємності курячі яйця, майонез і тертий на дрібній тертці сир. Перемішати масу блендером.
  • Кожен шматок підсмаженого м’яса порізати вздовж і викласти на тарілку.
  • Залити сумішшю з сиру філе.
  • Відправити блюдо в мікрохвильову піч на 3 хвилини, встановивши потужність 800 Вт.
Дивіться також:  Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу

Для отримання золотистої скоринки необхідно використовувати такі сорти твердого сиру: Бофор, Чеддер, Гауда, Пармезан, Емменталь, Російський.

Варимо курку

Інгредієнти:

  • тушка курки – 1 шт.;
  • вода;
  • курячі приправи;
  • сіль.

Технологія:

  • Щоб м’ясо рівномірно проварилося, курку брати масою близько 1,5 кг. Заморожену тушку слід розморозити, видалити нутрощі і ретельно промити птицю проточною водою. Щоб отримати дієтичне блюдо з курки необхідно зняти шкіру.
  • До тушки прив’язати ноги і крила, зафіксувати їх довгими зубочистками. Птиця повинна прийняти форму овалу. Якщо не планується варити курку цілком, її треба порізати на шматки, після чого присипати сіллю і приправити спеціями за смаком.
  • Підготовлене м’ясо перекласти в миску, призначену для використання в мікрохвильовці. Якщо туша ціла, її укласти грудиною вниз.
  • На вогонь поставити ємність з водою і довести до кипіння.
  • Киплячу воду влити в миску, де знаходиться курка. Вона повинна повністю покривати птицю, однак необхідно залишити місце для кипіння.
  • Накрити блюдо куполоподібної кришкою з отвором для пари.
  • Встановити на мікрохвильовці потужність 1000 Вт, помістити в неї ємність з куркою на 5 хвилин, поки не закипить вода.

Щоб перевірити готовність м’яса, курку потрібно в декількох місцях проткнути зубочисткою. Якщо з птиці виділяється прозорий, а не рожевий сік – страва готова. Відразу м’ясо з бульйону не виймати, воно повинне постояти до охолодження.