Курка в пакет для запікання в духовці – 3 рецепта приготування

Одним з найбільш швидких, низькокалорійних, корисних для здоров’я страв є курка в пакет для запікання в духовці. Для приготування цієї страви не потрібен зайвий жир, а завдяки пакету, м’ясо не висушується, а залишається соковитим, ніжним, добре просочується маринадом. До того ж, курка виходить з рівномірною хрусткою скоринкою і виглядає дуже апетитно.

Правильна підготовка для запікання курки

Для запікання в рукаві найкраще купити домашню курочку або від перевіреного виробника.

Вибирайте молоду і свіжу курку (не заморожену). Вона не повинна мати стороннього запаху.

Перед запіканням курці потрібно зв’язати лапки, щоб вони не стовбурчилися в різні сторони. Так страва буде виглядати більш естетично і апетитно.

Господиням на замітку: перш, ніж приступити до приготування страви, курку треба добре обробити – вищипнути залишилися пір’ячко, ретельно промити і просушити. Мокре куряче м’ясо погано просочується сіллю і не дасть рівномірної рум’яної скоринки. Потім потрібно гострим ножем зрізати кінчик хвоста і зайвий жир на животі.

Секрети й тонкощі приготування курки в рукаві

Багато молоді господині стикаються з проблемою приготування курки. Дуже складно підібрати правильний температурний режим, що б вся тушка пропеклась рівномірно. В цьому випадку краще за все запікати курку в пакеті.

Куряче м’ясо ідеально поєднується з овочами, такими як баклажани або кабачки. Якщо куряча тушка суха і зовсім без жиру, то готуємо її в прованських травах з овочами, результат буде приголомшливим!

Дуже смачна курочка виходить, якщо її запекти з картоплею і цибулею. В цьому випадку краще обійтися без кабачків і помідорів, інакше картопля розкисне.

Якщо у вас не виходить рум’яна кірочка, то в кінці приготування потрібно акуратно розрізати пакет і змастити тушку соєвим соусом з медом. Після чого знову відправити на 15 хвилин у духовку.

Дивіться також:  Свинина в сметані – 5 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

Якщо часу на готування залишається зовсім мало, то можна приготувати в пакет для запікання шматочками курку з сиром. М’ясо, порізане шматочками, готується набагато швидше, а сир додасть йому пікантний смак і аромат.

Дуже ніжною, ароматною і м’якою виходить курочка з додаванням яблук і часнику.

Як приготувати курку цілком

На приготування цієї страви йде три години – півтора години для маринаду і трохи більше години на запікання.

Інгредієнти:

  • Куряча тушка 1,5 кг.
  • Сіль, чорний мелений перець.
  • Аджика.
  • Мед.
  • Соєвий соус.

Приготування:

  • Курку добре вимити, зрізати зайвий жир. Просушити.
  • Ретельно натерти сіллю, перцем і аджикою.
  • Залишити маринуватися на півтори години.
  • Пов’язуємо курці лапки і поміщаємо в рукав для запікання таким чином, щоб шов виявився зверху. Залишився маринад також виливаємо в рукав.
  • Ретельно зав’язуємо пакет. Сік не повинен витекти, інакше курка вийде сухою.
  • Зверху протикаємо пакет в декількох місцях гострої зубочисткою. Це потрібно для того, що б при нагріванні пакет сильно не надувалася.
  • Покласти курку на деко і відправляємо в прогріту духовку на середню полицю.
  • Випікаємо півтори години. Спочатку виставляємо температуру 200 градусів, а через 15 хвилин зменшуємо до 170.
  • В кінці приготування ножицями розрізаємо пакет, змащуємо курочку соєвим соусом і медом і випікаємо ще 15 хвилин. Цукор добре карамелізується і утворює рум’яну, хрустку скоринку.
  • Готову дістаємо курочку з пакета, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Залишилася в пакеті рідину можна перелити в баночку і поставити в холодильник. Пізніше курячий жир можна додати в плов або для приготування інших страв.

Як приготувати курку з картоплею

Страва, приготована за цим рецептом, цілком замінить повноцінний вечерю для всієї родини. Курка з картоплею доведеться всім до смаку. При цьому господині не доведеться мити гору брудного посуду і витрачати час на стояння біля плити.

Дивіться також:  Страви з свинячої печінки – 9 смачних рецептів приготування

Дуже смачно виходить курка з картоплею в сметанному соусі.

Для цього нам знадобиться:

  • 1,5 кг курячого м’яса (окорочки, гомілки або грудки).
  • Болгарський перець.
  • Шість картоплин.
  • Одна морква.
  • Одна велика цибулина.
  • Триста грам нежирної сметани.
  • Сіль, чорний мелений перець, спеції (прованські трави.
  • Три зубчики часнику.

Етапи приготування:

  • Куряче м’ясо ретельно миємо і просушуємо.
  • Для соусу змішуємо сметану, спеції і пропущений через прес часник.
  • Нарізаємо овочі тонкими пластинками і змішуємо з частиною соусу.
  • Залишилися соусом ретельно змащуємо куряче м’ясо.
  • Викладаємо в рукав овочі і курку. Ретельно зав’язуємо пакет. Гострою зубочисткою робимо вгорі три проколи, що б виходив зайвий пар.
  • Ставимо пакет на деко і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку на годину.
  • Готову страву подають гарячою.

Фарширована курка в рукаві для запікання

Цей нескладний рецепт відмінно підійде для святкового столу і на випадок нежданих гостей. Фарширована птиця готується дуже швидко, а виглядає урочисто і апетитно. Лимон і м’ята додадуть страві свіжість, а кабачок – ніжність.

Для приготування фаршированої курки в рукаві нам знадобиться:

  • Велика курка приблизно 2 кг.
  • Один середній кабачок.
  • Двісті грам сиру пармезану.
  • Один лимон.
  • Кілька листочків м’яти.
  • 50 гр. Солодкого мигдалю.
  • Столова ложка гірчиця.
  • Чайна ложка солі.

Приготування:

  • Курку промити і просушити.
  • У блендері подрібнюємо пармезан, мигдаль і м’яту до однорідної крихти.
  • Вимитий і висушений кабачок натираємо на крупній тертці.
  • На дрібній тертці акуратно натираємо шкірку лимона.
  • Змішуємо тертий кабачок з лимонною цедрою і сирної крихтою.
  • Приступаємо до фарширування. Для цього за допомогою ножа акуратно піднімаємо шкірку на грудці і заштовхуємо під неї приготовлену суміш. Робити це треба не поспішаючи, щоб шкірка не порвалася.
  • Залишився лимон розрізаємо навпіл і викладаємо всередину тушки.
  • Пов’язуємо ніжки за допомогою нитки.
  • Змащуємо курочку гірчицею, солимо.
  • Акуратно засовуємо курку в рукав для запікання, ретельно його зав’язуємо і робимо зверху п’ять тонких проколів.
  • Ставимо в прогріту до 200 градусів духовку на півтори години.
  • Готову птицю залишаємо у вимкненій духовці ще на півгодини, щоб вона настоялася і просочилася ароматним соком.
Дивіться також:  Локшина для лагмана своїми руками – 2 рецепта приготування

Приготована за цим рецептом курочка задовольнить смак навіть найвибагливіших гурманів.