Курка в рукаві в духовці – 7 смачних рецептів запікання

Курка в рукаві в духовці виходить незвичайно соковитою і томленной, і виглядає дуже ефектно. А от клопоту від господині потрібно мінімум! Розповімо, як освоїти найцікавіші і незвичайні варіанти рецептів.

Курка в рукаві в духовці цілком

Рукав – прекрасне кулінарне винахід. Воно дозволяє томити м’ясо у власному соку, не присмачуючи калорійними соусами і маслом. Є і ще один великий плюс – використаний рукав сміливо викидається, і мити жирну посуд кухарці не потрібно. Досить натерти тушку різними прянощами, покласти її в духовку, а через 40-50 хвилин насолоджуватися м’ясом, яке просто тане в роті!

Для рецепту нам знадобляться:

  • рукав;
  • охолоджена курка – 1, 2 кг;
  • спеції за смаком;
  • сіль, перець.

Тушку промиваємо під проточною водою, потім витираємо насухо паперовим рушником. Тепер натремо її будь-якими спеціями: часником, карі, хмелі-сунелі прованськими травами – на ваш розсуд. Можна натерти майонезним соусом, але ми радимо відмовитися: курочка, отже, вийде дуже соковитою, і зайві калорії тут не потрібні.

Відрізаємо рукав так, щоб у ньому помістилася тушка, укладаємо і міцно зав’язуємо пакет з двох сторін. Стежте, щоб розмір пакета не був великим: інакше курка «попливе» у власному соку, але і занадто маленьким його робити не варто: птах повинна себе почувати вільно.

Грудка, яка зазвичай виходить після запікання сухуватою, насичується соками і виходить божественно ароматною.

Залишається покласти рукав в духовку, розігріту до 180 -200 градусів і томити від 40 до 50 хвилин. В кінці приготування увімкніть режим гриль і дайте птиці злегка підрум’янитися. Перед подачею розрізаємо пакет, розбираємо курку на порції, подаємо з соусами. Відмінно вмочати в соус шматочки і томатів і кінзи, йогурту і м’яти, сметани, часнику і майонезу. Прекрасний, паназіатський смак блюдо придбає, якщо використовувати соус з ананасами і каррі.

Курка настільки смачна, що не потребує гарнірі і миттю з’їдається без залишку. І, звичайно, таку птицю гідно викласти на святковому застіллі в якості основного блюда, прикрасивши насінням граната, колечка маринованої цибулі, дрібно різаною зеленню.