Курка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування

Бюджетний продукт, який вживає безліч сімей – курка. Зазвичай готують за своїм улюбленим і перевіреним рецептом. Щоб урізноманітнити раціон, пропонуємо приготувати курку в сметанному соусі.

Курка в сметанному соусі в духовці

Сметанна підлива краще всього підкреслить ніжне куряче м’ясо, яке буде танути в роті.

Інгредієнти:

  • курка – 0,5 тушки;
  • овочева суміш – 400 г;
  • сіль;
  • сметана – 170 мл;
  • перець;
  • часник – 2 зубки;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • базилік.

Приготування:

  • Промити і розрізати половину тушки.
  • В соус влити сметану. Підсолити, посипати перцем. Додати базилік і роздавлені часникові зубки. Перемішати соус.
  • Обмазати м’ясні шматки і помістити в жароміцну ємність. Залишити маринуватися на кілька годин.
  • Прогріти духову піч. Температура знадобиться 180 градусів.
  • Помістити у курку в духовку і запікати півгодини.

Дієтичне філе на сковороді в сметані

Можна смачно приготувати курку на сковороді. Тушкована в сметані з додаванням молока виходить особливо ароматною завдяки вхідним до складу страви спецій, зелені і часнику.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • куряче м’ясо – 950 г;
  • соняшникова олія;
  • цибуля – 4 шт.;
  • чорний перець;
  • часник – 10 зубків;
  • кріп;
  • молоко – 160 мл;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • сметана – 11 ст. ложок.

Приготування:

  • Натерти на тертці часникові зубки. Нашаткувати дрібніші цибулю. Помістити в сковороду і смажити. Овочі повинні придбати золотистий відтінок.
  • Нарізати на порційні шматки м’ясо. Використовувати можна будь-які курячі частини. Надіслати до зажарки і смажити до рум’яної скоринки.
  • У молоко додати борошно і збити. Залити в сковороду. Додати сметану. Підсолити і посипати цукром і спеціями. Залити водою, так щоб м’ясні шматки були повністю покриті соусом.
  • Накрити кришкою і тушкувати півгодини. Посипати нашаткованої зеленню і згасити п’ять хвилин.

З додаванням грибів

Курка в сметанному соусі з грибами приготується швидко і просто, а результатом залишиться задоволена вся сім’я.

Інгредієнти:

  • печериці – 470 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • грудка куряча – 560 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • чорний перець;
  • сметана – 270 мл

Приготування:

  • Промити і нарізати брусками грудку. Присипати сіллю, перцем і борошном. Перемішати.
  • Гриби розрізати.
  • Помістити В сковороду м’ясо і смажити до золотистого кольору. Перемістити в миску.
  • У ту ж сковороду покласти нашатковану цибулю і смажити. Додати гриби і тушкувати сім хвилин.
  • Повернути назад грудку. Залити сметаною. Тушкувати курку з печерицями в сметанному соусі чверть години, попередньо закривши кришкою.

До сметано-гірчичному соусі

Гірчиця додасть соусу особливий смак і аромат.

 

 

Інгредієнти:

  • сіль;
  • діжонська гірчиця – 1 ст. ложка;
  • куряча грудка – 4 шт.;
  • перець чорний;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • пшеничне борошно – 1 ст. ложка;
  • сметана – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Філе птиці нарізати кубиками. Помістити в гарячу сковороду з олією. Засмажувати чверть години. Готувати краще на малому полум’ї.
  • Посипати борошном. Розмішати і тушкувати три хвилини.
  • Влити гарячу воду і розмішати. Грудок не повинно залишитися. Водою необхідно покрити всі курячі шматочки.
  • Налити сметану. Розмішати. Додати гірчицю і розмішати. Протушкувати під кришкою чверть години. Посипати перцем і підсолити. Перемішати.

Для соусу використовувати жирну сметану і обов’язково свіжу. Якщо придбаєте залежаний продукт, велика ймовірність того, що при впливі високих температур соус згорнеться.

 

Куряче фрікасе зі сметаною

Ніжне блюдо, яке захочеться часто готувати. Соковите, легко засвоюване м’ясо в сметанному соусі виходить поживним і смачним.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • куряче філе – 550 г;
  • сметана – 170 мл;
  • масло вершкове – 55 г;
  • приправи;
  • мука – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • М’ясний шматок просушити і нарізати порційно. Посипати сіллю, перцем і борошном. Розмішати.
  • У сковороді розтопити масло і покласти курячі шматочки. Обсмажити.
  • Залити сметаною і додати воду так, щоб м’ясо повністю покрилося. Посипати приправами, перемішати і накрити кришкою. Тушкувати на мінімальному нагріві півгодини.

 

Готуємо з часником

Спробуйте приготувати смачне блюдо, яке підкорить вас своїм смаком. Завдяки гасіння в духовій печі виходить особливо ніжним.

Інгредієнти:

  • стегно куряче – 950 г;
  • сіль;
  • молоко – 75 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • спеції;
  • сметана – 270 мл;
  • цибулина – 2 шт.

Приготування:

  • Промити і підсушити курку. Підготувати жароміцну ємність, куди м’ясо поміститься в один шар.
  • Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця розмістити на дно ємності. Накрити щільним шаром курки. Накрити фольгою або кришкою і відправити в духовку. Режим 180 градусів. Витримати чверть години.
  • Розчавити часникові зубки і додати сметану. Посипати спеціями. Влити молоко і підсолити. Перемішати.
  • Залити отриманим шаром заготовку.

Гуляш з курки в сметанному соусі

Завдяки додаванню зелені, блюдо вийде з насиченим ароматом.

Інгредієнти:

  • грудка куряча велика – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • часник – 8 зубчиків;
  • морква – 1 шт.;
  • борошно – 1 ч. ложка;
  • окріп;
  • сметана – 5 ст. ложок жирної;
  • приправа;
  • томатна паста – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Філе нарізати на шматочки, які повинні бути порційними. Очистити і крупно порубати часникові зубки.
  • Змішати часникові кубики з м’ясними. Присипати приправою, перемішати і промаринувати три години.
  • Цибулю потрібно дрібними кубиками. Морквину натерти на тертці, краще використовувати велику.
  • Розжарити масло в сковорідці. Помістити овочі. Прожарювати чверть години.
  • Помістити в зажарку м’ясні шматочки. Розмішати і підрум’янити. Потрібно вісім хвилин.
  • У сметану насипати борошно і додати томатну пасту. Збити. Комков бути не повинно. В отриманий соус додати окріп, його кількість повинна дорівнювати кількості соусу.
  • Залити соус тонким струменем у сковорідку. Розмішати і підсолити. Накрити кришкою і варити чверть години.