Курка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування

Бюджетний продукт, який вживає безліч сімей – курка. Зазвичай готують за своїм улюбленим і перевіреним рецептом. Щоб урізноманітнити раціон, пропонуємо приготувати курку в сметанному соусі.

Курка в сметанному соусі в духовці

Сметанна підлива краще всього підкреслить ніжне куряче м’ясо, яке буде танути в роті.

Інгредієнти:

  • курка – 0,5 тушки;
  • овочева суміш – 400 г;
  • сіль;
  • сметана – 170 мл;
  • перець;
  • часник – 2 зубки;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • базилік.

Приготування:

  • Промити і розрізати половину тушки.
  • В соус влити сметану. Підсолити, посипати перцем. Додати базилік і роздавлені часникові зубки. Перемішати соус.
  • Обмазати м’ясні шматки і помістити в жароміцну ємність. Залишити маринуватися на кілька годин.
  • Прогріти духову піч. Температура знадобиться 180 градусів.
  • Помістити у курку в духовку і запікати півгодини.

Дієтичне філе на сковороді в сметані

Можна смачно приготувати курку на сковороді. Тушкована в сметані з додаванням молока виходить особливо ароматною завдяки вхідним до складу страви спецій, зелені і часнику.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • куряче м’ясо – 950 г;
  • соняшникова олія;
  • цибуля – 4 шт.;
  • чорний перець;
  • часник – 10 зубків;
  • кріп;
  • молоко – 160 мл;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • сметана – 11 ст. ложок.

Приготування:

  • Натерти на тертці часникові зубки. Нашаткувати дрібніші цибулю. Помістити в сковороду і смажити. Овочі повинні придбати золотистий відтінок.
  • Нарізати на порційні шматки м’ясо. Використовувати можна будь-які курячі частини. Надіслати до зажарки і смажити до рум’яної скоринки.
  • У молоко додати борошно і збити. Залити в сковороду. Додати сметану. Підсолити і посипати цукром і спеціями. Залити водою, так щоб м’ясні шматки були повністю покриті соусом.
  • Накрити кришкою і тушкувати півгодини. Посипати нашаткованої зеленню і згасити п’ять хвилин.

З додаванням грибів

Курка в сметанному соусі з грибами приготується швидко і просто, а результатом залишиться задоволена вся сім’я.

Інгредієнти:

  • печериці – 470 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • грудка куряча – 560 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • чорний перець;
  • сметана – 270 мл

Приготування:

  • Промити і нарізати брусками грудку. Присипати сіллю, перцем і борошном. Перемішати.
  • Гриби розрізати.
  • Помістити В сковороду м’ясо і смажити до золотистого кольору. Перемістити в миску.
  • У ту ж сковороду покласти нашатковану цибулю і смажити. Додати гриби і тушкувати сім хвилин.
  • Повернути назад грудку. Залити сметаною. Тушкувати курку з печерицями в сметанному соусі чверть години, попередньо закривши кришкою.

До сметано-гірчичному соусі

Гірчиця додасть соусу особливий смак і аромат.

 

 

Інгредієнти:

  • сіль;
  • діжонська гірчиця – 1 ст. ложка;
  • куряча грудка – 4 шт.;
  • перець чорний;
  • оливкова олія – 4 ст. ложки;
  • пшеничне борошно – 1 ст. ложка;
  • сметана – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Філе птиці нарізати кубиками. Помістити в гарячу сковороду з олією. Засмажувати чверть години. Готувати краще на малому полум’ї.
  • Посипати борошном. Розмішати і тушкувати три хвилини.
  • Влити гарячу воду і розмішати. Грудок не повинно залишитися. Водою необхідно покрити всі курячі шматочки.
  • Налити сметану. Розмішати. Додати гірчицю і розмішати. Протушкувати під кришкою чверть години. Посипати перцем і підсолити. Перемішати.

Для соусу використовувати жирну сметану і обов’язково свіжу. Якщо придбаєте залежаний продукт, велика ймовірність того, що при впливі високих температур соус згорнеться.

 

Загрузка...

Куряче фрікасе зі сметаною

Ніжне блюдо, яке захочеться часто готувати. Соковите, легко засвоюване м’ясо в сметанному соусі виходить поживним і смачним.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • куряче філе – 550 г;
  • сметана – 170 мл;
  • масло вершкове – 55 г;
  • приправи;
  • мука – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • М’ясний шматок просушити і нарізати порційно. Посипати сіллю, перцем і борошном. Розмішати.
  • У сковороді розтопити масло і покласти курячі шматочки. Обсмажити.
  • Залити сметаною і додати воду так, щоб м’ясо повністю покрилося. Посипати приправами, перемішати і накрити кришкою. Тушкувати на мінімальному нагріві півгодини.

 

Готуємо з часником

Спробуйте приготувати смачне блюдо, яке підкорить вас своїм смаком. Завдяки гасіння в духовій печі виходить особливо ніжним.

Інгредієнти:

  • стегно куряче – 950 г;
  • сіль;
  • молоко – 75 мл;
  • часник – 3 зубки;
  • спеції;
  • сметана – 270 мл;
  • цибулина – 2 шт.

Приготування:

  • Промити і підсушити курку. Підготувати жароміцну ємність, куди м’ясо поміститься в один шар.
  • Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця розмістити на дно ємності. Накрити щільним шаром курки. Накрити фольгою або кришкою і відправити в духовку. Режим 180 градусів. Витримати чверть години.
  • Розчавити часникові зубки і додати сметану. Посипати спеціями. Влити молоко і підсолити. Перемішати.
  • Залити отриманим шаром заготовку.

Гуляш з курки в сметанному соусі

Завдяки додаванню зелені, блюдо вийде з насиченим ароматом.

Інгредієнти:

  • грудка куряча велика – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • часник – 8 зубчиків;
  • морква – 1 шт.;
  • борошно – 1 ч. ложка;
  • окріп;
  • сметана – 5 ст. ложок жирної;
  • приправа;
  • томатна паста – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Філе нарізати на шматочки, які повинні бути порційними. Очистити і крупно порубати часникові зубки.
  • Змішати часникові кубики з м’ясними. Присипати приправою, перемішати і промаринувати три години.
  • Цибулю потрібно дрібними кубиками. Морквину натерти на тертці, краще використовувати велику.
  • Розжарити масло в сковорідці. Помістити овочі. Прожарювати чверть години.
  • Помістити в зажарку м’ясні шматочки. Розмішати і підрум’янити. Потрібно вісім хвилин.
  • У сметану насипати борошно і додати томатну пасту. Збити. Комков бути не повинно. В отриманий соус додати окріп, його кількість повинна дорівнювати кількості соусу.
  • Залити соус тонким струменем у сковорідку. Розмішати і підсолити. Накрити кришкою і варити чверть години.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...