Курка в томатному соусі – 6 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

Курка – популярний продукт, який може бути приготовлені різними способами. Дієтична страва з птиці відрізняється високими показниками вмісту білка, а також низькою калорійністю. Курка в томатному соусі на сковороді або в духовці – відмінний варіант обіду або вечері для всієї родини.

Курка в томатному соусі на сковороді

Курка в томатному соусі без духовки може бути приготована на відкритому вогні. Кетчуп краще використовувати домашній, хоча допустимо застосування і магазинного аналога.

Для його приготування потрібно:

  • 3-4 томати натерти на терці, попередньо знявши шкірку.
  • Залишити суміш на сковороді, через 5-6 хвилин, додати спеції, сіль за смаком.

Крім нього знадобляться:

  • курка – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 1 велика;
  • часник – 2 зубчики;
  • улюблені приправи за смаком;
  • помідори – 2-3 шт. або готова паста;
  • сіль;
  • борошно – 2-3 ст. л.;
  • зелень – пучок.

Для отримання бажаного результату потрібно:

  • Розділити птицю на порційні шматочки, змішати з приправами. М’ясо добре поєднується з часником і італійськими травами.
  • Розігріти сковороду.
  • Курку, обвалянную в борошні, обсмажити з усіх боків.
  • Коли з’явиться рум’яна кірочка, додають моркву і цибулю, тушкують разом ще 10 хвилин.
  • Доповнюють суміш подрібненими томатами або пастою, тушкують все 10-15 хвилин.
  • Після цього додають лавровий лист, зменшують вогонь і продовжують готувати під кришкою.