Курка у фользі в духовці — 7 рецептів приготування

Страви з курячого м’яса є найбільш популярними. Курочка відрізняється найніжнішим смаком, відноситься до дієтичних продуктів, доступна у фінансовому плані. Один з варіантів приготування — курка у фользі в духовці, виконана в кращих традиціях. Придумавши масу поєднань курячого м’яса з іншими складовими, наприклад, з грибами, овочами або екзотичними фруктами, можна швидко і легко приготувати повноцінний вечерю або головна страва до святкового столу.

Курка, запечена у фользі — покроковий рецепт

Дуже простий рецепт смачної курки з мінімумом інгредієнтів:

  • курячі грудки без кістки — близько 500 гр;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • оливкова або кунжутне масло — 2 ст. л.;
  • набір сушених трав (орегано, розмарин, чебрець);
  • пара лаврових листків;
  • перець чорний.

З фольги формуємо конвертики. У них розкладаємо половинки філейної частини, заливаємо олією і соусом, засипаємо травами. Залишаємо на третину години промаринуватися, добре пакуємо, щоб фольга щільно прилягала до м’яса. В духовку при 200 градусах запікаємо близько півгодини. Подавати можна, порізавши шматочками або цілком відразу після приготування. Страва не потребує додаткового соусі — воно виходить соковитим і дуже ароматним.

З картоплею

Курка з картоплею в духовці у фользі — таке блюдо можна приготувати для походу на пікнік або в дорогу. Перевага: продукти не втратять свого смаку навіть в охолодженому вигляді.

На 4 невеликі порції взяти:

  • 2 курячих філе;
  • 3 великих картоплини;
  • кілька часникових зубчиків;
  • пара невеликих цибулин;
  • 150-170 грамів твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • 4-6 стіл. л. сметани;
  • сіль і прянощі для курки;
  • французька і звичайна гірчиця;
  • масло;
  • 3-4 томати.

Філе ріжемо дрібними кубиками, приправляємо перцем, сіллю і гірчицею. Перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на десять.

Поки м’ясо маринується, нарізаємо брусками картоплю, тиснемо часник, ріжемо кільцями цибулю і томати. Готуємо заливку: сметану, яйця, прянощі, сіль гарненько перемішуємо. Починаємо заповнювати формочки з фольги: змастити маслом, шарами викласти картоплю (підсолити), цибулька, м’ясні кубики, поливаємо заливкою, розкласти томати, посипати часником і сиром.

Готуємо 50-60 хвилин на 180 градусах, не закриваючи форми — так сир утворює смачну сирну скоринку.

На замітку. Щоб блюдо вийшло смачніше необхідно попередньо всі компоненти злегка обсмажити.

Запікаємо у фользі

  • куряча тушка;
  • сіль 1 ст. л.;
  • перець мелений 2 ч. л.;
  • гірчиця звичайна 1 ст. л.;
  • сметана 200 мл

Рецепт нереально простий – прянощі і сметану добре перемішати і натерти основний компонент з усіх боків і всередині тушки. Залишити в ємності під плівкою або кришкою на годину в холодильній камері промаринуватися, після чого загортаємо в 2-3 листа фольги і кладемо у форму з водою (до 1 см). Випікаємо трохи більше години при 200 градусах. На гарнір готуємо картопляне пюре або свіжі овочі.

Оригінальний рецепт з апельсинами

Апельсиновий сік надає курячому м’ясу цікавий солодкуватий присмак.

  • куряча тушка;
  • пара невеликих апельсинів;
  • пара стіл. л. олії;
  • 1 ст. л. паприки;
  • сіль.

Цитрус без шкірки нарізати. Окремо з’єднати паприку, масло і сіль. Шматочки фрукта помістити в вимиту тушку курки, скріпити краї шкіри зубочистками, щоб не розійшлися. Підготовленою пряною сумішшю натерти тушку, загорнути у декілька шарів фольги і запікати близько години. По закінченні розрізати і розкрити краї фольги. Готувати до утворення легкої апетитною скоринки.

Загрузка...

З яблуками

Курка, запечена у фользі, завжди виходить соковитою, спростовуючи поширену думку про сухості печеного курячого м’яса. Рецепт з яблуками аналогічний попередньому способом приготування з апельсинами. Фрукти складають всередину тушки, де вони випускають сік і насичують незвичайним присмаком куряче м’ясо. Блюдо підійде для різноманітності меню сім’ї або для дієтичного харчування. В такому випадку використовується тільки грудка (де переважають білі м’язові волокна, які легше засвоюються організмом), обкладена часточками кисло-солодких яблук. Важлива умова: м’ясо повинно бути свіже, доброякісне, бажано домашньої птиці.

Пікантний рецепт для курячих ніжок

Пряними, соковитими і пікантними на смак виходять ніжки за цим рецептом.

  • 1 кг курячих ніжок;
  • кетчуп 100-150 гр;
  • паприка, каррі, імбир;
  • легкий майонез або сметана 100 мл

Змішуємо всі прянощі та соуси, натираємо вимиті гомілки курки. Все складаємо в форму з фольги, щільно закриваємо і маринуємо хвилин 30-ть. Після запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.

З овочами

У даному рецепті доцільно використовувати стегенця або гомілки курки. Таким способом виходить повноцінний вечерю або обід – м’ясна частина і гарнір одночасно.

  • 1 кг м’ясного продукту;
  • 0,5 кг болгарського перцю;
  • 0,3 кг моркви;
  • 0,4 кг томатів;
  • 0,25 кг цибулі;
  • часникова головка;
  • сіль, перець, набір прянощів.

Стегенця обмивають і натирають сіллю з прянощами, залишають на третину години мінімум. Тим часом подрібнюються овочі: цибулю кільцями, помідори і перець кубиком, моркву полукружками, часник пластинками. Далі листи фольги складають у 2-3 шари і на середину кожного кладуть по бедрышку, а зверху все овочі пошарово. Щільно загортають і розкладають на деко. Запікають протягом години при 180 градусах.

Рецепт можна назвати дієтичним — м’ясо птиці та овочі не присмачуються жирними соусами, а нидіють у власному соку. Звичайно ж, більш корисним в схудненні вважається куряча грудка без шкірки. Тим не менш, такий варіант приготування також малокалориен.

Загрузка...