Курка з грибами — 21 рецепт приготування в домашніх умовах

Страви з м’яса птахи — найбільш частий і бажаний гість на святковому столі і в нашому повсякденному раціоні. Особливо популярна курка з грибами, доставляє задоволення не тільки вишуканими букетами різноманітних смаків, але і невичерпними можливостями чудового оформлення.

Курка, запечена з грибами в духовці

Необхідні продукти:

  • курячі грудки без кісток — 4 шт.;
  • натуральне масло вершкове — 100 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • бульйон (вода) — 100 мл;
  • сухарі панірувальні;
  • свіжі печериці — 500 г;
  • сир («Моцарелла» або інший сорт) — 250 г;
  • перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Збиваємо в глибокій чаші яйця. На окремій тарілці змішуємо з перцем і сіллю панірувальні сухарі.
  • Кожну курячу грудку занурюємо в яєчний склад, потім обвалюємо в паніровці, викладаємо в сковороду з нагрітою олією і підсмажуємо до коричневої скоринки.
  • Моєму і просушуємо гриби. Не залишаємо їх надовго в воді, інакше вони швидко вбере рідину і втратять свій чудовий вигляд і смак. Нарізаємо печериці великими пластинами, половину складу викладаємо на дно форми.
  • Поверх грибів розміщуємо курячі стегенця, потім маємо залишилися печериці. Останній шар виготовляємо з нарізаного пластами сиру «Моцарелла». Вливаємо до 100 мл бульйону (води), запікаємо 35 хвилин при t 175°C.

Чудовий аромат приготованої страви спокусить найвибагливішого гурмана!

Загрузка...

Як загасити птицю в вершково-грибному соусі

Набір продуктів:

  • борошно — 20 г;
  • філе куряче — 3 шт.;
  • часник — 2 зубки;
  • печериці — 300 г;
  • свіжі вершки — 250 мл;
  • перець, сіль;
  • масло вершкове — 30 р.

Спосіб приготування курки з грибами у вершковому соусі:

  • З курячих грудок видаляємо шкіру, зрізаємо м’ясо з кісток, ділимо м’якоть на половинки. Обсмажуємо до напівготовності в маслі, підрум’янюючи шматочки.
  • Дістаємо грудки з ємності. Викладаємо нарізаний часник, трохи обсмажуємо і потім додаємо нарізані товстими пластинами гриби.
  • Коли википить рідина, виділена печерицями, висипаємо борошно і смажимо ще хвилину. Приправляємо сіллю, перцем і свіжими вершками. Добре заважаємо продукти, поки суміш не загусне.
  • Викладаємо курку у форму, заливаємо вершково-грибним соусом, запікаємо в печі півгодини (200°C).

Це страва традиційно подаємо на рисовому «подушці», підкреслюючи виключно білі відтінки приготованого блюда.

Класичний жульєн з куркою і грибами

Необхідні продукти:

  • гливи (печериці або інші гриби) — 400 г;
  • ріпчаста цибулина;
  • домашня сметана — 300 г;
  • борошно — 80 г;
  • курячі стегенця — 500 г;
  • сир (будь-який твердий сорт) — 150 г;
  • олія оливок;
  • сіль, спеції, приправи;
  • кокотниці або тарталетки.

Готуємо жульєн:

  • Дрібно нарізаємо гриби, обсмажуємо в сковороді з маслом до повного випаровування всієї рідини.
  • Відварюємо стегенця до готовності в підсоленому бульйоні. Остигле м’ясо нарізаємо тонкою соломкою.
  • Шаткуємо цибулю пасеруємо 5 хвилин, з’єднуємо з куркою і підсмаженими вешенками.
  • Заправляємо страву сіллю і свіжою сметаною, розкладаємо по кокотницях або тарталеткам і посипаємо кожну порцію дрібно тертим сиром. Запікаємо жульєн до 10 хвилин в духовці при t 200°C.

Страва з чудовою скоринкою виглядає спокусливо, як пінка на топленном в печі молоці.

Курячі рулетики з печерицями та сиром

Інгредієнти страви:

  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • курячі грудки — 4 шт.;
  • шампіньйони — 600 г;
  • кріп, сіль, перець;
  • сир (вибираємо твердий сорт) — 150 г;
  • пісне (топлене) масло.

Спосіб приготування:

  • Відокремлюємо від кісток м’ясо, курячі грудки нарізаємо скибочками і акуратно відбиваємо, намагаючись не перетворювати ніжний продукт «діряве решето». Нам потрібні цілі шматочки!
  • Гриби нарізаємо кубиками. Нашатковану цибулю обсмажуємо в олії разом з печерицями. В кінці приєднуємо нарізаний кріп. Викладаємо всю масу в миску, додаємо дрібно тертий сир.
  • Відбиті пласти м’яса трохи солимо і перчимо, викладаємо на кожен шматок трохи грибної начинки. Звертаємо м’ясо рулетами, скріплюємо шпажками (після приготування видаляємо) і обсмажуємо в сковороді з маслом.

Подаємо золотисті, тануть у роті рулетики в гарячому вигляді.

Курка з грибами в сметанному соусі

Склад продуктів:

  • відварені опеньки — 600 г;
  • курячі ніжки (можна і крильця) — 8 шт.;
  • яловичий бульйон — 500 мл;
  • нежирна сметана — 300 мл;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • часник — 4 зубки;
  • мелений карі, сіль і перець.

Процес приготування:

  • Викладаємо ніжки птиці в миску, додаємо карі, 20 г масла (оливкової або соняшникової), щіпку солі, 2 зубки часнику. Залишаємо курку на півгодини в маринаді.
  • Свіжі гриби очистити від сміття і поміщаємо на 5 хвилин в підсолену рідина. Закінчуємо «водні процедури» ополіскуванням під краном.
  • Зрізаємо нижню частину ніжок опеньків або повністю їх видаляємо з причини певної жорсткості. Не будемо ризикувати смаком страви!
  • Мариноване м’ясо обсмажуємо до рум’яної скоринки, перекладаємо на тарілку. Місце ніжок займаємо нашаткованою півкільцями цибулею і грибами.
  • Смажимо продукти чверть години, потім додаємо бульйон і сметану. Перемішуємо компоненти, приєднуємо курячі ніжки і тушкуємо до 25 хвилин.

Приготовану страву подаємо з обраним гарніром, прикрашаємо улюбленої зеленню.

Курка з овочами в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • квасоля стручкова — 10 шт.;
  • пісне масло;
  • кабачки — 2 шт.;
  • зрілі помідори — 5 шт.;
  • курячі гомілки (інші частини птиці) — 6 шт.;
  • свіжа сметана — 400 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • майонез — 30 г;
  • часник — 4 зубки.

Поетапне приготування:

  • Овочі миємо. Крупно шаткуємо цибулю, очистити кабачки від шкірки, розрізаємо плоди на невеликі кубики.
  • Вливаємо в сковороду олію, обсмажуємо гомілки птиці на сильному вогні. Прибираємо курку, на її місце поміщаємо нашатковану цибулю, стручки квасолі, кубики кабачків і смажимо 10 хвилин.
  • Викладаємо овочі в форму, зверху розміщуємо курочку і прикриваємо її розрізаними на чверті томатами.
  • У глибокій піалі змішуємо сметану з майонезом, заправляємо сумішшю перців. Заливаємо продукти соусом і відправляємо їх на 20 хвилин у піч (180°C).
Спробуйте також:  Пиріг з лаваша – 13 рецептів приготування

Ось який смачний шедевр можна отримати в результаті невеликий, але майстерно влаштованої кулінарної комбінації з простими продуктами.

Готуємо смажене куряче філе з грибами

Необхідні продукти:

  • червоний лук -1 шт.;
  • печериці (бажано різних видів) — 400 г;
  • філе курки — 3 шт.;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • соус соєвий — 4 г;
  • корінь імбиру;
  • паста каррі (зелена) — 50 р;
  • пучок петрушки;
  • пісне масло.

Спосіб приготування:

  • Для отримання насиченого смаку їжі використовуємо сковороду вок. Приготовлена в такій ємності їжа не потребує великої кількості масла і зберігає вітаміни.
  • Обсмажуємо в олії куряче філе до коричневого відтінку. Звільняємо сковороду від м’яса, поміщаємо в неї нарізану слайсами червоний лук, нарізаний імбир і подрібнений часник, смажимо 5 хв.
  • Остигле м’ясо поділяємо руками на волокна, повертаємо в сковороду, з’єднуємо з пастою каррі і соєвим соусом. Заважаємо компоненти, обсмажуємо до двох хвилин, потім додаємо нарізані кубиками гриби. Через 3 хв. інтенсивного нагрівання закінчуємо приготування.

Прикрашаємо блюдо нарубаної зеленню, подаємо з запалі з жару!

Курка, тушкована в томатно-грибному соусі

Необхідні продукти:

  • помідори — 3 шт.;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • курка (частини птиці на вибір) — 250 г;
  • вода або м’ясний бульйон — 150 мл;
  • олія оливок — 30 г;
  • борошно — 30 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • свіжі гриби (сорт вибираємо по смакам) — 100 г;
  • томат-паста — 50 р.

Поетапне приготування:

  • Обсмажуємо в сковороді з маслом дрібно нарізану цибулю.
  • Підготовлену курку (частини птиці) поділяємо на невеликі порційні шматочки, приєднуємо до цибулі і смажимо не більше 5 хвилин до золотистої скоринки.
  • Додаємо подрібнений часник м нарізані пластинами гриби, добре перемішуємо продукти, обсмажуємо ще 2 хв. Потім викладаємо борошно, томат-пасту і кубики свіжих помідорів. Не забуваємо про солі і суміші перців.
  • Знову заважаємо компоненти страви, вливаємо бульйон або воду, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо 15 хв. в закритому вигляді.

Відбивні з курки з грибами

Необхідні продукти:

  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • сир — 300 г;
  • грудки курячі — 4 шт.;
  • печериці — 500 г;
  • майонез — 120 г;
  • помідори — 2 шт.;
  • пісне масло;
  • перець, сіль, пряні трави.

Готуємо страву:

  • Обсмажуємо нарізані кубиками гриби в олії разом з дрібно нашаткованим цибулею до золотистого кольору. В кінці солимо і перчимо продукти.
  • Відокремлюємо від кісток філе курки, відбиваємо м’ясо м викладаємо в оброблену маслом форму. Посипаємо спеціями, запашними травами і крупною сіллю.
  • Розміщуємо на відбивних грибний склад, кружечки нарізаних томатів і стружку тертого сиру. Запікаємо в духовці 30 хв. (180°C).

Прекрасне другу страву в будь-який час доби!

Курник з млинців

Склад інгредієнтів:

  • печериці — 300 г;
  • приготовлені млинці — 12 шт.;
  • сир твердих сортів — 100 г;
  • відварене куряче філе — 300 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • пісне масло;
  • свіжа сметана (жирні вершки) — 300 г;
  • сіль, кріп, спеції.

Як приготувати курник:

  • Спочатку випікаємо млинці. Для цього вливаємо в миску півлітра молока, викладаємо 2 яйця, ст. ложку погашеної соди, 50 г цукру-піску, щіпку солі і 20 г олії. Заважаємо склад, додаючи просіяне борошно. Отримуємо тісто досить густої консистенції. Випікаємо млинці на розпеченій сухій сковороді.
  • Обсмажуємо нарізане кубиками філе і дрібно нашатковану цибулину. Солимо і перчимо продукти.
  • Змішуємо нарізаний кріп і терті яйця, зварені круто.
  • Розділені на пластини смажимо гриби з другої нарізаною головкою цибулі.
  • Викладаємо на оброблену маслом форму кілька млинців, повністю покриваючи дно ємності. Змащуємо вироби сметаною, розміщуємо шар грибної начинки, трохи суміші з яєць і кропу. Далі викладаємо млинці, присмачую їх сметаною і продовжуємо формування курника прошарком з курячого складу.
  • Таким способом використовуємо всі компоненти, чергуючи млинці і начинку. Завершуємо наше споруда, звичайно, млинцями. Випікаємо в духовці 30 хв. при t 200°C.

Блюдо вийшло, без зайвої скромності, царський!

Проста піца з куркою і грибами

Необхідні продукти:

  • банку маринованих грибів;
  • курячі грудки — 300 г;
  • сир напівтвердий — 250 г;
  • борошно просеянная — 400 г;
  • незбиране молоко — 250 мл;
  • олія оливок — 20 г;
  • пакетик дріжджів — 25 г;
  • томат-паста (кетчуп) — 30 г;
  • йогурт натуральний — 60 г;
  • часник, спеції, прянощі підбираємо виключно з особистих переваг.

Поетапне приготування:

  • Просіюємо в миску борошно і сіль, в середині утворимо лунку, куди вливаємо тепле молоко. Злегка заважаємо склад, додаємо дріжджі. Чекаємо хвилин 10 активізації живих бактерій, потім замішуємо еластичне тісто. Залишаємо продукт для підйому, а поки нагріваємо духовку до t 250°C.
  • З’єднуємо в піалі томат-пасту зі спеціями, йогуртом, прянощами і приправами.
  • Відбиваємо куряче філе, ріжемо соломкою або кубиками, злегка обсмажуємо.
  • Тісто вже «відпочило». Розтягуємо його руками або розкочуємо тонким коржем. Змащуємо її томатним соусом, красиво маємо шматочки курячої грудки і печериці, щедро посипаємо стружкою тертого сиру. Відправляємо заготовку на 10 хвилин у спекотні «обійми» печі.
Спробуйте також:  Картопля фрі - 9 рецептів смачного приготування в домашніх умовах в духовці, мультиварці і мікрохвильовці.

Проста піца з грибами і куркою чудова. Звання справжніх піца-мейкерів нам забезпечено!

Пиріг з куркою і грибами

Інгредієнти начинки:

  • печериці (інші гриби) — 500 г;
  • філе куряче — 350 г;
  • ріпчаста цибулина.

Продукти для тіста:

  • яйце;
  • борошно просеянная — 130 г;
  • вода крижана — 50 мл;
  • маргарин — 70 г;
  • сіль — 5 р.

Компоненти соусу:

  • свіжі вершки — 180 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 160 г;
  • спеції, приправи.

Готуємо пиріг:

  • Вбиваємо в чашу яйце, виделкою з’єднуємо його з розм’якшеним маргарином і сіллю. Вливаємо крижану воду, просіваємо борошно, вимішуємо м’яке, приємне для рук тісто. Відправляємо продукт на годину в холод, загорнувши в плівку.
  • Відварюємо філе, охолоджене м’ясо нарізаємо не дуже великою соломкою.
  • Нарубані кубиками гриби обсмажуємо в олії разом з нашаткованим цибулею. В кінці додаємо сіль, перець, спеції та приправи, подрібнений кріп. Потім з’єднуємо готовий склад з м’ясом.
  • Збиваємо міксером вершки з яйцями, приправляємо спеціями, перемішуємо з дрібно тертим сиром.
  • Розкачуємо тісто, формуємо невеликі бортики, викладаємо на нього рівний шар грибної начинки (неодмінно постигла) і заливаємо яєчним соусом. Запікаємо 40 хв. при t 190°C.

Насолоджуємося чудовим смаком домашньої випічки!

Грибний суп на курячому бульйоні

Необхідні продукти:

  • картопля — 2 шт.;
  • курячі стегенця — 2 шт.;
  • печериці — 300 г;
  • цибуля-ріпка;
  • морквина;
  • масло вершкове — 50 г;
  • сіль, перець, кріп.

Приготування супу:

  • Відварюємо курку в 2 л очищеної води.
  • Відокремлюємо від грибних капелюшків ніжки, нарізаємо їх кільцями, обсмажуємо у вершковому жирі разом з нашаткованою півкільцями цибулею. В кінці поміщаємо в заправку нарізаний кріп. Наситившись олією, він довше збереже в супі пахучі властивості.
  • Витягаємо готове м’ясо з бульйону, викладаємо очищені і нарізані кубиками коренеплоди, терту соломкою моркву, сіль і перець.
  • Відварюємо продукти до готовності, потім опускаємо в бульйон розділені на шматочки капелюшки печериць і заправку з грибів. Продовжуємо приготування не більше 3 хв. від початку кипіння. Переварені печериці стануть жорсткими, як гума. Не забуваймо про це!

Подаємо ароматний суп, приправляючи домашньою сметаною.

Салат з куркою і грибами, і сухариками

Компоненти закуски:

  • томати черрі — 150 г;
  • відварене і охолоджене куряче філе;
  • листочки салату;
  • сир «Пармезан» — 70 г;
  • часник — 3 зубки;
  • сіль і перець;
  • батон — ½ хліба;
  • готова гірчиця — 20 р;
  • сік лимона;
  • олія оливок — 100 г;

Приготування:

  • Нарізаємо батон маленькими кубиками, обсмажуємо в олії зі спеціями оливок до апетитного хрускоту. В кінці додаємо подрібнений часник.
  • Сир і філе ділимо на шматочки, томати — на половинки. Ніжні листочки салату розриваємо руками.
  • Збиваємо в чаші яйця, сік лимона і гірчицю.
  • У красивому блюді змішуємо всі компоненти, посипаємо сухарями і поллємо приготованим соусом.

Французький кіш з куркою і печерицями

Інгредієнти страви:

  • яйце;
  • свіжі печериці — 500 г;
  • пісне масло — 20 г;
  • вершки (35%) — 200 г;
  • борошно — 250 г;
  • сир — 100 г;
  • філе курки — 350 г;
  • натуральне масло вершкове — 200 г;
  • перо цибулі, петрушка, сіль.

Поетапне приготування:

  • Масло і борошно рубаємо ножем, з’єднуємо з яйцем і замішуємо тісто.
  • Нарізаємо філе маленькими шматочками і обсмажуємо на соняшниковій олії. Додаємо розділені на пластини гриби, солимо, перчимо і тушкуємо продукти до готовності.
  • Викладаємо тісто на дно форми, виделкою робимо кілька проколів і 10 хв. запікаємо в печі (200°C).
  • Розміщуємо на підсушеної здобі шар начинки, заливаємо продукти соусом зі збитих з вершками яєць. Верхню частину страви посипаємо стружкою тертого сиру і нарубаною зеленню. Повертаємо заготовку на півгодини в духовку і готуємо при тій же температурі.

Подаємо французький кіш в теплому вигляді.

Салат з копченою куркою і грибами

Склад продуктів:

  • відварені яйця — 5 шт.;
  • свіжі огірки — 3 шт.;
  • цибуля-ріпка;
  • банку маринованих печериць (інших грибів);
  • копчена курка (грудки або стегенця) — 400 г;
  • майонез або сметана;
  • пісне масло;
  • зелень, сіль «екстра».

Спосіб приготування:

  • Дістаємо гриби з маринаду, дрібно нарізаємо, обсмажуємо в олії разом з нарубаним цибулею.
  • Копчене м’ясо шаткуємо соломкою, викладаємо на блюдо, зверху розміщуємо частину дрібно тертих яєць, розділені на часточки свіжі огірки і остиглий грибний склад. Далі знову йдуть яйця, що залишилися, і тонкі пластини огірків.
  • Всі шари присмачую сметаною або майонезом, приправляємо сіллю і перцем.

Подаємо салат після годинної просочення в холодильнику.

Рецепт приготування різотто

Набір продуктів:

  • рис з сортів Нано, Арборіо або Віалоне — 200 г;
  • відварене філе курки — 2 шт.;
  • гриби, підберезники (білі) — 250 г;
  • сік лимона — 10 г;
  • олія оливок — 20 г;
  • ріпчаста цибулина;
  • топлене масло — 15 г;
  • бульйон курячий — 500 мл;
  • сир «Пармезан» або «Пекоріно» — 150 г;
  • петрушка;
  • зубець часнику.

Приготування різотто:

  • Обсмажуємо в олії дрібно нашатковану цибулю, подрібнений часник і нарізані гриби. В кінці додаємо шматочки готового філе. Трохи прогріваємо курку разом з іншими продуктами.
  • Добре моєму рис і смажимо в олії оливок. Додаємо 100 мл бульйону і продовжуємо приготування. Періодично підливаємо рідина у міру вбирання її білою крупою.
  • Приєднуємо до рису сіль, сік лимона і перець. Через 10 хв. поміщаємо грибний склад, а ще через чверть години — тертий сир, змішаний з топленим маслом, і нарубану петрушку.
  • Вимикаємо вогонь і залишаємо блюдо на кілька хвилин у закритому вигляді.
Спробуйте також:  Відбивні зі свинини — 16 рецептів приготування

Італійці такий спосіб приготування назвали «з хвилею». Образно, але досить точно!

Смачна лазанья з куркою і грибами

Компоненти страви:

  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • відварені грудки курки — 2 шт.;
  • незбиране молоко — 700 мл;
  • шампіньйони — 600 г;
  • упаковка листів лазаньї;
  • натуральне масло вершкове — 120 г;
  • сир — 500 г;
  • борошно — 120 г;
  • рослинний жир, приправи, сіль, перець.

Приготування лазаньї:

  • Обсмажуємо в маслі нарізані пластинами гриби і дрібно нашатковану цибулю. Коли овочі «позолотеют», додаємо розділену на шматочки курку.
  • У сотейнику розтоплюємо масло, просіваємо борошно і обсмажуємо 2 хвилини, постійно заважаючи складу. Далі вливаємо незбиране молоко, продовжуємо нагрівання, поки суміш не загусне. Приєднуємо сіль і пряні трави. Ось так просто ми приготували французький делікатес — соус «Бешамель».
  • Відбираємо половину його складу і змішуємо з куркою.
  • Якщо на упаковці лазаньї виробник передбачив варіння продукту, робимо згідно з рекомендаціями.
  • Збираємо блюдо. Поміщаємо на дно форми п’яту частину соусу, потім тонкі листи, перекладаючи їх начинкою з курки з грибами і тертим сиром. Рівномірно використовуємо всі підготовлені продукти, «споруджуючи» не менше 5 шарів.
  • Останній шар поливаємо соусом і посипаємо сирної стружкою. Відправляємо страву на 50 хвилин в духову шафу (190°C).

Подаємо лазанью у гарячому вигляді, готуємо страву свіжою зеленню.

Куряча запіканка з грибами

Необхідні продукти:

  • сир плавлений (будь-який м’який сорт) — 170 г;
  • печериці — 300 г;
  • куряче філе — 600 г;
  • пучок пір’я цибулі;
  • майонез — 160 г;
  • домашня сметана — 160 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець.

Поетапне приготування:

  • Філе курки поділяємо на скибочки шириною до 1,5 см, злегка отбивам, викладаємо щільним шаром на оброблений маслом деко.
  • В окрему чашу поміщаємо цибулину, нарізану тонкими слайсами. Додаємо пучок нарубаного зеленого пера, майонез, сметану і крупно тертий сир.
  • Сполучені продукти солимо за своїм уподобанням, ретельно перемішуємо і розміщуємо на курячому філе. Відправляємо страву на 40 хвилин у духовку (190°C).

Подаємо курячу запіканку з грибами в якості самостійного блюда.

Паста з підливою з курки та грибів

Склад продуктів:

  • незбиране молоко або вершки (35%) — 200 г;
  • гриби (печериці або будь-які інші) — 400 г;
  • куряче філе — 350 г;
  • щіпка мускатного горіха;
  • сир вершковий — 100 г;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • паста (макаронні вироби на власний смак) — 400 г;
  • масло (вершкове або соняшникова);
  • зелень, сіль, перець.

Спосіб приготування пасти з куркою і грибами:

  • Відварюємо пасту за рекомендаціями, зазначеним на упаковці виробника. Зливаємо воду, змішуємо вироби з невеликою кількістю натурального масла.
  • Куряче м’ясо (філе або філе) нарізаємо шматочками. Шаткуємо цибулю. Печериці поділяємо на кубики.
  • Обсмажуємо в сотейнику шматочки птиці до рожевого кольору. Додаємо цибулю і продовжуємо нагрівання, поки овочі не стануть м’якими і прозорими.
  • Викладаємо в сковороду гриби, сіль, перець, тертий горіх і перемішуємо складу. Смажимо до випаровування рідини, потім вливаємо вершки. Коли маса трохи загусне, викладаємо сир. На очах він розтане, обволікаючи страва своїм ніжним вершковим смаком.

Подаємо готову пасту, перемішавши макарони з підливою з курки та грибів. Ароматне блюдо готове!

Фрікасе з курки з грибами

Склад продуктів:

  • печериці — 400 г;
  • ріпчаста цибулина;
  • масло вершкове — 50 г;
  • куряче філе — 800 г;
  • свіжі печериці — 400 г;
  • селера — 1 стебло;
  • бульйон курячий (вода) — 100 мл;
  • жменя борошна;
  • морквина;
  • яєчні жовтки — 3 шт.;
  • олія оливок — 30 г;
  • вершки (35%) — 50 р;
  • вино (сухе біле) — 50 мл;
  • букет гарни (суміш пряних трав), сіль, перець.

Поетапне приготування фрікасе:

  • Втираємо в куряче філе, нарізане невеликими шматочками, сіль і перець. Посипаємо м’ясо дрібкою прованських трав і залишаємо на чверть години.
  • Нагріваємо в сковороді олію, викладаємо мариноване м’ясо і тушкуємо до 10 хв., не допускаючи появи підсмаженої кірочки.
  • Витягаємо філе з ємності. Поміщаємо в неї нарізані кубиками цибулину і моркву, тонкі кружечки селери. Додаємо масло оливок і смажимо продукти на тихому вогні. Потім викладаємо нарізані тонкими пластинами гриби.
  • Через 7 хв. посипаємо блюдо жменею борошна, перемішуємо склад і тушкуємо страву ще 3 хв, після чого вливаємо бульйон і вино. Збільшуємо вогонь, готуємо продукти кілька хвилин в киплячому стані.
  • Повертаємо шматочки білого м’яса в сковороду і відправляємо її на півгодини у піч (t 170°C). Тепер витягуємо філе з ємності, на його місце викладаємо букет гарни, тушкуємо страва до 7 хвилин і видаляємо трави.
  • Збиваємо в чаші жовтки і вершки. Не припиняючи роботу віночком, вливаємо суміш в овочі з соусом і залишаємо все на 5 хв. в духовці, щоб маса загусла.

Додаємо в сковороду куряче філе і подаємо фрікасе прямо в ній або розподіляємо м’ясо на порції, підливаючи готовий соус.

Курка з грибами — універсальна страва. Незначні доповнення компонентів рецепта тягнуть створення нового, не менш цікавого і смачного страви. Все в наших руках і бажаннях!

Загрузка...