Курка з грибами в духовці – 8 рецептів приготування

Навіть професійні кухарі не можуть порахувати, скільки страв можна приготувати на основі курячого м’яса. Курка з грибами в духовці налічує сотні варіацій приготування. Пропонуємо найпопулярніші страви, багато з яких готують не тільки наші господині, але і кухаря по всьому світу.

Курка, фарширована грибами в духовці

Фаршированої курочці завжди знайдеться місце на святковому столі. В якості начинки використовують різні інгредієнти, картоплю, крупу і, звичайно ж, гриби, які чудово поєднуються з курячим м’ясом і надають страві приголомшливий аромат.

Склад інгредієнтів:

  • тушка птиці (вагою до 1,5 кг);
  • 550 г грибів;
  • велика цибулина;
  • зелень, приправи.

Готуємо поетапно:

  • Якщо ви хочете здивувати своїх гостей, то приділіть розбиранні тушки більше часу. Покладіть її на стіл грудкою вниз, візьміть гострий ніж і зробіть надріз вздовж шийки. Тепер акуратно відокремте м’ясо від усіх кісток і витягніть скелет, залиште тільки крильця і шкірку.
  • М’ясо трохи відбиваємо і присмачую будь-якими спеціями.
  • Нашатковані гриби і цибулю обсмажуємо на олії.
  • Тепер наповнюємо шкірку м’ясом і грибною начинкою, зашиваємо курку і запікаємо 45 хвилин (температура 180°С).

Запіканка з картоплею

Запіканка – це завжди ситне і швидке в приготуванні блюдо. Сьогодні ми будемо готувати її з м’яса птиці, картоплі та грибів. Безумовно, курка з картоплею і грибами — калорійне блюдо, але відмовитися від нього складно.

Склад інгредієнтів:

  • шість бульб картоплі;
  • 620 г м’яса птиці (філе);
  • 480 г печериць;
  • дві цибулини;
  • 180 г твердого сиру;
  • по 180 мл вершків та майонезу;
  • ложечка сушеного часнику;
  • спеції, зелений лук.

Готуємо поетапно:

  • Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. Чим тонше ви поріжете овоч, тим смачніше вийде блюдо. Подрібнюємо гриби пластинами. Філе ріжемо смужками.
  • Спочатку пасеруємо цибулю, потім кладемо гриби, злегка присаливаем і обсмажуємо до готовності.
  • Картоплю нарізаємо кружальцями, посипаємо спеціями. Картопля краще не різати товстими шматками, так він буде довше запікатися.
  • У форму викладаємо картоплю, зверху розкладаємо гриби з цибулею, потім м’ясо, присипаємо сіллю та сушеною пряним овочем. Заливаємо вершками і ставимо в піч на 45 хвилин (температура 180°С).
  • Майонез змішуємо з подрібненим сиром і зеленою цибулею. За п’ять хвилин до готовності запіканку покриваємо сирною сумішшю.
Дивіться також:  Фарширований перець з м’ясом і рисом – 8 рецептів приготування

Куряче філе з грибами і сиром

М’ясні курячі шматочки з грибами і сирною скоринкою гідно займуть своє місце на будь-якому столі. Для рецепту не варто використовувати велику кількість спецій, щоб не перебити аромат грибів.

Щоб м’ясо вийшло більш соковитим і пікантним на смак можна взяти сметану, а смажену цибулю замінити маринованою.

Склад інгредієнтів:

  • 420 г філе курки;
  • 220 г грибів;
  • 120 мл сметани;
  • ріпчаста цибуля;
  • дрібна морська сіль за смаком;
  • 120 г твердого сиру.

Готуємо поетапно:

  • Філе нарізаємо так, як на відбивні, посипаємо сіллю.
  • Подрібнюємо гриби скибочками, цибулю дрібно рубаємо.
  • У сковороду ллємо небагато масла й обсмажуємо цибулю з грибами до рум’яності.
  • Потім грибну піджарку викладаємо на кожен м’ясної шматочок, поливаємо сметаною і присипаємо тертим сиром.
  • Запікаємо страву в духовці 20 хвилин (температура 190°С).

Жульєн з куркою і грибами

Незважаючи на те, що жульєн придумали французькі кухарі, таке блюдо по достоїнству оцінили в Росії. Запікати жульєн потрібно в спеціальних маленьких формочках – кокотницях, але можна взяти керамічні або скляні форми з ручкою.

Склад інгредієнтів:

  • 110 г сиру твердих сортів;
  • 285 г печериць;
  • велика цибулина;
  • пів ложечки мускату;
  • 35 г борошна;
  • 225 г відвареного філе птиці;
  • чашка вершків (20%);
  • 25 г вершкового масла.

Готуємо поетапно:

  • Гриби нарізаємо тонкою соломкою, цибулю шаткуємо кубиками, відварне м’ясо поділяємо руками.
  • У сковорідку з олією кладемо цибулю, пасеруємо до рум’яного кольору, потім викладаємо гриби. Печериці краще класти малими порціями, щоб вони смажилися, а не тушкувалися.
  • Тепер викладаємо м’ясо, приправляємо все сіллю і перцем, змішуємо і через пару хвилин вимикаємо вогонь.
  • Беремо чисту сковороду, висипаємо борошно і обсмажуємо її до коричневого відтінку, потім відправляємо до неї масло, перемішуємо і вливаємо вершки, додаємо трохи солі і мускату.
  • Як тільки соус загусне, з’єднуємо його з масою з грибів і м’яса, тушкуємо п’ять хвилин і знімаємо з плити.
  • Вміст сковорідки розкладаємо по кокотницях, присипаємо всі подрібненим сиром і відправляємо в духовку на 20 хвилин (температура 180°С).
Дивіться також:  Риба в клярі — 11 рецептів приготування

Рецепт приготування з гречкою

Якщо у вашій родині не люблять гречку, то приготуйте їм смачне і ситне блюдо з грибами і куркою. Повірте, від такого ароматного і апетитного вечері вони не зможуть виявитися.

Склад інгредієнтів:

  • 385 г крупи;
  • два курячих стегенця;
  • 185 г грибів;
  • цибуля (білий);
  • 185 мл вершків (10%);
  • 110 г сиру (твердого);
  • за смаком сіль і солодка паприка.

Готуємо поетапно:

  • Першим ділом вам потрібно відварити крупу до напівготовності, якщо у вас гречка в пакетиках, то візьміть дві упаковки.
  • Гриби нарізаємо пластин, цибулю шаткуємо кубиками, злегка обсмажуємо інгредієнти на маслі, після змішуємо з крупою і розподіляємо по формі.
  • Стегенця присмачую сіллю і паприкою, кладемо у форму і злегка їх придавлюємо рукою.
  • Заливаємо все вершками, посипаємо тертим сиром і запікаємо в духовці до повної готовності м’яса (температура 200°С).

У вершковому соусі

Курка з грибами у вершковому соусі – це неймовірно ніжне і смачне блюдо. Для рецепту краще взяти філе птиці, гриби підійдуть свіжі або заморожені, лісові і звичайні печериці.

Склад інгредієнтів:

  • ½ Кг філе птиці;
  • 285 мл вершків (20%);
  • 380 г будь-яких печериць;
  • цибулина;
  • 45 г масла топленого;
  • сіль, перець.

Готуємо поетапно:

  • Цибулю подрібнюємо і пасеруємо його на топленому маслі до м’якості. Потім кладемо до нього часточки грибів, смажимо до рум’яності печериць.
  • М’ясо ріжемо брусочками, змішуємо з грибною піджаркою, перекладаємо у форму і йдіть на півгодини в духовку (температура 180°С).
  • Вершки трохи збиваємо вінчиком разом з сіллю і перцем. По закінченню 30 хвилин, поливаємо соусом і тушкуємо страву ще півгодини. Подаємо з рисом, пастою або відварною картоплею.

Пиріг з куркою і грибами в духовці

Ситний і смачний пиріг з куркою і грибами подобається не тільки дорослим, але й дітям. Для випічки ви можете взяти готове листкове тісто, замісити дріжджове або скористатися нашим рецептом швидкого пирога.

Дивіться також:  Закуска до вина – 12 найкращих рецептів закусок до червоного і білого вина

Склад інгредієнтів:

  • по склянці сметани і майонезу;
  • філе птиці;
  • цибулина;
  • 185 г грибів;
  • п’ять яєць;
  • п’ять ложок борошна;
  • ложечка соди;
  • сіль, перець, олія.

Готуємо поетапно:

  • Пасеруємо На олії кубики цибулі, потім кладемо кубики грибів і смажимо десять хвилин.
  • Як тільки сковороди випарується вся волога, викладаємо брусочки м’яса і обсмажуємо до їх посвітління. Начинка для пирога готова, її залишилося тільки посолити і поперчити.
  • Для тіста ретельно збовтуємо яйця, майонез і сметану. Потім засипаємо борошно з гашеного содою і ще раз все ретельно перемішуємо.
  • Виливаємо у форму частина основи, розподіляємо начинку, закриваємо рештою тіста і відправляємо пиріг в духовку на 35 хвилин (температура 180°С).

З помідорами

Ми завжди прагнемо порадувати близьких оригінальними та смачними стравами. Але інколи прості рецепти з доступними продуктами дозволяють приготувати справжній кулінарний шедевр.

Склад інгредієнтів:

  • п’ять курячих стегон;
  • два помідора;
  • 225 г печериць;
  • 135 г сиру;
  • чотири часникового зубчики;
  • сіль, перець.

Готуємо поетапно:

  • Стегна птиці присмачую сіллю, перцем та іншими спеціями на ваш вибір. Викладаємо їх у форму або на деко.
  • Печериці ріжемо пластинками, обсмажуємо на олії, також приправте спеціями.
  • На кожне куряче стегно викладаємо смажені грибочки, зверху кладемо півкільця томатів.
  • В піалі з’єднуємо натертий сир, майонез і подрібнений пряний овоч, отриману масу викладаємо на томати.
  • Запікаємо страву 45 хвилин (температура 200°С).

І це мала частина того, що можна зробити з курки та грибів. Ви можете додавати інші інгредієнти і придумувати свої оригінальні рецепти.