Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування

Курка тушкована з грибами має надзвичайно приємний смак. Сметанний соус робить страву ніжним, задовольнить навіть найприскіпливіших гурманів. Ця стаття — 9 грамотно представлених варіантів приготування страви, які неодмінно сподобаються.

Курка з грибами в сметанному соусі — базовий рецепт

Базовий рецепт приготування курки з грибами в сметанному соусі є досить простим. З ним може впоратися навіть новачок в кулінарному мистецтві.

Компоненти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 0,3 л сметани;
  • 0,4 кг печериць;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубці часнику;
  • спеції;
  • зелень;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • М’ясо нарізаємо кубиками, шампіньйони чистимо, ріжемо скибочками.
  • Нарізану цибулю смажимо на олії, додаємо м’ясо. Коли кубики стануть рум’яними, кидаємо печериці.Води додавати не потрібно, достатньо накрити кришкою, включити маленький вогонь. М’ясо вбере сік і буде неймовірно ніжним.
  • Через 15 хвилин наливаємо сметану, заправляємо спеціями, вичавленим часником, тушкуємо ще чверть години.
  • Приготовану страву слід подавати до основного, з порізаною зеленню.

Рецепт жульєна до сметано-вершковому соусі

Жульєн досить поширений у Франції. Часто господині лякаються цього страви, помилково вважаючи, що його важко приготувати. Насправді, воно справді вишукане, неймовірно смачне, а готувати його зовсім не складно.

Компоненти:

  • 0,3 кг печериць;
  • 0,4 кг курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 0,1 л сметани;
  • 0,1 л вершків;
  • 1 ч. л борошна;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • спеції;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • Почищені шампіньйони ріжемо пластинками, цибулю кружальцями, маленькими кубиками варену курку.
  • На сковороді смажимо цибулю, доки не стане прозорим, кидаємо печериці.
  • Коли рідина випарується, додати курку, заправити спеціями, обсмажимо в борошні.
  • Заливаємо все вершково-сметанною сумішшю і тушкуємо 15 хвилин.
  • Ще гарячий жульєн посипаємо натертим сиром.

Якщо їжа охолола, можна жульєн розлити по порціях, затерти сиром і поставити в розігріту духовку на 5 хвилин. Коли сир розплавиться – можна подавати.

Дивіться також:  Котлети з манкою – 8 кращих рецептів

З білими грибами під сметанним соусом

Курка з білими грибами – дивовижне поєднання, яке обов’язково вразить гостей.

Компоненти:

  • 0,7 кг курячого філе;
  • 0,4 кг білих грибів;
  • 0,1 л сметани;
  • 0,1 кг моцарели;
  • 3 зубці часнику;
  • спеції;
  • пучок зеленої цибулі;
  • оливкова олія.

Технологія приготування:

  • Підготуємо інгредієнти. Гриби нарізати пластинками, курку соломкою, цибулю подрібнюємо, моцарелу натираємо, видавлюємо часник.
  • Обсмажуємо білі гриби з зеленою цибулею на рослинному маслі, кидаємо м’ясо.
  • По закінченню 10 хвилин приправляємо спеціями, вливаємо сметану, тушкуємо ще стільки ж.
  • Останній етап — даємо часник і посипаємо моцарелою.

Готуємо з курячого філе з печерицями

Таке блюдо можна готувати як до святкового столу, так і до буднему.

Компоненти:

  • 0,3 кг печериць;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • 0,2 л сметани;
  • 1 цибулина;
  • соняшникова олія;
  • спеції.

Технологія приготування:

  • М’ясо нарізати кубиками, очищені печериці подрібнити пластинками.
  • Поріжемо цибулю півкільцями, обсмажимо на маслі, додамо м’ясо. Коли воно стане золотистим, можна додавати печериці.
  • Наливаємо сметану, додаємо приправи, тушкуємо 15 хв.
  • Приготовану страву подаємо із зеленню.

Як приготувати страву в мультиварці

Приготувати страву в мультиварці дуже просто. Ця кухонна машина просто знахідка для господинь, полегшує процес приготування.

Компоненти:

  • 0,4 кг курячого філе;
  • 0,3 кг грибів;
  • 1 цибулина;
  • 0,2 л сметани;
  • спеції;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • Очищені печериці нарізати пластинками, цибулю півкільцями, відварне м’ясо кубиками малого розміру.
  • У чашу мультиварки обсмажуємо цибулю до прозорості, кидаємо печериці, а потім курку.
  • Насипати приправи, заливаємо сметану і тушкуємо в мультиварці на режимі «Гасіння» 45 хвилин. Страва буде ніжним і апетитним.

Спагетті з куркою з грибами в сметанному соусі

Якщо ви вирішили побалувати рідних вишуканим ситним обідом на французький лад, — це страва саме для вас.

Дивіться також:  Заливне з свинячого язика – 5 покрокових рецептів

Компоненти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 1 пачка спагетті;
  • 0,2 л сметани;
  • 0,3 кг печериць;
  • 1 цибулина;
  • сіль, базилік, перець;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • М’ясо ріжемо кубиками, шампіньйони — скибочками, цибулю подрібнюємо.
  • Обсмажуємо спочатку цибулю, а потім м’ясо і гриби.
  • Ставимо на вогонь воду, кидаємо в окріп спагетті. Через 2 хвилини проціджуємо, не моєму пасту, як прийнято, а кидаємо до грибів і м’яса, даємо спеції, заливаємо сметаною.
  • Через 5-7 хвилин, залежить від сорту борошна, з якого зроблено паста, подаємо страву до столу.

З додаванням часнику на сковороді

Курка з грибами в сметанному соусі на сковороді виходить неймовірно смачною, а приготувати її зовсім легко, головне бажання.

Компоненти:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 0,2 кг печериць;
  • 0,1 л сметани;
  • 2 зубці часнику;
  • спеції;
  • 1 цибулина;
  • олія соняшникова.

Технологія приготування:

  • Для початку слід підготувати інгредієнти. Гриби ріжемо у вигляді пластинок, курку — соломкою, цибулю — кубиками, часник видавлюємо з допомогою преса.
  • Обсмажуємо печериці з цибулею на сковороді, додаємо курку.
  • Через 10 хвилин заправляємо приправами, наливаємо сметану і тушкуємо 15 хвилин.
  • В кінці додаємо часник і подаємо до столу. За бажанням, можна посипати зеленню.

У духовці під сметанним соусом

Рецепт в духовці зробить блюдо не тільки смачним, але і дивно ароматним.

Компоненти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 0,3 л сметани;
  • 0,4 кг печериць;
  • 2 цибулини;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • 2 зубці часнику;
  • спеції;
  • зелень;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • М’ясо ріжемо порційними шматками, відбиваємо молоточком, гриби очищаємо, подрібнюємо пластинками.
  • Порізану півкільцями цибулю, смажимо разом з печерицями буквально 10 хвилин.
  • У невеликій ємності змішуємо сметану зі спеціями і натертим часником.
  • Духовку розігріваємо до 180 0С. На змащене деко викладаємо м’ясо, потім гриби з цибулею, заливаємо соусом, запікаємо 45 хвилин.
  • За 5 хвилин до кінця присипаємо сиром.
Дивіться також:  Квашені баклажани – 8 кращих рецептів

З додаванням картоплі в духовці

Це ситна страва, воно прекрасно підійде для званого обіду.

Компоненти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 1 кг картоплі;
  • 0,2 л сметани;
  • 0,3 кг печериць;
  • 1 цибулина;
  • спеції;
  • соняшникова олія.

Технологія приготування:

  • Отже, готуємо картоплю. Для початку слід почистити інгредієнти, нарізати овочі кружальцями, гриби — пластинками, цибулю — півкільцями.
  • М’ясо нарізаємо шматками, відбиваємо молоточком, викладаємо на змащене деко.
  • Зверху викладаємо картоплю, цибулю, гриби, заправляємо спеціями, заливаємо сметаною.
  • Запікаємо на середньому вогні не менше години. Подаємо з зеленню

Кожне з поданих страв особливе, його смак унікальний. Вони прості у приготуванні, не вимагають витрат часу і неодмінно сподобаються рідним і гостям господині.