Курка з яблуками в духовці – 6 рецептів смачного запікання
Ірина Даниленко
Курка з яблуками в духовці – просте блюдо, але, незважаючи на легкість приготування, виглядає дуже святково. Скористайтеся підбіркою кращих рецептів та оригінальне, дуже смачна страва прикрасить ваш стіл.
Курка з яблуками в духовці цілком
Курочка має вишуканий аромат, виглядає ефектно. Блюдо виходить калорійним і поживним.
Для приготування вибирайте яблука кисло-солодкі, міцні, не розсипчасті. Вони дадуть незабутній аромат і забезпечать багатющу палітру смаків.
Інгредієнти:
перець;
курча – тушка;
чебрець – пол ч. ложечки;
яблуко – 3 великих;
розмарин – пол ч. ложечки;
цедра лимона – 2 ст. ложки;
чорнослив – 75 г;
мед – 2 ст. ложки;
часник – 2 зубки;
сіль;
віскі – 2 ст. ложки.
Приготування:
Яблука нарізати. Для приготування необхідно використовувати часточки.
Чорнослив порізати.
Часник дрібно нашаткувати.
Перемішати продукти.
Курчати промити.
Натерти сіллю. Не забути посолити внутрішню частину.
Помістити в тушку начинку.
Мед перемішати з чебрецем і розмарином.
Додати цедру. Поперчити. Налити віскі. Підсолити.
Отриманою сумішшю натерти тушку.
Помістити курчати на деко.
Якщо яблука не помістилися всі, розташувати навколо тушки.
Готувати годину.
Режим духовки 180 град.
З додаванням картоплі
Цей спосіб приготування дуже зручний. Вам не доведеться окремо робити гарнір. Картопля, просочена соком курочки, виходить ніжною і соковитою.
Інгредієнти:
сіль;
курча – тушка, вага до 1,5 кг;
сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
картопля – 1200 м;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
яблуко – 3 великих;
часник – 3 зубки;
орегано;
майонез – 4 ст. ложки;
перець чорний;
лимон – 1 шт.
Приготування:
Часник натерти.
Вичавити з лимона сік.
Змішати сік з часником.
Влити масло оливкове.
Насипати орегано. Перемішати.
Промити тушку. Просушити.
Гарненько змастити отриманою сумішшю. Залишити маринуватися. Знадобиться три години.
Очищені яблучка порізати. Повинні вийде часточки.
Посипати тушку перцем і сіллю.
Помістити в курочку яблука.
Картоплю почистити. Посипати сіллю.
Полити майонезом. Перемішати.
На деко помістити тушку.
Розкласти навколо бульби картоплі і яблука.
Духовка повинна бути розігріта до цього часу (200 град.).
Завжди виграшний варіант – яблука і куряче м’ясо. Якщо хочете на урочистому вечері здивувати гостей гарним, оригінальним, ситний і дуже смачним блюдом, то ідеальний варіант – куряче філе з яблуками. Недорого і просто, а результат – чудовий вигляд і смак. Рулетики, приготовані під сирною скоринкою принесуть насолоду і радість самим вибагливим гурманам.
Інгредієнти:
сир – 70 г твердого;
філе – 650 г;
перець чорний – пол ч. ложечки;
масло вершкове або топлене – 3 ст. ложки;
цибуля – 1 цибулина;
яблуко – 1 велике;
сіль.
Приготування:
Філе розрізати на 4 частини.
Відбити.
Підсолити. Посипати перцем. Натерти.
Очистити цибулину і яблуко.
Дрібно нашаткувати.
Викласти на кожну частину м’яса начинку.
Щільно скрутити.
Взяти зубочистку. Закріпити.
Розігріти олію на сковорідці.
Викласти рулетики.
Смажити до появи золотистого кольору.
Сир нарізати. Необхідні тонкі пластинки.
Прибрати зубочистки з рулетиків.
Викласти на деко.
Накрити сиром.
Запікати в духовій шафі.
Час – чверть години.
Температура 170 град.
Більш корисним буде поєднання соняшникової та топленого масла.