Курка з картоплею в рукаві — 8 рецептів в духовці, мультиварці і мікрохвильовці

Курка з картоплею в рукаві зазвичай готується в духовці, але, виявляється, зробити це блюдо можна і в мультиварці. Якщо ви ще не знаєте як, то швидше ознайомтеся із запропонованими рецептами.

Курка з картоплею в рукаві, запечена в духовці

Курка з картоплею в духовці — ситне, смачне блюдо, яке швидко готується і підійде навіть для святкового столу.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • близько 500 грам курки;
  • різні приправи за своїм бажанням;
  • п’ять картоплин;
  • одна морквина;
  • по дві ложки майонезу і кетчупу.

Процес приготування:

  • Вибрані шматки курки промийте, добре присипте будь-якими спеціями за смаком, трохи обмажте майонезом і кетчупом і приберіть на деякий час в холодильник.
  • Картопля поріжте на невеликі квадратики, моркву — на тонкі кухлі, а цибулю наріжте кільцями. Все це перемішайте, так само приправте спеціями, майонезом і кетчупом.
  • Викладіть підготовлені овочі в рукав, зверху на них покладіть шматки курки і приберіть на 35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Після цього можна зробити розріз у рукаві і прибрати блюдо знову в духовку на 15 хвилин, щоб утворилася скоринка.

В мультиварці

Приготувати курку не менш смачну, можна і в мультиварці.

Вона виходить не смажена, але і не тушкована, зі своїм, особливим смаком.

Необхідні продукти:

  • 500 грам будь-яких курячих частин;
  • спеції на свій смак;
  • п’ять картоплин.

Процес приготування:

  • Вибрані частини курки можна подрібнити або ж залишити як є. Добре обробити спеціями.
  • Картоплю почистити, нарізати на половинки або четвертинки, якщо бульби дуже великі, з’єднати з куркою і перемішати. Додати ще трохи приправ і все помістити в рукав для запікання.
  • Викласти його в чашу мультиварки, встановити прилад в режим «Випічка» на 60 хвилин. Але приблизно за 20 хвилин до закінчення часу потрібно відкрити кришку і обережно перевернути пакет на інший бік. Після закінчення роботи страву можна подавати.
Дивіться також:  М’ясний рулет з яйцем – 8 покрокових рецептів

В мікрохвильовці

Напевно, мало хто знає, що це блюдо можна приготувати таким способом. Але курка, запечена в рукаві в мікрохвильовці, виходить м’якою, соковитою і навіть більш смачною, ніж в духовці.

Необхідні продукти:

  • приправи і зелень за смаком;
  • дві ложки майонезу;
  • близько 600 грам курки;
  • чотири картоплини.

Процес приготування:

  • З’єднуємо майонез з вибраними приправами і цією сумішшю добре обмазуємо курячі частини. Прибираємо їх в холодильник приблизно на дві години.
  • Нарізаємо на кубики картоплю, присипаємо сіллю, а якщо хочете більш гостре блюдо, то додаємо і перцю.
  • Поміщаємо всі продукти в рукав, закріплюємо його і відправляємо в мікрохвильову піч на 30 хвилин, включивши її на повну потужність.

Покроковий рецепт з додаванням грибів

Зробити улюблену страву ще більш цікавим і насиченим можна за рахунок грибів.

Необхідні продукти:

  • п’ять картоплин;
  • 300 грам грибів;
  • 600 грам курки;
  • спеції будь-які, по своєму смаку;
  • 200 грам сметани.

Процес приготування:

  • Сметану з’єднуємо зі спеціями, можна ще додати трохи часнику. Цією сумішшю добре натираємо курку і заздалегідь нарізаний на шматочки картоплю.
  • Якщо хочете більш насичений смак, то перед тим, як натирати продукти сметанним соусом, посипте їх сіллю і перцем.
  • Гриби ріжемо на невеликі шматочки і змішати з картоплею так, щоб вони теж опинилися в заливці.
  • Дайте курці постояти 20 хвилин, після чого приберіть все в рукав для запікання. Зробіть в ньому дірочки, якщо їх немає, і доведіть блюдо до готовності на 180 градусах протягом 30 хвилин.

Варіант запікання в сметанному соусі

Сметана завжди робить страву більш м’яким, і надає йому особливий смак і аромат.

Необхідні продукти:

  • баночка сметани;
  • два зубчики часнику;
  • шість картоплин;
  • приблизно 500 грам курки;
  • приправи за своїм бажанням.
Дивіться також:  Філе минтая — 10 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, за бажанням, її можна нарізати на більш дрібні частини. Картоплю перетворюємо в кубики.
  • Сметану хорошою жирності з’єднуємо з сіллю, меленим чорним перцем і тиском часником. Перемішуємо і цим соусом ретельно промазуємо курку. Даємо їй постояти хоча б 30 хвилин для просочення.
  • Змішуємо картоплю з куркою, кладемо все в рукав і прибираємо в духовку на 30 хвилин, встановивши нагрівання на 180 градусів.

Курка з картоплею і овочами

Для приготування взимку буде достатньо покласти цибулю, моркву і помідори, а якщо робите блюдо влітку, то можна додати кабачки, баклажани, селера та інші овочі по своєму смаку.

Необхідні продукти:

  • один помідор;
  • невелика куряча тушка;
  • п’ять картоплин;
  • моркву і цибулю;
  • приправи за своїм смаком;
  • 20 мілілітрів оливкової олії;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, злегка змащуємо маслом, зверху натираємо сіллю та іншими приправами за своїм бажанням. Можна залишити заготовку на кілька годин у холоді для просочення.
  • У мисці змішуємо нарізану картоплю з іншими подрібненими будь-яким способом овочами, заправляємо спеціями і додаємо роздавлений часник.
  • В рукав поміщаємо спочатку суміш з овочів, а на неї кладемо курку і прибираємо всі в гарячу духовку приблизно на 60 хвилин. Точний час залежить від розміру птаха. Нагрівання встановіть на 200 градусів.

Як приготувати страву з пряними нотками?

Цей варіант приготування, безумовно, сподобається тим, хто любить різні трави і прянощі. Зверніть увагу, що вони грають ще краще, якщо поєднувати їх з оливковою олією.

Необхідні продукти:

  • близько 800 грам курки;
  • два зубчики часнику;
  • розмарин, чебрець та інші сухі трави на свій смак;
  • лимон;
  • п’ять картоплин;
  • 50 мл рослинного масла.
Дивіться також:  Лазанья з лаваша з фаршем – 5 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Якщо у вас цілісна тушка, то її треба промити, зверху промазати маслом, а потім ретельно натерти усіма сухими травами. Всередину кладуть шматочки лимона і часнику.
  • Якщо ж у вас частини курки, зверху натираємо так само, тільки ще збризкуємо їх лимоном, а тисків часник додамо до картоплі.
  • Його ріжемо на шматочки, приправляємо спеціями, прибираємо в рукав для запікання, зверху кладемо курку і готуємо на 200 градусах близько 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності можна злегка розрізати пакет і дати курки трохи підрум’янитися.

Фарширована курка

Мало того, що страва виходить апетитним і красивим, так ще і дуже смачним. Це відмінний варіант для сімейної вечері або святкового столу.

Необхідні продукти:

  • приправи за своїм смаком;
  • ціла курка;
  • шість картоплин;
  • цибулина;
  • 100 грам сметани.

Процес приготування:

  • Сметану збиваємо з сіллю, перцем та іншими спеціями. Можна ще додати часнику або аджику. Цією масою натираємо курку зверху і всередині, даємо їй настоятися хоча б 40 хвилин — тоді вона буде ще смачніше.
  • Подрібнюємо на кубики картоплю, а цибулю півкільцями. Солимо овочі. Можна приправити і чимось іншим.
  • Овочами ретельно і щільно набиваємо курячу тушку, а скріплюємо краю за допомогою зубочисток або ж кулінарної нитки.
  • Рукав разом з підготовленою куркою ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і тримаємо там приблизно півтори години. А за деякий час до закінчення процесу пакет можна розрізати і підрум’янити м’ясо.