Курка з овочами – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

Курка з овочами – прекрасний обід або вечерю для дорослих і дітей. М’ясо птиці містить малу кількість холестерину, а овочі є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів. У цій рубриці ми розглянемо різні способи приготування такої страви в духовці на сковороді і в мультиварці.

Курка, запечена з овочами в духовці

Приготувати курку з овочами в духовці можна, використовуючи горщики або глибоку вогнетривкий посуд.

Для страви потрібно:

  • 1 кг курячого м’яса;
  • 4 – 5 бульб картоплі;
  • 3 баклажана;
  • плоди болгарського перцю;
  • цибулина;
  • кілька зубків часнику;
  • соковиті помідори;
  • сіль і приправи.

Порядок приготування:

  • Порізати кубиками баклажани і картоплю, посипати овочеву нарізку сіллю і приправами. Налити в отриману суміш трохи рослинного жиру, ретельно перемішати і дати настоятися.
  • Очистити цибулю, часник і болгарський перець, подрібнити і припустити на сковороді до м’якості.
  • Нарізати курку порційними шматками, а помідори – напівкруглими часточками середньої ширини.
  • На дно вогнетривкої посуду викласти суміш баклажанів і картоплі, зверху помістити підсолене і посипане спеціями куряче м’ясо.
  • Розподілити поверх курки засмажку з овочів, а за нею розкласти кружечки помідорів.
  • Додати в блюдо трохи кип’яченої води і відправити запікатися.
  • Готову курку з овочами розкласти по тарілках, посипати рубаною зеленню і подати на стіл.

Рада. Якщо для приготування цієї страви використовуються горщики, краще взяти не тушку, а філе курки.

Як смачно згасити в мультиварці

Просто й швидко можна приготувати курку з овочами, якщо є мультиварка.

Для створення смачного і корисного вечері будуть потрібні:

  • 500 г курки;
  • невеликий кабачок;
  • 2 цибулини;
  • морква;
  • кілька часникових зубчиків;
  • томатна паста;
  • сіль і відповідні приправи.

Отже, готуємо в мультиварці:

  • Курку вимити і розрізати на порційні шматки, змішати з сіллю і спеціями.
  • Почистити і подрібнити цибулю, моркву і часник, припустити овочі до м’якості в чашу мультиварки, а потім покласти томатну пасту і перемішати.
  • Додати до овочів м’ясо і продовжити смажити до тих пір, поки на курятині не з’явиться золотава скоринка.
  • Нарізати кабачки на кубики і відправити до м’яса і овочів.
  • Обережно перемішати вміст чаші, долити воду і готувати страву в режимі гасіння до готовності всіх інгредієнтів.

Коли процес приготування завершиться, не варто поспішати відразу ж відкрити кришку. Курка з овочами повинна трохи настоятися перед подачею.

Швидкий рецепт на сковороді

Коли потрібно швидко зробити курку з овочами на сковороді, краще використовувати філе. Оброблення такого м’яса не займе багато часу, і смажиться воно трохи менше за часом, ніж частини тушки

Для роботи знадобиться:

  • 3 – 4 шматка філе;
  • стручкова квасоля;
  • цибулина;
  • часник;
  • болгарський перець;
  • сіль і приправи.

Послідовність дій:

  • Філе вимити і нарізати смужками. Посипати сіллю і приправами, дати трохи промаринуватися.
  • Обполоснути стручкову квасолю і скласти в друшляк, щоб стекла рідина.
  • Подрібнити цибулю, часник, моркву і болгарський перець. Відправити овочі в сковороду обсмажуватися.
  • Коли ці компоненти страви розм’якшаться, додати до них курку і стручкову квасолю. Обсмажувати до тих пір, поки м’ясо не зарум’яниться.
  • Налити в сковороду трохи кип’яченої води і закрити ємність кришкою.

Страву доведеться регулярно помішувати, а коли рідина випарується, зняти сковороду з конфорки.

Фунчоза з куркою і овочами

Фунчоза – це тонка японська локшина. Її використовують для приготування салатів і гарячих страв. А оскільки ця лапша практично без смаку, буде потрібно спеціальна рідка приправа, яку неважко придбати в супермаркеті.

Щоб приготувати фунчозу з куркою і овочами, знадобляться такі продукти:

  • пачка японської локшини;
  • 2 – 3 шматки курячого філе;
  • 3 моркви;
  • 2 – 3 болгарських перцю;
  • 2 свіжих огірка;
  • зелень;
  • кунжутне насіння;
  • приправа для фунчозы.

Порядок приготування:

  • Курятину порізати смужками, обсмажити на рослинному жирі і дати охолонути.
  • Потерти моркву, використовуючи спеціальну насадку для отримання довгих і тонких шматочків.
  • Дрібно порізати огірок подрібнити зелень, нашаткувати болгарські перці півкільцями.
  • Підсушити кунжутне насіння на сковороді без масла так, щоб вони трохи зарум’янилися. Важливо не упустити потрібний момент – якщо насіння пригорять, це остаточно зіпсує смак страви.
  • Викласти фунчозу в каструлю, залити окропом, а через 5 – 7 хвилин відкинути вміст на друшляк.
  • Коли стече зайва рідина, викласти фунчозу в салатницю, додати підготовлені інгредієнти і залити спеціальної рідкої приправою.
  • Вимісити вміст і відправити в холодильник на 2 години.

 

 

Увага! Рідкі приправи для фунчозы містять велику кількість спецій і мають досить гострий смак. Тому додавати цей компонент потрібно в міру.

 

Загрузка...

Готуємо з рисом

Рис з курятиною і овочами – ідеальний варіант для людей, що стежать за фігурою. Така їжа містить малу кількість калорій, але при цьому чудово втамовує голод.

Для приготування знадобиться:

  • 500 г курки;
  • 250 г рису;
  • морква;
  • кілька болгарських перців;
  • зелений горошок;
  • солодка кукурудза;
  • сіль і приправи.

Отже, готуємо курятину з рисом і овочами:

  • М’ясо вимити і розрізати на порційні шматочки, після чого підсмажити на сковороді, посипавши сіллю і приправами.
  • Перебрати рисові зерна, сполоснути в друшляку і дати трохи обсохнути. Потім відправити крупу до курки і залити блюдо кип’яченою водою так, щоб вона повністю покривала компоненти страви.
  • Щільно закрити посуд кришкою і готувати страву до тих пір, поки рідина не випарується, регулярно перемішуючи.
  • Поки готується рис, зробити засмажку з моркви і болгарських перців, а потім додати її в блюдо разом з горошком і кукурудзою. Обережно перемішати і залишити на вогні ще кілька хвилин.

На замітку. Щоб максимально полегшити процес приготування страви, можна доповнити м’ясо складом, який називається «Гавайська суміш». Це заморожений напівфабрикат, що містить рис і зазначені в рецепті овочі.

 

Вок з куркою і овочами

Вок – це глибока сковорода, має маленьке опукле дно. Такий посуд традиційно використовують в Китаї для створення різних страв. Тому в даному випадку «вок» позначає не назву страви, а спосіб його приготування. Придбати вок зовсім неважко і у вітчизняних магазинах, але якщо в торгових точках немає подібного товару, можна замінити вок звичайної глибокої сковорідкою.

Одним з популярних рецептів приготування страв з використанням вока є курка з локшиною і овочами.

Щоб зробити таку страву, будуть потрібні наступні продукти:

  • 300 г курячої грудинки;
  • 300 г гречаної, рисової або яєчної локшини (можна замінити спагетті);
  • 300 г броколі;
  • 2 моркви;
  • 3 болгарських перцю;
  • 2 – 3 цибулини;
  • кілька зубків часнику;
  • стручок гострого перцю;
  • 150 мл вок-соусу (можна замінити соєвим).

Послідовність роботи:

  • Нашаткувати моркву напівкруглими шматками, цибулю і болгарський перець – півкільцями, пекучий стручок і часник нарізати якомога дрібніше.
  • Розділити броколі на суцвіття, обшпарити підсоленим окропом, злити рідину і залишити остигати.
  • Нарізати курку соломкою, посолити і поперчити.
  • В вок або глибоку сковорідку покласти часник і гострий перець, трохи обсмажити, потім додати курку і моркву. Вогонь повинен бути сильним, і страву потрібно постійно перемішувати.
  • Коли птах зарум’яниться, додати брокколі, цибуля, болгарський перець і продовжити готування, поки всі компоненти страви не стануть м’якими.
  • Додати попередньо відварену і промиту локшину, налити соус і ретельно перемішати. Прогріти блюдо кілька хвилин, а потім прибрати з вогню.

Подають таку страву з зеленою цибулею або гілочками свіжої зелені.

З локшиною удон

Удон – це товста японська локшина з пшениці. Її готують на бульйоні або окропі, смажать і подають з різними соусами.

Щоб приготувати курку з овочами і локшиною удон, потрібні такі продукти:

  • куряче філе;
  • цибулина;
  • морквина;
  • часник;
  • болгарський перець;
  • соєвий соус;
  • сіль і спеції.

Порядок роботи:

  • Нашаткувати півкільцями цибулю і обсмажити до золотистого кольору.
  • Моркву подрібнити на «корейської» тертці і відправити на сковороду. Туди ж додати порізаний болгарський перець.
  • Нарізати довгими шматками куряче філе і відправити до овочів. Посолити і приправити спеціями блюдо.
  • Коли на курці утворюється скориночка, додати соєвий соус, трохи води і тушкувати страву під кришкою деякий час.
  • Ввести попередньо відварену локшину і роздавлений часник. Ретельно все перемішати і ще трохи потримати на вогні.

Подають курку з овочами і локшиною удон в гарячому вигляді.

Курка теріякі з овочами

Курка, тушкована з овочами, придбає неповторний смак, якщо приправити страву соусом Теріякі».

В процесі приготування знадобиться:

  • 500 г філе;
  • невеликий кабачок або цукіні;
  • 300 г печериць;
  • 2 моркви;
  • 2 болгарських перцю;
  • стручок гострого перцю;
  • 1 цибулина;
  • кілька часникових зубчиків;
  • 5 – 6 помідорів черрі;
  • імбирний корінь;
  • кінза;
  • соус Теріякі»;
  • сіль;
  • лимон;
  • кунжутне насіння.

Послідовність дій:

  • Подрібнити часник, гострий перець і імбирний корінь. Обсмажити все на олії, а потім прибрати зі сковороди.
  • В тому ж посуді, де смажилися попередні компоненти страви, припустити подрібнену моркву, цибулю і нарізані півкільцями болгарські перці.
  • Додати в сковороду гриби, цукіні і порізану смужками курку. Після цього залити все гострим імбирно-часниковим соусом і продовжити готування.
  • Коли курка покриється золотистою скоринкою, додати порізані на четвертинки помідори черрі, рубану кинзу і посолити блюдо. У самому кінці приготування ввести соус Теріякі».
  • Потримати ємність на вогні кілька хвилин, після чого прибрати з конфорки.

Подають курку-теріякі з овочами, окропивши блюдо соком лимона і посипати кунжутним насінням.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...