Курка з рисом в духовці – 6 рецептів приготування

Курка з рисом в духовці – злегка незвичне поєднання, адже найчастіше використовуються інші компоненти, наприклад, картопля. Але в результаті виходить дуже ситне і смачне блюдо.

Курка з рисом в духовці – покроковий рецепт

Це найпростіший варіант приготування.


Необхідні продукти:

  • Трохи рослинного масла і спеції за смаком;
  • Тушка курки або окремі частини;
  • Два склянки рису;
  • Цибулю і моркву по одній штуці.

Процес приготування:

  • Почніть з підготовки овочів. Для цього наріжте їх на дрібні шматочки і викладіть на дно форми для запікання.
  • Необхідну кількість рису всипте на овочі і все залийте водою. Сюди ж додайте потрібні спеції і рослинне масло.
  • Якщо ви використовуєте цілу курку, то її краще розібрати на частини. Потім підготовлене м’ясо натирається приправами і кладеться поверх інших продуктів.
  • Поставте блюдо в духовку приблизно на 60 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Під сирною скоринкою

    Чудове блюдо, яке не тільки красиво виглядає, воно ароматне, ще дуже смачне.

    Необхідні продукти:

    • Кілька зубчиків часнику;
    • Близько 300 грам сиру;
    • Трохи сметани або майонезу;
    • Приблизно кілограм будь-курки;
    • 400 грам рису;
    • Різні спеції за власним смаком.

    Процес приготування:

  • Крупу потрібно довести до напівготовності, для цього слід відварити її близько 15 хвилин.
  • В окремому посуді трохи проваріть курку, залишивши бульйон.
  • Підготовлене м’ясо звільнити від кісток, жил. Потім подрібнити і змішати з невеликою кількістю тертого сиру, сметаною, часником і приправами.
  • В обрану форму для готування, бажано щоб вона була досить глибокою, налити трохи бульйону, що залишився від курки, потім частина рису. Щоб покрити все дно, а зверху помістити курку.
  • Поверх м’яса знову викласти залишився рис, залити форму бульйоном і зверху накрити шаром тертого сиру.
  • Готувати в нагрітій до 200 градусів духовці не менше 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Рис з овочами – 12 рецептів приготування

    Курка, фарширована рисом, запечена в духовці

    Курка, фарширована рисом – відмінний варіант ситного святкової страви.

    Необхідні інгредієнти:

    • Цибулю і моркву – по одній штуці;
    • Ціла тушка курки;
    • Кілька ложок сметани;
    • Склянку рису;
    • Часник, сіль та інші спеції на свій розсуд;
    • Трохи рослинного масла.

    Процес приготування:

  • Підготуйте м’ясо добре промийте його, дайте обсохнути і натріть обраними спеціями.
  • Окремо змішайте сметану разом з натертим часником і цією сумішшю також обробіть курку. Дати їй постояти близько 20 хвилин.
  • Овочі подрібнити, краще натерти і трохи обсмажити. А рис зварити до стану напівготовності, потім змішати разом з підсмаженими овочами. Не забудьте посолити.
  • Отриманою масою з рису з овочами наповнити курку, а її кінець, щоб суміш не виповзав потрібно закріпити за допомогою шпажки або декількох зубочисток.
  • Страву готувати в духовці не менше півтора годин з температурою 180 градусів.
  • Рис з овочами і куркою в духовці

    Приготувати рис з овочами і куркою досить просто, причому овочі можна використовувати практично будь-які.

    Необхідні продукти:

    • Трохи масла рослинного;
    • Курка цілком або частинами;
    • Кілька помідор;
    • Моркву, цибулю і часник;
    • Зелень і спеції за смаком;
    • Два склянки рису.

    Процес приготування:

  • Для початку підготуйте курку. Якщо ви купили її цілком, то необхідно розділити її на частини. Якщо у вас філе або ніжки, то приступите до її обжарке на сковороді.
  • Окремо наріжте часник і також злегка обсмажте, потім викладіть на дно форми для готування.
  • Поверх часнику покладіть курку, а зверху попередньо нарізані і обсмажені помідори з морквою. Зверніть увагу, що всі овочі нарізаються, а не труться.
  • Курка з овочами засипається рисом, порізаною зеленню, все посипається обраними спеціями і заливається водою.
  • Готується блюдо трохи більше 60 хвилин при 200 градусах.
  • Дивіться також:  Риба по-грецьки – 6 рецептів, як приготувати в духовці, в мультиварці і на сковороді

    Фарширована рисом і грибами

    Для приготування відмінно підійдуть печериці або будь-які інші гриби.

    Необхідні продукти:

    • Склянку рису;
    • Приблизно 200 грам грибів;
    • Одне яйце;
    • Моркву і цибулю по одній штуці;
    • Ціла тушка курки;
    • Спеції за смаком.

    Процес приготування:

  • М’ясо добре промийте, потім ретельно обваляйте в спеціях, які обрали і залиште трохи постояти, приблизно на тридцять хвилин.
  • Рис трохи відваріть, так щоб він був майже готовий. А овочі наріжте і злегка обсмажте, до них же додайте одне яйце.
  • Змішайте отриману овочеву суміш з рисом, додайте приправи і начиніть цією масою нутрощі курки.
  • Готуйте в духовій шафі годину або трохи більше до золотистого кольору.
  • Рецепт приготування зі сметаною

    Це досить калорійне блюдо, але шалено ніжне, смачне, соковите. Підійде як для ситного обіду, так і святкового столу.

    Необхідні продукти для приготування:

    • Велика упаковка не дуже жирної сметани – близько 500 грам;
    • Склянку рису;
    • Сіль, часник і перець – все на свій смак;
    • Ціла курка або шматки.

    Процес приготування страви:

  • Почніть з підготовки м’яса. Краще готувати з цільної курки, тоді у вас будуть різні її частини. Курку необхідно розділити на невеликі шматки і промити.
  • Потім м’ясо обтирається часником, різними спеціями, бажано додати чорного меленого перцю. Зверху все заливається сметаною і в глибокій ємності забирається в холодильник не менше ніж на 60 хвилин. За цей час м’ясо стане м’яким і ароматним. Через відведений час курку необхідно запекти в духовці до повної готовності при температурі 180 градусів.
  • Поки основний компонент готується, час зайнятися рисом. Його потрібно злегка відварити, хвилин 10 після того, як вода закипіла. Потім, коли м’ясо буде готове, його спочатку потрібно прибрати з форми, а її заповнити відвареним рисом. Поверх крупи знову покласти курку і запікати страву ще хвилин 15, тому, щоб з’явилася апетитна скориночка. Зверніть увагу, для того щоб зберегти смак страви, потрібно не порушувати шари при подачі: спочатку рис потім курка.
  • Дивіться також:  Заливне з язика яловичого і свинячого — 6 рецептів приготування

    Апетитну рум’яну скоринку надає курятині промазанный заздалегідь шар сметани.