Курник – 6 рецептів з куркою та картоплею

Це блюдо досить трудомістка, потребує уваги, але воно того дійсно варте, тому обов’язково скористайтеся рецептом курника з куркою та картоплею.

Курник – класичний рецепт з куркою та картоплею

Класичний рецепт курника, звичайно, не зовсім такий, яким він був в 16 столітті, а більш сучасний варіант, але не менш смачний.

Необхідні продукти:

  • перець і сіль за смаком;
  • п’ять картоплин;
  • близько 500 грам курячого філе;
  • 50 грам вершкового масла;
  • одна цибулина;
  • приблизно 600 грам тіста.

Процес приготування:

  • Починаємо з підготовки всіх продуктів. Курку нарізаємо невеликими квадратиками, це ж саме робимо і з картоплею. Додаємо приправи за смаком. Цибулину перетворюємо на дрібні шматочки.
  • Тісто потрібно розділити на дві частини. Одну поки прибрати, а другу перетворити в пласт, так щоб він повністю покривав обрану вами форму для випікання і залишалося небагато місця по краях.
  • Далі починаємо викладати начинку спочатку картоплю, потім м’ясо, цибулю і масло, нарізане на дрібні брусочки.
  • Повертаємося до другої частини тесту, також розкачуємо її, покриваємо випічку і красиво оформляємо краю, з’єднавши між собою нижній шар тіста і верхній.
  • Доводимо до готовності в розігрітій до 160 градусів духовій шафі близько 45 хвилин.

Варіант приготування на кефірі

Курник на кефірі не особливо відрізняється від традиційного рецепту, різниця лише в тому, що робиться певний тісто.

Необхідні продукти:

  • близько 400 мл кефіру;
  • одна цибулина;
  • півтори склянки борошна;
  • п’ять картоплин;
  • трохи соди;
  • перець чорний і сіль;
  • чотири ложки сметани;
  • 0,5 кг філе курки;
  • половина маленької пачки вершкового масла.

Процес приготування:

  • Починаємо з тіста. Для цього потрібно злегка нагріти сметану, потім з’єднати її з кефіром, всипати соду з сіллю і борошно. У результаті повинна вийти м’яка не липка маса. Вимісіть її, і поділіть на дві частини. Їх потрібно перетворити в два пласта за розміром трохи більше, ніж форма, в якій ви будете випікати.
  • Один з розкатаних пластів помістіть у форму і почніть викладати начинку, нарізану на квадрати, посолену картоплю.
  • Потім піде курка в спеціях, також нарізана на середні шматки. Її покриваємо подрібненою цибулею.
  • Поверх усього кидаємо шматочки масла і покриваємо другим пластом тіста. Красиво сцепляем краю і готуємо в духовці 45 хвилин на 160 градусах.
Дивіться також:  Як приготувати шоколад – 7 рецептів домашнього шоколаду

Ніжна випічка з листкового тіста з сиром

Спекти курник з куркою та картоплею можна і з додаванням сиру. Тоді результат буде ще апетитніше.

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • одна цибулина;
  • упаковка листкового тіста – 700 грам;
  • 500 грам курячого філе;
  • чотири картоплини середнього розміру;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Включимо духовку на 180 градусів, щоб вона нагрівалася, і перейдемо до тесту. Готове тісто ділимо на дві частини і перетворюємо в два тонких пласта. Їх розмір повинен бути трохи більше, ніж там посуд, в якій ви будете піч.
  • Поміщаємо перший пласт у форму і кладемо на нього порізану картоплю, а потім курку і цибулю. Все це потрібно приправити обраними спеціями.
  • Зверху покриваємо натертим на крупній тертці сиром. Можна порізати його на тонкі пластинки.
  • Викладаємо другий шар і скріплюємо по краях обидві частини тесту.
  • Прибираємо в духовку на 30 хвилин.

Лінивий курник – самий швидкий рецепт

Якщо не хочеться витрачати багато часу, то краще всього скористатися цим рецептом, хоча результат буде трохи іншою.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сметани;
  • п’ять картоплин;
  • два яйця;
  • одна цибулина;
  • 400 г філе курки;
  • 100 грам майонезу;
  • спеції.
  • склянку борошна і трохи соди.

Процес приготування:

  • Підготуємо всі продукти: курку нарізаємо на невеликі шматочки, цибулю найкраще зробити півкільцями, а картоплю – гуртками. Приправити спеціями за смаком.
  • Взяти форму для випікання і викласти на неї спочатку картоплю, потім м’ясо і цибулю. Залишити це на деякий час і зробити заливку.
  • У мисці змішуємо сметану з майонезом, додаємо до них яйця, кладемо соду і борошно. Повинна вийти рідка консистенція. Її виливаємо у форму до інших продуктів, щоб усе було покрито.
  • Ставимо в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Дивіться також:  Яблучний пиріг зі сметанною заливкою – 6 дуже смачних рецептів

З грибами

Готується як класичний варіант, тільки з новим інгредієнтом. Такий курник обов’язково сподобається тим, хто любить гриби.

Необхідні продукти:

  • 300 грам грибів;
  • 600 грам будь-якого тесту;
  • п’ять картоплин і одна цибулина;
  • близько 600 грам курки.

Процес приготування страви:

  • Гриби нарізаємо і відправляємо на сковороду злегка обсмажитися.
  • У цей час нарізаємо цибулю, м’ясо і картоплю – все на невеликі шматочки. І заправляємо спеціями.
  • Тісто ділимо на дві частини і розгортаємо їх. Розмір – трохи більше використовуваної форми для випікання.
  • Кладемо перший шар, а на нього – картоплю, гриби, а потім і м’ясо з цибулею.
  • Покриваємо всі другий розкатаної частиною і защепляем краю.
  • Тримаємо близько 45 хвилин в гарячій духовці, поставивши температуру на 180 градусів.

З дріжджового тіста

Мабуть, самий вдалий рецепт, оскільки дріжджове тісто більш м’яке і смачне.

Необхідні продукти:

  • близько 400 грам м’яса курки;
  • дві ложки цукру;
  • 100 мл олії;
  • чотири картоплини;
  • 6 грам сухих дріжджів;
  • дві цибулини;
  • спеції на свій розсуд;
  • 0,5 кг борошна;
  • склянку теплої води.

Процес приготування:

  • У склянку з теплою водою (вона повинна бути не більше 39 градусів) додайте дріжджі і цукор. Залиште цю суміш приблизно на 15 хвилин.
  • У миску викладіть борошно, додайте сіль, а через відведений час — набряклі дріжджі і рослинне масло. Повинна вийти м’яка маса, не прилипающая до шкіри. Приберіть в яке-небудь тепле місце мінімум на 40 хвилин.
  • Поки йде процес підняття, варто підготувати інші інгредієнти. М’ясо, картоплю і цибулю подрібнюємо, так щоб вийшли невеликі квадратики.
  • Тісто ділимо на дві частини і робимо з них тонкі пласти.
  • Перший викладаємо у форму і на нього начинку – картоплю, курку зі спеціями і покриваємо всі цибулею.
  • Закриваємо всі другим пластом і скріплюємо краю. Готуємо в духовій шафі близько 50 хвилин, нагріваючи його до 180 градусів.
Дивіться також:  Тісто заварне – 10 рецептів приготування