Лагман в мультиварці – 5 рецептів приготування

Приготуйте лагман в мультиварці і насолодитеся його насиченим, пряним, ніжним смаком. Страва готується з овочів і м’яса, і виходить ситним і корисним. А мультиварка забезпечить вам більше вільного часу.

Класичний лагман в мультиварці з баранини

Вам знадобиться:

  • один болгарський перець;
  • локшина – 0,2 кг;
  • три часточки часнику;
  • м’ясо баранина – 0,5 кг;
  • три бульби картоплі;
  • сіль за смаком;
  • вода – 1 л;
  • половина редьки;
  • щіпка меленого перцю;
  • одна морквина;
  • томатний соус – 2 гр;
  • одна цибулина.

Як приготувати лагман з баранини:

  • Шматки м’яса очищаємо від плівок і прожилок або рубаємо невеликими кубиками.
  • Всі овочі обробляємо під краном, очистивши від шкірки.
  • Дрібно ріжемо цибулину, морквину проводимо через середні ланки терки.
  • Картоплю шаткуємо кубиками.
  • Дуже дрібно рубаємо часникові зубчики.
  • Ріжемо соломкою солодкий перець і половинку редьки.
  • Баранину викладаємо в чашу мультиварки, натискаємо на кнопку «Випічка» і обсмажуємо її до рум’яності.
  • Слідом додаємо подрібнені моркву, редьку і цибулю. Пасеруємо всі разом 12 хвилин.
  • Обсмажені овочі і м’ясо заливаємо водою, насипаємо сіль і перець. Готуємо страву протягом півтори години у програмі «Гасіння».
  • В окремій каструльці на плиті зваримо локшину в підсоленій воді. Промиваємо її в друшляку під краном.
  • Як тільки час на панелі управління закінчилося, кидаємо нарізану свіжу зелень.
  • Залишилося розкласти по тарілочках і захоплюватися ароматом. Приємного апетиту!

Як приготувати з куркою

Страва виходить більш легким і ніжним.

Список продуктів:

  • морква – 1 шт.;
  • прянощі за смаком;
  • курятина – 0,5 кг;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • локшина – 150 гр;
  • картопляні бульби – 2 шт.;
  • томатна паста – 35 гр;
  • половинка редьки;
  • сіль за смаком;
  • три часникового зубчики;
  • цибуля – 1 шт.;
  • жменя свіжої зелені.

Як зробити лагман з куркою:

  • Промиваємо м’ясо птиці і розрізаємо на порційні шматочки.
  • Овочі очищаємо від лушпиння, насіння, перегородок і шкурки.
  • Цибулю з часником дрібно шаткуємо ножем.
  • Болгарський перець і редьку ріжемо брусочками. Подрібнюємо моркву на тертці.
  • Картопляні бульби рубаємо середніми кубиками.
  • Ставимо каструлю на програму «Смаження». Виливаємо вершкове масло і прогріваємо його.
  • Пасеруємо подрібнену цибулю, моркву і часник 5 хвилин.
  • Завантажуємо куряче м’ясо і смажимо все разом, поки шматочки птиці не побіліють.
  • Висипаємо редьку, картоплю, солодкий перець, додаємо пасту з томатів і готуємо в тому ж режимі 3 хвилини.
  • Наливаємо в каструлю воду так, щоб вона трохи покривала овочі з м’ясом.
  • Вибираємо пункт «Гасіння» і час – 60 хвилин, солимо і перчимо страву.
  • У цей час можна звалити локшину в каструлі. Не забудьте посолити воду.
  • Відкидаємо виріб з тіста на друшляк і промиваємо.
  • У нас все готово. Залишилося розкласти по тарілочках, посипати рубаною зеленню і відразу подавати до столу апетитне димляче блюдо. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Юшка з червоної риби – 7 смачних рецептів

Ситний лагман з свинини

Основні інгредієнти:

  • два солодких перцю;
  • свіжа петрушка – 50 гр;
  • м’ясо свиняче – 0,6 кг;
  • локшина – 100 гр;
  • одна морквина;
  • вода – 0,5 л;
  • соус томатний – 40 гр;
  • одна цибулина;
  • сіль за смаком;
  • один корінь селери;
  • щіпка чорного перцю;
  • три картоплі.

Готуємо покроково:

  • Свиняче м’ясо шаткуємо невеликими шматочками. Завантажуємо в чашу мультиварки.
  • Обсмажуємо свинину в режимі «Смаження» з додаванням соняшникової олії півгодини.
  • Почищені овочі подрібнити: цибулину ріжемо півкільцями, селеру і моркву – брусочками.
  • Висипаємо порізані овочі до м’яса.
  • Солодкий перець шаткуємо соломкою, а картоплю – кубиками.
  • Висипаємо овочі в каструлю з додаванням томатного соусу.
  • Насипати сіль, перець і інші прянощі за вашим смаком.
  • На панелі кухонного пристрою натискаємо кнопку «Гасіння» і варимо 1,5 години.
  • За цей час можна зварити на газовій плиті локшину в солоній воді.
  • Дочекаємося, поки мультиварка завершить свою роботу. Якщо вам вже не терпиться сісти за стіл і спробувати лагман, в тарілочку накладаємо локшину і заливаємо її стравою з мультиварки.
  • Насипте трохи зелені і приступайте до обіду.

Традиційне блюдо з яловичиною

Компоненти рецепту:

  • три часточки часнику;
  • одна морквина;
  • паста томатна – 35 гр;
  • яловичина – 700 гр;
  • два болгарських перцю;
  • сіль за смаком;
  • три картоплі;
  • прянощі за смаком;
  • один корінь селери;
  • дві цибулини;
  • половина пучка свіжої петрушки.

Як готується лагман з яловичини:

  • Помытое м’ясо розрізаємо на середні шматочки.
  • Всі овочі чистимо і промиваємо під краном.
  • У програмному меню мультиварки вибираємо режим «Смаження». Перекладаємо туди м’ясо і пасеруємо його півгодини.
  • За цей час можна нашаткувати селера і моркву брусочками, а цибулини – півкільцями.
  • Як тільки підійде до кінця, закидаємо до м’яса подрібнений овочі.
  • Перець картоплю нарізаємо у формі соломки.
  • Додаємо їх у посуд разом з прянощами і сіллю. Слідом наливаємо томатний соус.
  • Заливаємо страва водою так, щоб її рівень був вище овочів і м’яса.
  • Тушкуємо страву 2 години у програмі «Гасіння».
  • Як зазвичай, варимо локшину в підсоленій воді. Обробляємо її в друшляку.
  • От і все. Коли прийде час, покладіть в тарілку локшину і налийте лагман. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Юшка з горбуші – 7 рецептів як зварити юшку в домашніх умовах

Лагман по-узбецьки

Що потрібно взяти:

  • часник за смаком;
  • баранина – 1 кг;
  • два картоплі;
  • три помідора;
  • підлога пучка петрушки і кінзи;
  • три морквини;
  • дві пучечки чорного перцю;
  • упаковка локшини;
  • три цибулини;
  • сіль за смаком;
  • один гострий перець.

Як приготувати лагман в мультиварці:

  • Промиту баранину шаткуємо на порційні шматки.
  • Висипаємо шматочки в каструлю, заливаємо двома літрами води і тушкуємо 60 хвилин.
  • Через пів години починаємо шматувати почищений овочі. Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву – тонкою соломкою, картоплю – середніми кубиками, болгарський перець – невеликими брусочками, помідори – у вигляді півкола.
  • Як тільки пройде час з моменту початку готування м’яса, зсипаємо до нього нашатковані овочі, насипаємо різні приправи, сіль і мелений перець.
  • Якщо в мультиварці замало рідини, підливаємо трохи води.
  • Залиште тушкуватися страва ще на 50 хвилин.
  • В цей час відварюємо локшину протягом 10 хвилин. Можна купити спеціальну локшину для лагмана, а якщо її немає – підійде будь-яка. Не забуваємо посолити воду.
  • Ближче до кінця готування лагмана, відкрийте мультиварку і насипте туди кінзу, рубану петрушку і часник. Хто любить погостріше – кидайте подрібнений перець чилі.
  • Залишилося з’єднати локшину і чудово пахне супчик з мультиварки і братися за їжу. Приємного апетиту!

Нюанси приготування в мультиварках: Редмонд, Поларіс

Якість страви і кількість часу витраченого на нього може різнитися, в залежності від бренду мультиварки. В одній страва може недовариться, в іншій – перегрітися, хоча вибирається однакова. Розберемо можливості популярних моделей мультиварок – Redmond і Polaris.

  • Потужність і у Редмонда і у Полариса однакова, тобто лагман готується за один проміжок часу.
  • Маючи марку Редмонд, можна поставити блюдо варитися в режимі Експрес приготування. Тоді воно буде готове набагато швидше. У Полариса такої функції немає.
  • В обох мультиварках м’ясо з овочами для лагмана обсмажується в програмі «Смаження» або «Випічка».
Дивіться також:  Шурпа з яловичини – 6 рецептів

В основному обидві моделі схожі, але Редмонд завдяки функції експрес приготування допоможе приготувати обід швидше.