Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Лангустини – по суті, ті ж креветки, але значно більших розмірів. Завдяки цим морських делікатесів повсякденні страви перетворюються у справжні кулінарні шедеври. Незвичайні рецепти приготування лангустінов розглянемо в сьогоднішній статті.

Лангустини, смажені на сковороді

Лангустини можна швидко приготувати на сковороді.

Для виконання рецепту вам знадобляться наступні компоненти:

  • лангустини – 4 шт. в свіжому або замороженому вигляді;
  • лимон – 1 шт (можна замінити лаймом смак страви вийде більш насиченим);
  • часник – 3 зубчики;
  • рафінована олія – 50 г;
  • спеції – за смаком.

Процес приготування в середньому займе у вас до 10 хвилин.

Покроково він виглядає наступним чином:

  • Якщо лангустини в замороженому вигляді, завчасно дістаньте їх з морозильної камери і покладіть в холодильник, щоб вони трохи оговтались. Велика помилка кулінарів – розморожувати морепродукти в мікрохвильовці або під гарячою водою. У цьому випадку м’ясо лангустінов стає сухим і не дуже смачним.
  • Акуратно видаліть лапки молюска. А ось панцир знімати не потрібно. Крім того, що в ньому знаходиться корисний хітин, він зберігає в м’ясі сік.
  • На чавунній сковороді розігрійте масло, часник наріжте невеликими смужками і трохи обсмажте.
  • Молюсків посоліть, додайте спеції, трави. Лангустини на сковороді в панцирі обсмажуються з кожної сторони, не більше 2-х хвилин. Важливо, щоб з’явилася апетитна, хрустка скориночка.
  • Після цього додайте в сковороду тонко нарізані слайсы лимона і 40 – 50 мл теплої води. Це потрібно для того, щоб м’ясо лангустина добре пропарилось всередині, стало м’яким і соковитим.
  • Як тільки рідина закипить, вимикайте плиту, але молюсків з сковороди не виймайте. Дайте їм настоятися 3 – 5 хвилин.

Подавати делікатес можна з рисом або будь-яким овочевим салатом. Смажені лангустини відрізняються своїм незвичайним смаком, а їх м’ясо виходить соковитим і ніжним.