Лаваш з сиром на сковороді – 9 рецептів приготування

Самий простий і швидкий варіант оригінального сніданку – лаваш з сиром на сковороді. Начинку для такої страви можна робити більш різноманітною і цікавою за своїм смаком. Наприклад, додаючи ковбасу, варені яйця та інші інгредієнти.

Лаваш з сиром на сковороді – базовий рецепт

Інгредієнти:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 яйце;
  • грам 100 «Голландського» сиру;
  • 3 гілочки свіжої петрушки;
  • 3 ст. л. среднежирной сметани.

Приготування:

  • Сметану змішати з розчавленим часником. При необхідності підсолити.
  • Сир крупно потерти. Змішати з рубаною петрушкою.
  • Лаваш змастити сметанним соусом. Посипати начинкою з сиру і зелені. Розрізати його на дві частини і кожну згорнути щільним конвертом.
  • Вмочити заготовки у збите яйце.

Обсмажити лаваш на будь-якому розігрітому на сковороді жирі з обох боків до рум’яності. Подавати в гарячому вигляді.

З додаванням ковбаси

Інгредієнти:

  • 3 лаваша;
  • 2 сирих яйця;
  • 150 г Моцарели;
  • 250 г вареної ковбаси;
  • ½ Пучка зеленої цибулі;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. солодкої гірчиці.

Приготування:

  • Крупно потерти сир. Ковбасу нарізати мініатюрними кубиками. Зелень порубати довільно. Змішати компоненти і залити їх сметаною. Додати солодку гірчицю і все добре перемішати.
  • В окремому посуді злегка збити вміст сирих яєць з 2 ст. л. води і сіллю.
  • Лаваші нарізати широкими смужками. У кожну загорнути по невеликій порції начинки. Скласти заготовки трикутниками.
  • Кожну вмочити у збите яйце. Обсмажити з двох сторін на розігрітій чавунній сковорідці.

Готовий лаваш з ковбасою і сиром смачно подавати як холодним, так і теплим.

Варіант приготування з яйцем

Інгредієнти:

  • 1 великий вірменський лаваш;
  • до 200 грам твердого солоного сиру;
  • 1 невеликий пучок свіжої зелені;
  • 2 – 3 часникові часточки;
  • 1 яйце;
  • ½ Ст. класичного майонезу.

Готуємо з яйцем і сиром так:

  • Сир дуже дрібно потерти. Таким же чином обробити варене остигле яйце.
  • Заправити терті сир і яєчну стружку майонезом. Додати до них роздавлений часник і рубану зелень.
  • Отриманою начинкою промазати розгорнутий лаваш і обережно згорнути заготівлю рулетом.
  • Розрізати його на дві частини і підрум’янити з кожної сторони на сухій сковорідці. На лаваші повинна з’явитися апетитна скориночка.
  • Нарізати готову закуску шматочками і відразу подати в якості перекусу.
Дивіться також:  М’ясний рулет з яйцем – 8 покрокових рецептів

Таку закуску можна готувати з яйцем і будь-якими овочами. Наприклад, можна доповнити її болгарським перцем або корейською морквою.

Лаваш з сиром і шинкою

Інгредієнти:

  • 2 тонких прямокутних лаваша;
  • до 200 грам свинячої шинки;
  • ½ Пучка свіжого кропу;
  • 100 р «Голландського» сиру;
  • 1 сире яйце.

Приготування:

  • Шинку порізати мініатюрними кубиками і змішати з тертим сиром.
  • Додати в начинку подрібнену зелень. Якщо сир і шинка недостатньо солоні, можна присолити масу за смаком.
  • Лаваш розрізати на прямокутники. Кожен – на 3 рівні частини.
  • По центру прямокутників викласти невелику кількість начинки і скрутити їх акуратними щільними конвертами.
  • У невеликій піалі розбовтати сире яйце і вмочити в ньому кожну заготовку.

Обсмажити лаваш з сиром і шинкою на добре розігрітій чавунній сковорідці з жиром до появи хрусткої скоринки з обох сторін.

З сиром на сковороді

Інгредієнти:

  • 3 шт. лаваша;
  • грам по 200 бринзи і жирного сиру;
  • 1 великий пучок зеленого цибулі й кропу;
  • 2 яйця;
  • свіжий часник за смаком;
  • 1 щіпка меленого перцю;
  • шматочок вершкового масла;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Бринзу крупно потерти і виделкою, змішати з размятым сиром.
  • В начинку відправити сирі яйця, все подрібнену зелень, сіль і перець.
  • Лаваш нарізати на великі квадрати. У центр кожного з них покласти частину начинки і скласти заготовки конвертами.

Обсмажити закуску до рум’яної скоринки з обох сторін на розігрітому вершковому маслі.

Хачапурі з лаваша з сиром

Інгредієнти:

  • 300 грам тонкого лаваша (3 листа);
  • по 150 – 200 грам «Голландського» і «Адигейського» сиру;
  • 2 щіпки крупної солі;
  • 2 сирих яйця;
  • 1 ст. среднежирного кефіру.

Приготування:

  • Яйця збити в мисці з сіллю. Влити нехолодну кефір і повторити збивання.
  • З лаваша вирізати два кола за розміром сковороди. Один аркуш потрібно залишити цілим і укласти в обрану ємність, щоб виступали краю.
  • Залишки лавашів порізати шматочками, викласти в суміш кефіру і яєць.
  • У сковороду з основою висипати частина тертого «Голландського» сиру.
  • Зверху укласти перше коло. Знову висипати трохи твердого сиру, а також розподілити частину кубиків «Адигейського».
  • Далі викласти просочені кефіром і яйцями шматочки лаваша.
  • Повторити шар з двох сортів сиру. Закрити продукти виступаючими краями лаваша. Зверху викласти останнє коло.
  • Залити все рештою суміші з кефіру і яєць.
Дивіться також:  Як варити брокколі: скільки часу варити свіжу та заморожену брокколі, в каструлі, пароварці і мультиварці

Накрити хачапурі на сковороду кришкою і готувати на повільному вогні, поки яєчна маса не загусне, а верхній «корж» не зарум’яниться.

З плавленим продуктом

Інгредієнти:

  • 2 тонких лаваша;
  • 2 яйця;
  • 1 плавлений сирок без добавок;
  • 2 ст. л. оливкової майонезу;
  • дрібна сіль;
  • вершкове масло для обсмажування.

Приготування:

  • Плавлений сирок нарізати тонкими пластинками.
  • Приготувати кляр з яйця, майонезу і солі.
  • Лаваш розділити на квадрати середнього розміру.
  • У кожний покласти по кілька тонких пластинок сиру.
  • Загорнути заготовки конвертами, занурити в кляр і смажити до рум’яної скоринки.

Смачніше всього закуска виходить при обсмажуванні на розтопленому вершковому маслі.

Вірменський лаваш з сиром на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 упаковка тонкого вірменського лавашу;
  • 3 – 4 пера зеленого цибулі;
  • 300 – 350 г сиру «Гауда»;
  • 3 варених і 2 сирих яйця;
  • 2 ст. л. сметани і стільки ж домашнього майонезу;
  • 80 мл молока;
  • вершкове масло;
  • сіль.

Приготування:

  • Варені охолоджені яйця крупно потерти. Змішати їх з рубаним зеленим луком, сметаною і майонезом.
  • Додати в начинку весь тертий сир і сіль за смаком.
  • Окремо збити молоко з сирими яйцями. Підсолити.
  • Лаваші нарізати однаковими квадратами. Кожен заповнити начинкою і згорнути трубочкою.

Обсмажити закуску на сковорідці-гриль з вершковим маслом до зарум’янювання.

Трикутники – простий рецепт на сніданок

Інгредієнти:

  • 1 великий лаваш тонкий;
  • 150 р «Російського» сиру;
  • 60 г різноманітної свіжої зелені;
  • 1 щіпка меленої паприки;
  • 1 яйце;
  • 1,5 ст. л. молока;
  • 3 ст. л. сухарній крихти;
  • 250 г копченої ковбаси;
  • сіль.

Приготування:

  • Для начинки змішати рубану зелень, паприку і тертий сир. Ковбасу окремо нарізати кружечками.
  • Лаваш розрізати прямокутниками.
  • На край кожної заготовки викласти частину сирної начинки і по шматочку копченої ковбаси.
  • Загорнути смужки акуратними трикутниками. Начинка повинна бути закрита з усіх боків.
Дивіться також:  Грудинка в цибулинні — найсмачніші 5 рецептів

Вмочити трикутники з лаваша в молоко, збите з яйцем. Потім обваляти в сухарях і обсмажити до зарум’янювання.

Така закуска з лаваша з сиром – прекрасний варіант для швидкого перекусу або ґрунтовного сніданку. А ще краще, для вечірніх посиденьок з друзями! Ароматно, ситно, хрустко – загалом, здорово!