Лазанья «Болоньєзе» – 6 смачних рецептів

Лазанья, приготовлена з нуля в умовах домашньої кухні, потребує багато сил і терпіння. Але кожна хвилина окупиться в той момент, коли рецептори вловлять незрівнянний смак ідеально виконаного страви. Пропонуємо починати з класики – лазаньї «Болоньєзе»: пасти з ароматною, ситної начинкою, доповненої овочами, соусом і м’ясними складовими.

Лазанья проста «Болоньєзе» з фаршем

Список продуктів, які необхідно придбати, досить великий.

Болоньєзе зажадає:

  • 700 г фаршу;
  • 150 г цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 4 свіжих томата;
  • на смак визначаємо кількість зелені, чорного перцю і солі.

Бешамель включає:

  • 100 г масла вершкового;
  • 900 мл молока;
  • 100 г борошна;
  • спеції на смак.

Основний склад:

  • листів пасти – 12 шт.;
  • твердого сиру – 300 р.

Лазанья з фаршем «Болоньєзе» готується наступним чином:

  • Перетворюємо томати в пюре, перетираючи їх через тертку або подрібнюючи в блендері.
  • Коренеплоди пасеруємо.
  • Фарш відправляємо до коренеплодів, розділяючи лопаткою, тушкуємо з додаванням томатного пюре: 10 хвилин під кришкою на помірному вогні.
  • Зелень відправляємо в сковороду тільки при виключенні вогню.

Даємо потомитися під закритою кришкою без температурного впливу, а поки приступимо до «Бешамель»:

  • Розтоплюємо масло і починаємо поступово вводити борошно.
  • Слідом – молоко: воно обов’язково повинно бути гарячим.
  • Не перестаючи перемішувати, тушкуємо на повільному вогні. Соус повинен «сповзати» з ложки: відокремлюємо 1/3 від усього обсягу.
  • Решту змішуємо з Болоньєзе.

Як слід відварювати листи пасти:

  • Листи необхідно проварити в декількох літрах води з сіллю.
  • Після закінчення трьох хвилин лист занурюємо в прохолодну воду.

Приступимо до формування лазаньї «Болоньєзе» з соусом Бешамель:

  • Частиною суміші з двох соусів промазуємо форму.
  • Прикриваємо всі кількома листами пасти.
  • Слідом – соус, сир.
  • Повторюємо до тих пір, поки все, що було підготовлено, не закінчиться. Останній шар – паста під соусом Бешамель.

180°С і трохи менше години очікування: і ви зможете насолодитися чарівним смаком.

Сир, частина якого також необхідно відкласти в сторону до його години, посипаємо за 10 хвилин до закінчення процесу приготування.

Рада. Не слід розрізати лазанью, ледве діставши її з духовки: почекайте 15 хвилин – і приступайте. Так страва стане ще смачніше і соковитою, а порції вийдуть більш акуратними.