Лимонне печиво – 7 простих і смачних рецептів

Лимонне печиво — ніжне й ароматне ласощі, яке цілком можна приготувати своїми руками і порадувати близьких домашньою випічкою. Пропонуємо декілька різноманітних і найбільш вдалих варіантів приготування цього десерту.

Лимонне печиво просте, але смачне

Найпростіший варіант, як приготувати лимонне печиво:

  • 100 р слив. масла;
  • ¾ Склянки цукру;
  • яйце;
  • 1 стіл. л. свіжої лимонної цедри;
  • 1 ½ чайн. л. лимонного соку;
  • ¾ Чайн. л. ванілі;
  • ¼ Чайн. л. соди;
  • 1 ¼ склянки борошна.

Лимонне печиво готується наступним чином:

  • Піч можна відразу включити для розігріву — тісто готується дуже швидко.
  • М’яке масло і цукор збити до стану повітряної маси, можна ввести всі компоненти рецепту, крім борошна. Все збивати на високій швидкості міксера.
  • Швидкість зменшити і просіяти в масу борошно. Замісити густе тісто.
  • На деко викласти маленькою ложкою невеликі коржі — печиво, залишаючи між ними відстань — десерт буде підніматися. За бажанням можна присипати цукром або подрібненими горішками.
  • Пекти при 180 град. протягом 12-ти хвилин — за цей час печиво зарум’яниться.

Рецепт від Юлії Висоцької

Печиво від Юлії Висоцької складається з:

  • 260 г борошна;
  • 135 г слив. масла;
  • 100 г цукру;
  • 1 лимон;
  • 1 яєчний жовток;
  • 2 стіл. л. борошна.

Юлія рекомендує готувати десерт за таким принципом:

  • У комбайн нарізати кубиками масло, додати до нього борошно і цукор, на невеликій швидкості подрібнити продукти в крихту.
  • З промитого лимона стерти цедру і перемішати з половиною приготованого молока. Ввести масу в тісто і додати залишки молока. Вимісити тісто.
  • Остудити кульку тесту — півгодини в холодильнику буде достатньо.
  • Вийняти тісто і, відщипуючи шматочки, скачати кульки або ковбаски.
  • Випікати протягом 10-15 хвилин.

Готуємо по-італійськи

Італійське цитрусове печиво складається з:

  • 280 г борошна;
  • 100 р слив. масла;
  • 100 г цукру;
  • 1 лимон;
  • яйце;
  • 8 г розпушувача;
  • щіпка солі;
  • трохи цукру і пудри для обвалювання печива.
Дивіться також:  Горіхове печиво – 8 рецептів приготування

Заздалегідь з лимона приготувати цедру і сік.

Далі процес приготування аналогічний попереднім рецептами — всі компоненти добре збити міксером. Отримане тісто залишити в мисці, затягнути її плівкою і відправити в холод на годину — по консистенції воно має бути м’яким і липким.

Холодне тісто буде слухнянішим скочуватися в кульки. Їх треба злегка обваляти в цукрі і цукровій пудрі, розкласти на деку. Випікати при 180 град. чверть години — печиво збереже світлий відтінок, воно таким і повинно бути. У гарячому вигляді випічка досить тендітна, тому знімати її і перекладати на блюдо дуже акуратно.

На замітку. Масло можна замінити якісним маргарином.

Сирно-лимонне печиво

Ніжне сирно-лимонне печиво з приємною м’якою текстурою пропонуємо приготувати за наступним рецептом:

  • сир — 100 г;
  • цукор — 50-60 г;
  • жовток — 1;
  • слив. масло — 50 г;
  • мед — 10 г;
  • ванілін;
  • борошно — 100 г;
  • розпушувач — 3 г;
  • лимонна цедра — 1 ½ -2 стіл. л.;
  • цукрова пудра — 50 р.

Ситне ароматне сирно-лимонне печиво готуємо так:

  • Перемішуємо в глибокій мисці сир, цукор і яйце. Можна скористатися міксером для отримання гладкої однорідної маси, або ж розтерти віночком — тоді в печиво збережеться дрібна сирна текстура.
  • Топимо шматочок масла, даємо йому охолонути, і після цього вливаємо до приготованої маси. Те ж саме зробити з медом, якщо він зацукрований. Краще використовувати рідкий. Додати ванілін. Перемішувати отриману масу пару хвилин, якщо використовується віночок. Міксером буде швидше.
  • Додаємо цедру і борошно, вимішуємо руками тісто. Коли воно буде повністю вымешано, перекладаємо на стіл, присипаний борошном, ще трохи місимо, скачуємо ковбаскою і нарізаємо кільцями.
  • Печиво можна також спекти у вигляді кілець, або скачати кульками — за бажанням. Піч чверть години при 190 град.
Дивіться також:  Печиво хвилинка – 8 рецептів домашнього печива

Решту цукрову пудру, перемішати з ложечкою води — маса повинна бути помірно густий. Отриману нанести глазур візерунком на остигле печиво.

Пісочне ласощі з лимоном

Печиво пісочне можна приготувати з найніжнішим кремом:

  • 300 г борошна;
  • 100 г крохмалю;
  • 600 мл вершків (від 33 %;
  • 400 г цукру;
  • 200 р слив. масла;
  • 4 яйця;
  • 3 лимона.

Інструкція, як зробити смачне ласощі:

  • Спочатку приготувати з лимонів цедру і свіжий сік.
  • У мисці з’єднати борошно, крохмаль, масло і чверть приготованого цукру. Вручну добре перетерти продукти — вийде пісочна крихта.
  • Взяти форму і на її дно гарненько утрамбувати крихту, рівномірним шаром. Можна скористатися дном склянки. Випікаємо при 180 град. 15 хвилин.
  • Приготувати начинку: збити разом вершки, цукор, що залишився і яйце. Через пару хвилин після збивання ввести сік, цедру, продовжити процес.
  • Вийняти готову основу і, не даючи їй охолонути залити кремом. Відразу поставити назад, готувати ще 20-25 хвилин — верх повинен пропектися.

Готове ласощі з лимонною начинкою остудити при кімнатній температурі. Найзручніше в цьому рецепті використовувати роз’ємну форму. Вийшов пиріг нарізати шматочками.

Покрокове приготування від Енді Шефа

Енді Шеф пропонує звернути особливу увагу на пропорції продуктів для приготування лимонного ласощі:

  • 60 г слив. масла;
  • 100 г цукру;
  • 1 білок;
  • лимон;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 180 г борошна;
  • 1 чайн. л. розпушувача.

Енді Шеф рекомендує готувати печиво з наступної інструкції:

  • Збити масляно-цукрову повітряну масу.
  • Ввести в заготовку білок, повторно опрацювати міксером.
  • Приготувати сік з лимона і стерти цедру. Їх також ввести в рідку заготовку.
  • Потім просіяти сухі продукти і всипати розпушувач, на першому етапі розмішувати лопаткою, а потім — вимішувати вручну.
  • Аналогічно попереднім рецептами, скачувати з тіста невеликі приплюснуті кульки і випікати на деку.
Дивіться також:  Печиво макарон (macaron) – 6 рецептів, як приготувати французьке печиво в домашніх умовах

Печиво від Енді Шефа чудово підходять не тільки до гуртку трав’яного чаю, але і до гарячого молока з прянощами, какао, шоколаду.

Лимонно-кокосове печиво від Рі Драммонд

Ця відома блогер, автор багатьох кулінарних книг, а також мама 4-х дітей знає, як приготувати дуже смачний десерт.

Тісто:

  • ⅔ Стандартної пачки маргарину;
  • ¾ Склянки цукру;
  • ½ Чайн. л. лимонної цедри;
  • ½ Чайн. л. ванілі;
  • яйце;
  • 4 чайн. л. молока;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 ½ чайн. л. розпушувача;
  • чверть чайн. л. солі (дрібної).

Глазур:

  • жовток;
  • 2 краплі харчового барвника будь-якого відтінку;
  • 1 чайн. л. води.

Готуємо наступним чином:

  • Для початку збиваємо масу з цукру, м’якого маргарину, цедри, ванілі. За пару хвилин маса стане світлою і досить однорідною. Потім вводимо яйця і молоко знову гарненько збиваємо протягом хвилинки.
  • В рідку суміш вводимо залишилися сухі компоненти, замішуємо тісто, збираємо у грудку, трохи сплющує долонями і поміщаємо в пакет, який потім кладемо в холодильник на годину. Можна скористатися морозильною камерою, тоді буде достатньо третини години.
  • Розкачуємо тісто, вирізаємо фігурки, які потім викладаємо на деко або дошках і ще на півгодини ставимо охолоджуватися.
  • Тим часом готуємо глазур, просто збиваючи підготовлені компоненти.
  • Пензликом покриваємо печиво.
  • Духовку розігріваємо до максимуму. Піч достатньо 6-7 хвилин, якщо тримати довше — вони пригорять.

Печиво повинне залишатися світлим, зовсім трохи подрумянившимся.