Лимонний кекс – 8 простих і дуже смачних рецептів

Для багатьох рецепт лимонного кексу здається чимось дуже складним і виснажливим. Насправді все якраз навпаки, і ви можете переконатися в цьому самі, скориставшись одним із запропонованих рецептів.

Класичний рецепт

Класичний рецепт вважається самим простим і швидким, але смак і аромат цієї випічки може звести з розуму.

Компоненти для приготування:

• дві ложки молока;
• цукрова пудра – стакан;
• щіпка солі і розпушувача;
• три яйця;
• 150 грам цукру;
• ложка лимонної цедри;
• 40 грам вершкового масла;
• 0,3 кг борошна.

Процес приготування:

1. Приготуйте дві ємності.
2. В одну помістіть сіль, розпушувач і борошно.
3. В іншу вбийте вміст яєць, додати до них цукор і скористайтеся міксером. Потім покладіть цедру лимона, ще трохи соку від нього і вершкове масло. Доведіть цю суміш до однорідної консистенції і змішайте з першої масою.
4. Перекладаємо отримане тісто в підходящу ємність для випікання і тримаємо в духовці близько 45 хвилин, включивши температуру на 180ºС.
5. А поки триває цей процес, зробимо глазур. Для цього нагріємо молоко, але не дамо йому закипіти, і з’єднаємо з цукровою пудрою.
6. Дістаємо кекс з духовки, поливаємо глазур’ю і подаємо гостям і близьким.

Загрузка...

Готуємо в мультиварці

Ще один варіант, який найпростіше реалізувати в мультиварці. Він теж вважається класичним, але робиться трохи інакше.

Необхідні продукти:

• 0,2 кг борошна;
• дві ложки лимонного соку і ложка цедри;
• чотири яйця;
• 0,2 кг масла вершкового;
• половина пакетика розпушувача;
• 0,1 кг цукру.

Процес приготування:

1. Вершкове масло залиште хоча б на 10 хвилин, якщо вона до цього лежала в холодильнику. Потрібно, щоб воно було не холодне.
2. З’єднайте його з цукром і буквально протягом пари хвилин збийте з цукром. Потім по черзі додавати яйця, при цьому знову збиваючи масу після кожного з них.
3. Підготуйте лимонну цедру і сік, викладіть їх в окрему ємність.
4. Змішайте борошно і розпушувач, дайте їм постояти близько 10 хвилин і з’єднайте з яєчною масою. Туди ж відправте лимонні частини.
5. Доведіть тісто до однорідності, перекладіть в чашу мультиварки і включіть режим «Випічка» приблизно на 50 хвилин. Точний час готування залежить від потужності приладу.

Спробуйте також:  Заварний крем для еклерів – 6 рецептів приготування смачного крему

В силіконових формочках в духовці

Можна зробити і не один цілісний кекс, а багато маленьких, порційних, в силіконових формочках. Такий варіант підійде для дітей або для зустрічі гостей.

Складові для страви:

• один лимон;
• два яйця;
• ложечка соди;
• ½ Склянки цукру;
• борошно-стакан;
• 0,1 кг масла вершкового.

Процес приготування:

1. Для початку витягніть яйця і масло з холодильника, дайте їм прогрітися перед використанням, щоб їх температура стала такою, як в приміщенні.
2. Добре збийте міксером масло, всипте туди цукор і доведіть до однорідності, знову ж таки, скориставшись міксером. Потім по черзі додавати яйця, збиваючи масу.
3. З лимона зніміть цедру, але при цьому не чіпаючи білі волокна. Перетріть її, а сік з плоду відіжміть. Отримані компоненти додайте до тесту.
4. Залишилося всипати борошно з розпушувачем, все ретельно вимішати і розподілити по формах так, щоб вони були наповнені трохи більше ніж на половину. Випікати близько 20 хвилин при 190 градусах.

Пісний лимонний кекс

Досить легкий, не жирний і низькокалорійний – пісний лимонний кекс. Гарна заміна солодких десертів для тих, хто дотримується посту або худне.

 

Для випічки знадобиться:

• один великий лимон;
• 0,1 літра олії;
• ложечка соди;
• 230 грам цукру;
• трохи більше 300 грам борошна;
• ванілін за бажанням.

Процес приготування:

1. Лимон добре промиваємо, нарізаємо на невеликі шматки і видаляємо з нього кісточки. Перебиваємо блендером до однорідної маси і додаємо трохи звичайної води.
2. Окремо змішуємо цукор і масло, перемішуємо, викладаємо туди ж лимонну масу.
3. Потім кладемо ванілін, соду і борошно. Залишилося тільки заповнити масою форму і довести до готовності протягом 50 хвилин, включивши нагрівання на 190 градусів.

Спробуйте також:  Печиво без яєць – 8 рецептів, дієтичних і пісних

Як приготувати в хлібопічці

Необхідні складові:

• 0,3 кг борошна;
• олія – 0,1 кг;
• один лимон;
• яйця – три штуки;
• близько 200 грам цукру;
• щіпка солі.

Процес приготування:

1. Розбиваємо яйця в миску, злегка розмішуємо їх виделкою або вінчиком, засипаємо всі інші сухі інгредієнти зі списку.
2. Знімаємо цедру з лимона, перетираємо її, віджимаємо сік.
3. Яєчну суміш вливаємо в хлібопічку, додаємо підготовлені лимонні частини і топлене вершкове масло. Вимішуємо.
4. Виставляємо програму «Кекс» або просто потрібну температуру і готуємо півгодини.

Простий рецепт на кефірі

Для кексу знадобиться:

• лимон;
• півтори склянки кефіру;
• 0,2 кг вершкового масла;
• ложечка соди;
• борошно – три склянки;
• три яйця;
• півтори склянки цукру.

Процес приготування:

1. Акуратно зріжте з лимона цедру так, щоб не зачепити білі волокна, і подрібніть її. Видавіть сік. Змішуємо все це з кефіром, розтопленим маслом і содою.
2. Також потрібно з’єднати цукор з яйцями, довести склад до однорідності за допомогою міксера, а потім обидві підготовлені маси змішати між собою і всипати борошно. У результаті повинна вийти маса, за консистенцією схожа на ту, яка робиться для оладок.
3. Відправляємо все це в духовку і тримаємо при 180 градусах не менш як 35 хвилин. Перевіряємо готовність перед подачею.

Сирно-лимонний кекс

Для страви потрібно:

• дві склянки борошна;
• 0,4 кг сиру;
• велика ложка вершкового масла;
• ч. л. соди;
• один лимон;
• цукор – стакан;
• чотири яйця.

Процес приготування:

1. Візьміть тільки третину від маси цукру в списку і спочатку змішайте з маслом, а потім і з сиром.
2. Лимон наріжте на шматочки і перебити в блендері до однорідного пюре.
3. Збийте яйця і цукор, що залишився і з’єднайте всі частини: сирну масу, яєчну і лимонну.
4. Додайте соду і борошно. Суміш повинна злегка збільшитися в розмірі. Після цього викладіть її у форму і готуйте близько 40 хвилин, заздалегідь прогрів духовку до 190 градусів.

Спробуйте також:  Бісквіт без яєць – 8 рецептів: на кефірі, сметані

Випічка з лимонною просоченням

Необхідні компоненти для страви:

• дві склянки борошна;
• лимон;
• ½ Склянки цукру;
• 0,25 літра кефіру;
• 0,1 кг масла вершкового;
• ч. л. розпушувача;
• два яйця.

Процес приготування:

1. Звільняємо лимон від цедри, а з самого плоду віджимаємо сік.
2. У посуд поміщаємо всі компоненти зі списку, крім лимонного соку і двох ложок цукру. Робимо масу однорідною, попередньо збивши масло.
3. Отримане тісто перекладаємо у форму і випікаємо близько години при 180 градусах.
4. Цукор, що залишився змішуємо з лимонним соком, прогріваємо склад до повного розчинення солодких крупинок.
5. Готовий кекс поливаємо лимонної заливкою, після чого його можна подавати.
Як видно з рецептів, все дійсно дуже просто, було б бажання. Не відмовте собі в задоволенні і приготуйте цей ароматний кекс.

Загрузка...