Лимонний пиріг із пісочного тіста – 7 найсмачніших і простих рецептів в мультиварці та духовці

Лимонний пиріг із пісочного тіста – дуже ніжний і смачний десерт з незвичайним цитрусовим ароматом. Готується швидко і просто, а приємний присмак від випічки залишиться надовго.

Класичний лимонний пиріг з пісочного тіста в духовці

Випічка з ароматною цитрусової начинкою.

Для тіста знадобиться:

  • пісок цукровий – 0,5 ст.;
  • маргарин – 145 г;
  • борошно – 190 р.

Щоб приготувати лимонне заповнення, потрібно взяти:

  • дріжджі – 0,5 ч. л.;
  • борошно – 3,5 ст. л.;
  • невеликий лимон;
  • пудра цукрова – 190 г;
  • 2 яйця.

Етапи підготовки тесту:

  • Для випікання краще взяти роз’ємну форму (бажано діаметром не більше 22 см).
  • В окрему миску помістити дрібно нарізане масло і перерубати тупою стороною ножа в крихту, після чого рукою сформувати тісто. Процес не складний.
  • Засипати цукром і знову перемять його.
  • Розрівняти тісто на деко і поставити в духовку, щоб воно злегка підрум’янилося (близько 25 хвилин).
  • Зробити цитрусову начинку. Для цього з’єднати цукор, дріжджі, борошно і добре перемішати цю суху суміш.
  • Вбити до неї яйця і знову перемішати.
  • Лимон перекрутити через м’ясорубку або перебити в блендері з шкіркою і додати до яєчної суміші. Можна додати кілька шматочків апельсина. Кісточки бажано вийняти заздалегідь.
  • Після того, як корж підрум’яниться, витягнути його і залити наверх приготовану начинку і ще пропекти близько 25 хвилин.

Пиріг діставати з форми лише після того, як він повністю охолоне. Зверху присипати пудрою.