Лимонний торт – 8 найсмачніших рецептів

Цей десерт готують з пісочного, бісквітного або пісочного тіста. Його начинкою може бути лимонний курд чи інший крем. Але незмінно, лимонний торт – це дуже смачна і популярна випічка з освіжаючим смаком та цитрусовим ароматом.

Лимонний торт – класичний рецепт

Основа класичного лимонного торта – соковитий бісквіт з цитрусовим смаком і ароматом. Розпущений на тонкі коржі, він просочується сметанним, заварним або будь-яким іншим кремом. А можна просто спекти тісто у форму для кексу і покрити лимонної помадкою з 30 мл лимонного соку і 150 г цукрової пудри.

Отже, для класичного лимонного бісквіта потрібно взяти:

  • 270 г вершкового масла;
  • 300 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 7 яєць;
  • 3 г солі;
  • 50 – 60 мл лимонного соку;
  • подрібнену цедру з двох лимонів;
  • 5 г розпушувача;
  • 70 г крохмалю;
  • 300 г борошна.

Замішування тіста і його випічка покроково:

  • М’яке масло збити з двома видами цукру, додавши також лимонну цедру і сік. По одному вбити в масляну суміш яйця, продовжуючи збивати все міксером. Заключний етап замішування – додавання сухих компонентів (борошна, крохмалю, розпушувача і солі).
  • Форму для випічки змастити м’яким вершковим маслом і присипати борошном. Перекласти в неї тісто і відправити випікатися при 180 градусах. Щоб бісквіт повністю пропікся, може залишити його на 45 хвилин.
  • Корж Для торта слід повністю охолодити, потім розрізати на тонкі пласти і прошарувати кремом. У випадку з кексом досить покрити його помадкою, поки він ще гарячий.