Лимонник пиріг – 10 рецептів випічки

Для тих, хто не любить занадто солодкі десерти, можна приготувати пиріг лимонник. Він відмінно підходить і для скромного чаювання і для широкого святкування. Його трохи кислуватий смак приємний підкорить всіх гостей.

Класичний пиріг лимонник

Вам знадобиться:

  • два лимона;
  • крохмаль – 12 гр;
  • цукровий пісок – 160 гр;
  • мелений кардамон – 2 гр;
  • сіль – 3 г;
  • борошно – 300 гр;
  • два яйця;
  • вершкове масло – 0,2 кг;
  • розпушувач тіста – 5 гр.

Покрокове приготування:

  • Лимони сполоснути в окропі, з допомогою терки прибрати з них жовту шкірку.
  • Борошно провести через сито в окрему миску. До неї насипати розпушувач, сіль і подрібнені скоринки лимона.
  • Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника або розм’якшити в мікрохвильовці і змішати з цукром в іншому посуді.
  • Розбити яйця, збити їх по одному і вилити суміш в борошно.
  • Зробити тісто, сформувати з нього колобок і покласти в холодильник на пів години.
  • Залишилася після терки лимонну м’якоть порізати на часточки, звільнити від кісточок і завантажити шматочки в блендер.
  • В одержану після подрібнення масу насипати крохмаль, цукор і кардамон.
  • Грудку тіста поділити на дві частини.
  • Розкачати одну частину і покласти на деко, заздалегідь змащений маслом.
  • Викласти рівномірно на нижній шар тіста начинку.
  • Іншу частину тіста розкачати і покласти зверху на начинку.
  • Підрівняти і заліпити краї пирога.
  • Включити духовку і поставити на температуру 180 градусів.
  • Запікати десерт 35 хвилин.
  • Простий і швидкий рецепт

    Необхідні інгредієнти:

    • масло вершкове – 100 гр;
    • чотири яйця;
    • цукор – 80 гр;
    • один лимон;
    • борошно пшеничне – 160 г;
    • чайна сода – 3 гр.

    Як приготувати ласощі:

  • З’єднуємо борошно з содою і просіваємо через сито.
  • Розм’якшуємо шматок масла, насипаємо до нього цукор і все перетираємо до однорідної маси.
  • Розбиваємо в ту ж посуд яйця і змішуємо.
  • Лимон пропустити через м’ясорубку. Його цедру можна протерти на тертці окремо.
  • З’єднуємо разом борошно з масою лимонів і яєць.
  • Робимо тісто.
  • Форму для запікання необхідно спочатку обробити олією.
  • Заповнюємо тістом приготовану форму і ставимо в духовку, нагріту до 200 градусів.
  • Час запікання – пів години. Не забудьте проткнути пиріг в декількох місцях зубочисткою, щоб внутрішня складова добре пропеклась.
  • Пиріг можна їсти як в гарячому так і в холодному вигляді. Для краси посипте його зверху цукровою пудрою.
  • На кефірі

    З кефіром тісто виходить більш м’яким і ніжним, а сам пиріг – повітряним.

    Список продуктів:

    • маргарин – 0,2 кг;
    • два лимона;
    • розпушувач – 6 гр;
    • кефір – 250 мл;
    • цукор – 300 гр;
    • борошно – 0,5 кг.
    Дивіться також:  Випічка з сиру — 12 рецептів

    Варіант приготування:

  • Дістаємо маргарин з холодильника або морозильної камери, ріжемо на шматочки і трьом на тертці.
  • Додати до борошна і всі разом подрібнити ножем.
  • Налити в борошняну масу кефір і насипати розпушувач.
  • Зробити тісто і сформувати два однакових колобка.
  • Кладемо їх в холодильник на півгодини, попередньо обернувши плівкою.
  • Помиті лимони обробити за допомогою м’ясорубки.
  • Насипати в них цукровий пісок.
  • Поставити в духовку на розігрів, а в цей час розкачати кульки тіста в два шари.
  • Деко змочуємо водою або маслом і кладемо на нього перший шар тіста.
  • На нього викладаємо лимонну суміш і закриваємо її другим шаром тесту.
  • Обробити краї пирога, просто защипнувши їх між собою.
  • Зробити в багатошаровій маленькі отвори і прибрати в духовку на 40 хвилин.
  • Лимонний торт з родзинками

    Родзинки теж трохи з кислинкою, і він чудово доповнює лимонну начинку, роблячи її більш насиченою і смачніше.

    Базові інгредієнти:

    • три курячих яйця;
    • розпушувач – 8 гр;
    • один лимон;
    • цукрова пудра для прикраси;
    • цукор – 130 гр;
    • родзинки – 100 гр;
    • борошно – 160 гр;
    • вершкове масло – 50 гр.

    Як приготувати лимонний пиріг:

  • Поварити лимон у воді 7 хвилин.
  • Викласти фрукт на тарілку остигати.
  • Розбити яйця, до них покласти масло, насипати 80 грамів цукру, борошно і розпушувач.
  • Усе ретельно обробити спочатку віночком, а потім і руками.
  • Покласти туди ж родзинки.
  • Зварений лимон поділити на дві половини і виделкою вийняти з них м’якоть з кісточками.
  • В м’якоть, звільнену від кісточок насипати 50 грамів цукру і залишити – хай фрукт виділить більше соку.
  • Скоринку лимона нашаткувати дрібними шматочками і перекласти їх в тісто.
  • Підготувати форму для запікання і вилити в неї вийшло смачне тісто.
  • Готувати в духовці, розпеченій до 180 градусів 30 хвилин.
  • Дістаємо зарумянившийся десерт. Його верхівку обмазуємо лимонним соком з цукром.
  • Після того, як він охолоне, обсипте його пудрою. Приємного апетиту!
  • З пісочного тіста

    Потрібні продукти:

    • два яйця;
    • цукор – 250 гр;
    • масло вершкове – 0,2 кг;
    • борошно – 0,4 кг;
    • розпушувач тіста – 8 гр;
    • два лимона;
    • крохмаль – 12 гр.

    Як зробити лимонник з пісочного тіста:

  • З лимонів виділити і цедру подрібнити.
  • З’єднати її з просіяним борошном і розпушувачем.
  • Перетерти розм’якшене масло з цукром, поки не вийде біла маса.
  • Розбити в цю ж посуд яйця.
  • Замішуємо тісто, формуємо з нього кульку і закриваємо на 20 хвилин в холодильнику.
  • Лимони можна провести через тертці або через м’ясорубку.
  • Насипати до цієї маси 150 грамів цукру і крохмаль.
  • Розрізати кульку тесту на дві частини і розкачати кожну з них.
  • Помістити обидві частини на деко, а між ними закласти начинку. Не забудьте зімкнути краю майбутнього пирога по всьому периметру.
  • Запікаємо ласощі 40 хвилин при температурі 160 градусів.
  • Дивіться також:  Пиріжки з гарбузом – 8 рецептів приготування

    В мультиварці

    Розумна кухонна техніка простежить, щоб ваш десерт не пригоріла і не перепекся, поставте потрібний час.



    Вам знадобиться:

    • вершкове масло – 150 гр;
    • чотири курячі яйця;
    • один лимон;
    • розпушувач – 10 гр;
    • борошно – 160 гр;
    • цукровий пісок – 80 гр.

    Покрокове приготування:

  • З лимона видаліть всю грязь і подрібніть шкірку на тертці.
  • М’якоть ділимо ножем на дві частини і вичавлюємо сік.
  • Заздалегідь дістаньте масло з холодильника. За 10 хвилин воно розм’якшитися і його можна змішати з цукром виделкою.
  • Розбити в цю посуд всі яйця, налити сік і перекласти подрібнену цедру.
  • Всю масу обробити міксером.
  • Додати туди ж борошно і розпушувач.
  • Підготуйте чашу мультиварки, змастивши її шматочком масла.
  • Влийте тісто.
  • У програмному меню натисніть кнопку «Випічка». Таймер виставите на 50 хвилин.
  • Приготований десерт можна посипати пудрою, шматочками горіхів або полити варенням.
  • З яблучним варенням і мигдальною крихтою

    Склад рецепта:

    • варення з яблук – 270 гр;
    • цукровий пісок – 50 гр;
    • борошно пшеничне – 0,1 кг;
    • масло вершкове – 0,1 кг;

    Для начинки:

    • розпушувач – 5 гр;
    • цукор – 75 г;
    • вершкове масло – 100 гр;
    • пів лимона;
    • мигдаль – 40 гр;
    • борошно – 0,15 гр.

    Покрокова інструкція:

  • Змішуємо масло і цукор. Гарненько розтираємо все.
  • Потихеньку насипаємо туди просіяне борошно.
  • Розподіляємо тісто по листу і кладемо в духовку на 15 хвилин.
  • Корж змащуємо варенням.
  • Окремо з’єднуємо борошно і розпушувач (інгредієнти з колонки для начинки).
  • Обробіть шкірку на тертці і додайте цедру до основної маси.
  • Покладіть вершкове масло і мигдаль.
  • Все змішайте і посипте отриману масу на верх пирога.
  • Запікайте ще 30 хвилин.
  • Відкритий пиріг

    Вам знадобиться:

    • вершкове масло – 0,1 кг;
    • п’ять яєць;
    • борошно – 0,25 кг;
    • чотири лимона;
    • цукор — 0,25 кг;
    • пудра цукрова – 10 гр.

    Секрети приготування:

  • З’єднайте борошно, цедру половини лимона, олію і цукор в кількості 50 грамів.
  • Подрібніть все в блендері або кухонному комбайні.
  • Налийте 30 мл лимонного соку і розбийте куряче яйце.
  • Отримане замішане тісто розкачайте одним шаром.
  • Покладіть його у форму для запікання, заздалегідь обмазаної маслом.
  • Притисніть до її стінок краї тіста.
  • Поверх шару тіста покладіть папір для запікання і насипте на неї, наприклад, рис. Це потрібно, щоб папір не зрушилася з місця.
  • Окремо випікайте основу для торта протягом 15 хвилин.
  • Виготовляємо начинку: виділіть цедру з одного лимона і змішайте його з цукром і 50 грамами борошна.
  • Видавіть з лимонів 200 мл соку.
  • Налийте її в основну масу, розбийте туди яйця.
  • Залиште начинку на 20 хвилин і, як тільки основа випечеться, перекладіть всередину начинку пирога.
  • Готувати ласощі ще півгодини.
  • Як тільки пиріг спечеться, посипте його пудрою.
  • Дивіться також:  Торт Пташине молоко — 6 рецептів по ГОСТу СРСР і майже по ГОСТу

    З листкового тіста

    Такий пиріг готується набагато швидше, але смак від цього анітрохи не змінюється.

    Базові інгредієнти:

    • тісто листкове – 0,5 кг;
    • цукор – 130 гр;
    • один лимон;
    • один жовток;
    • крохмаль – 12 гр.

    Як приготувати десерт:

  • Візьміть вже готове листкове тісто розморозьте його.
  • Розкачайте по столу і поділіть на два шматочки.
  • Викладіть один з них у форму для запікання.
  • Прокрутіть в м’ясорубці лимон, не зчищаючи з нього шкірку.
  • З’єднайте його з крохмалем і цукром.
  • Нанесіть отриману начинку на нижній шар тіста.
  • На другому шарі проробіть отвори і покладіть його на начинку, защепив краю.
  • Духовку нагрійте до 200 градусів і готуйте близько 40 хвилин.
  • Лимонний пай з меренгою

    Такий пиріг можна подавати на розкішне свято.

    Список продуктів:

    Для тіста:

    • борошно – 130 гр;
    • сіль – 5 гр;
    • один курячий жовток;
    • холодна вода – 60 мл;
    • маргарин – 125 гр;

    Для начинки:

    • борошно – 50 гр;
    • крохмаль – 30 гр;
    • вода – 0,1 л;
    • цукор – 160 г;
    • чотири жовтка;
    • сіль – 2 гр;
    • п’ять білків;
    • масло вершкове – 30 гр;
    • два лимона.

    Спосіб приготування:

  • Щоб замісити тісто, з’єднуємо борошно, сіль, маргарин, порізану на маленькі шматочки.
  • Рубаємо ножем цю масу, поки вона не перетвориться в крихту.
  • Вилити один жовток в 60 мл води і збовтати. Перелити в тісто.
  • Руками формуємо грудочку тесту.
  • Розкачати його в пласт і викласти в глибокий лист.
  • Випікати в духовці близько 20 хвилин окремо.
  • Для начинки насипати в каструлю цукор, борошно, крохмаль, сіль.
  • Налити лимонний сік, воду, покласти цедру.
  • Варити суміш, поки вона не закипить.
  • Окремо збити жовтки і перелити в каструлю разом з вершковим маслом.
  • Варити, поки маса не стане нагадувати желе.
  • Отриману начинку розподілити усередині конструкції.
  • Робимо меренгу: збиваємо разом білки і цукор.
  • Отримане безе викласти поверх жовтою начинки.
  • Готувати ще 15 хвилин. Приємного апетиту!