Лінива лазанья — 7 швидких рецептів смачної страви

Порадуйте сім’ю древнім частуванням з Італії. Пропонуємо створити дивовижну композицію смаку і аромату, яка сподобається навіть вибагливим гурманам. Ліниву лазанью можна приготувати з додаванням різних продуктів, створюючи щоразу кулінарні шедеври.

Лінива лазанья з лаваша з фаршем

У нас це блюдо зустрічається вкрай рідко, зате на батьківщині його готують повсякденно. Слідуючи простим рекомендаціям, ви зможете приготувати чудову по смаковим якостям лазанью.

Інгредієнти:

  • лаваш;
  • сир – 150 г;
  • фарш – 750 г;
  • сіль;
  • кріп – 15 г;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • молоко жирне – 130 мл;
  • томат – 1 шт.

Приготування:

  • Помістити в сковороду фарш. Прожарити. Процес повинен бути не довгим і займати не більше 4 хвилин. Підсолити. Розмішати. Перемістити в будь-яку ємність.
  • Нашаткувати цибулю. Облити окропом томат. Зняти шкірку. М’якоть посікти. Перекласти в сковороду. Присипати подрібненим кропом. Перемішати. Засмажити.
  • У молоці розвести борошно. Підсолити. Закип’ятити. Загуслу масу остудити.
  • Розстелити лист лаваша у формі. Розподілити частину фаршу. Накрити листом. Викласти частину овочевої засмажки. Накрити листом лаваша. Повторити процес.
  • Залити соусом. Посипати сирної стружкою. Відправити запікатися в духову піч. Страва має зарум’янитися. На весь процес запікання доведеться витратити 35 хвилин. Режим 180 градусів.

З макаронами

Щоб в процесі приготування лазанья не розвалилася, використовуйте тільки добре відварені макаронні вироби. Головна умова – не промивати макарони після того як відварили. Зайва клейкість допоможе зробити страва смачніша.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • макарони – 420 г;
  • рослинне масло – 45 мл;
  • фарш – 550 г;
  • прянощі;
  • помідори – 2 шт.;
  • чорний перець;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сир – 350 р.

Соус:

  • борошно – 55 г;
  • молоко – 550 мл;
  • сіль;
  • вершкове масло – 75 р.

Приготування:

  • Порубати цибулини. Викласти в гаряче масло і підсмажити.
  • Викласти фарш. Розмішати. Засмажити. Маса повинна вийти розсипчастою.
  • Зняти шкірку з помідорів. Для полегшення процесу помістити плоди в окріп і витримайте хвилину. Нарізати на кубики. Помістити до фаршу. Присипати спеціями. Підсолити. Гасити 13 хвилин.
  • Дотримуючись рекомендацій виробника проваріть макаронні вироби. Не відволікайтеся і не пропустіть момент ідеального стану макаронів. Переварений продукт зіпсує лазанью. Злити рідину, але не промивати.
  • Розігріти вершкове масло в сотейнику. Засипати борошном. Перемішати. Залити молоко. Перемішати віночком. Підсолити і варити до повної готовності соусу. Посипати прянощами. Перемішати.
  • Натерти сир.
  • Промазати маслом форму. Влити частину соусу. Помістити третину макаронів. Викласти половину м’ясної засмажки. Полити соусом. Присипати сирної стружкою. Розподілити макарони. Знову фарш. Полити соусом і присипати сирної стружкою. Розподілити макаронні вироби. Полити соусом. Посипати сирної стружкою.
  • Помістити лазанью з макаронів в гарячу духову піч. Запікати 45 хвилин (185 градусів).

Як приготувати зі сметаною

Це ідеальний варіант, коли не хочеться готувати соус.

Інгредієнти:

  • відварна свинина – 550 г;
  • сіль;
  • твердий сир – 110 г;
  • чорний перець;
  • печериці – 320 г;
  • бринза – 160 г;
  • прованські трави;
  • лазанья – 9 листів;
  • мускатний горіх;
  • вершки – 550 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сметана жирна – 370 мл;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулини. Закинути в масло. Прожарити. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
  • Порубати відварне м’ясо. Нарізати печериці. Відправити до цибулі. Прожарити. Посипати сіллю. Посипати прованськими травами. Помістити гострий перець. Поперчити. Закрити кришкою і згасити 12 хвилин.
  • Вершки для приготування використовуйте малої жирності. Влити сметану. Підсолити. Посипати перцем. Насипати мускатний горіх. Збити.
  • У форму влити соус. Розкласти лазанью. Полити соусом. Викласти третю частину м’ясної заготовки. Накрити листами. Полити соусом. Повторити процес ще два рази.
  • Посипати натертою бринзою та сирної стружкою. Запікати 45 хвилин. При режимі духовий печі 175 градусів.

Солодка лінива лазанья

 

Страва, яка не залишать без уваги діти.

Інгредієнти:

  • вишня – 200 г консервована;
  • цукор – 4 ст. ложки;
  • сир – 350 г;
  • цукрова пудра;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • вершки – 85 мл;
  • рубані горіхи – 110 г;
  • кориця – 2 ч. ложки;
  • лаваш – 3 аркуша.

Приготування:

  • Нарізати листи лаваша на прямокутники.
  • У сир влити сік. Підсолодити. Додати корицю. Полити соусом. Перемішати. Ягоди змішати з горіхами.
  • Розділити підготовлені продукти на кілька частин. Викладати шарами: лаваш, сир, ягоди. Останнім шаром розподілити лаваш.
  • Помістити в холодильник. Потримати 1,5 години. Посипати пудрою і можна радувати чудовим смаком всю сім’ю.

Загрузка...

З кефіром

Ніжне за смаком страва порадує своїм ароматом.

Інгредієнти:

  • лаваш – 200 г;
  • спеції;
  • фарш – 420 г;
  • сіль;
  • цибуля – 110 г;
  • соняшникова олія – 1 ч. ложка;
  • томатна паста – 160 мл;
  • часник – 12 м;
  • сир – 160 г;
  • кефір – 220 мл;
  • сметана – 210 мл

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Влити олію і підсмажити. Помістити фарш. Розмішати. Засмажити.
  • Порубати часникові зубки. Влити томатну пасту. Присолити. Посипати спеціями. Влити трохи води. Розмішати. Перелити до фаршу. Протушкувати під кришкою 8 хвилин.
  • Натерти сир. Залити Сметану кефіром. Підсолити. Присипати спеціями. Перемішати.
  • Нарізати листи лаваша на прямокутники. Розкласти частину у формі. Далі розподіляти продукти рядами. Фарш, соус, сир. Повторити 4 рази. Накрити листами лаваша. Посипати сиром.
  • Запікати 45 хвилин. Режим духовки виставите на 175 градусів.

Готуємо з куркою

Ще одна цікава варіація, яка урізноманітнює раціон.

Інгредієнти:

  • курка – 750 г;
  • сіль;
  • сир – 320 г;
  • лазанья – 8 аркушів;
  • базилік;
  • томати – 3 шт.;
  • молоко – 2 гуртки;
  • рослинна олія;
  • часник – 3 зубки;
  • перець;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Порубати курячий шматок. Відправити в сковороду. Влити олію. Засмажити. Посипати спеціями і базиліком. Підсолити. Перемішати.
  • Підсмажити борошно з вершковим маслом. Залити молоком. Розмішати. Проварити перемішуючи 5 хвилин. Посолити. Посипати перцем.
  • Викласти листи. Розподілити засмажку. Повторити процес, поки не закінчаться продукти. Залити соусом. Посипати базиліком. Запікати 45 хвилин. Режим виставити на 185 градусів.

Рецепт в мультиварці

Чудова варіація з макаронами і фаршем приготовлені в мультиварці вийде ніжною і ідеально пропеченою.

Інгредієнти:

  • фарш – 550 г;
  • сіль;
  • вершки – 420 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • макарони «Бешбармак» — пачка;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • помідори – 200 г нарізаної м’якоті;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • зелень;
  • вода – 2 л;
  • сир – 130 р.

Приготування:

  • Влити воду в чашу. Виставити режим «Варка на пару». Помістити макарони, коли рідина скипить. Влити олію. Підсолити. Таймер – 12 хвилин. Щоб пластини не злипалися регулярно перемішувати.
  • У сковорідці смажити нашатковану цибулю.
  • У сотейнику підсмажити з вершковим маслом борошно. Залити вершками. Проварити. Подсалить. Перемішати.
  • Додати фарш до цибулі. Прожарити. Влити томатну пасту. Помістити помідори. Посипати подрібненим кропом. Перемішати. Засмажити.
  • Злити рідину з макаронів. Натерти сир. Промазати чашу маслом.
  • Викласти макарони. Розкласти фарш. Полити соусом і присипати сиром. Розмістити шаром макаронні вироби. Залити соусом і розподілити по всій поверхні сирну стружку. Загалом має вийти три шари кожного продукту. Встановити на приладі «Випічка». Час – 50 хвилин. Лазанью з макаронів акуратно дістати і подавати присипаній кропом.

Загрузка...