Ліниві голубці в мультиварці, покроковий рецепт з фото

Кожній жінці хочеться балувати своїх близьких смачною і корисною їжею, але в сучасному світі не завжди вистачає на це часу. На допомогу господиням приходить сучасна техніка. Тепер вам не складе труднощів приготувати ліниві голубці в мультиварці, витративши на це зовсім небагато часу. Приємно здивувавши і порадувавши всіх – хто спробує це блюдо! ♥

Інгредієнти:

  • -фарш м’ясний – 500 гр
  • -рис – 100 гр
  • -капуста – 1 невеликий качан
  • -цибуля – 2 невеликих головки
  • -моркву – 1 середня
  • -склянка води
  • -вершки 10%
  • -сіль, перець і трохи цукру

Всі інгредієнти готові і можна приступати до приготування нашого страви.

Покроковий рецепт лінивих голубців в мультиварці

Крок 1. Приготування фаршу:
Отже нам знадобиться 500 грам будь-якого м’ясного фаршу, бажано змішаного.
Маленька порада – якщо ви хочете щоб голубці вийшли більш ніжними, то яловичий фарш можна замінити на м’ясо індички.
Перекрутіть м’ясо на крупній м’ясорубці і додати до нього цибулю, який бажано дрібно дрібно нарізати. Перемішайте і залиште в бік. Потрібно щоб фарш трохи настоявся.
Крок 2. Підготовка капусти:
Капусту для ледачих голубців можна підготувати двома способами.

По-перше, її можна пропустити через м’ясорубку, але в цьому випадку вона не буде відчуватися в голубцях. Якщо ви виберете цей спосіб, то після прокручування надсилайте капусту відразу до вашого фаршу.
Другий спосіб трохи складніше. Вам необхідно дуже дрібно капусту порізати або натерти на крупній тертці. Якщо ви скористайтесь цим способом, то капусту потрібно буде відварити протягом 3-5 хвилин у підсоленій воді. Потім додати в фарш.

Крок 3. Підготовка рису:
Рис для ледачих голубців необхідно відварити в точінні 5-7 хвилин в підсоленій воді. Не забудьте перед варінням добре про мити рис.
Після того як рис буде готовий відправляємо його до фаршу.

Дивіться також:  Як готувати голубці швидко і смачно? 6 рецептів приготування

Крок 4. Приготування ледачих голубців:
Всі наші інгредієнти готові, їх потрібно добре перемішати, додати за смаком сіль, перець і трохи цукру. Обов’язково додайте водички. І починайте ліпити. В ідеалі вона повинна мати трохи витягнуту форму, але це всього лише справа смаку.
Після того як голубці будуть зліплені викладаємо їх в мультиварку в шаховому порядку.
Вам залишився один завершальний штрих. Це підлива для голубців.

Як приготувати смачні ліниві голубці в мультиварці

Приступаємо: моркву натираємо на крупній тертці і відправляємо її в добре розігріту сковороду. Обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, краще всього на вершковому маслі. Потім до морквині додаємо вершки і трохи солимо. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Все, підлива готова. Акуратно додаємо її в мультиварку.
А далі, як говориться, справа техніки. Закриваємо кришку, ставимо каструлю на режим гасіння, виставляємо час-приблизно 50 хвилин і все… Ходимо навколо кухні і чекаємо…
Перед подачею на стіл голубці можна посипати зеленню.
Приємного Вам апетиту! 🙂