Ліниві пельмені — 6 рецептів

Пельмені, приготовані «ледачим» способом, за смаком не поступаються звичайним, проте не вимагають довгого часу на кухні.

Ліниві пельмені — трояндочки з тіста з фаршем

Страва готується дуже просто, виходить смачним і соковитим навіть у кулінарів-початківців. Пельмешки виглядають ефектно, їх можна подати на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 250 мл кип’яченої води;
  • 2 яйця;
  • 6 г солі;
  • приблизно 250 г борошна (дивитися по консистенції тесту);
  • 4 невеликі цибулини;
  • 2 морквини;
  • 700 г фаршу з яловичини і свинячого сала;
  • 2 г чорного меленого перцю;
  • 50 мл олії для обсмажування;
  • зубчик часнику;
  • 15 г свіжої зелені;
  • 50 мл сметани.

Кроки приготування.

  • Готують тісто. По містку чашку наливають 120 мл води, додають яйця, сіль, збовтують. Засипають просіяне борошно. Спочатку масу розмішують віночком, потім місять руками. Тісто повинне вийти еластичним, тугим. Якщо вона прилипає до рук — потрібно всипати ще борошна.
  • Загорнуте в харчову плівку тісто відправляють в холодильник на 40-60 хвилин для дозрівання.
  • На м’ясорубці або дрібній тертці подрібнюють 2 цибулини. М’ясний фарш перчать, солять, з’єднують з цибулею.
  • Тісто ділять на 3 однакових шматка. Одну частину розкачують качалкою в корж товщиною 3 мм На неї рівним шаром викладають третину фаршу, закочують в рулет, постійно защипывая краю.
  • Одержаний рулет розрізають на невеликі однакові шматочки.
  • З рештою тестом і фаршем проробляють те ж саме.
  • Чистять і подрібнюють залишилися цибулини, морква, часник. Овочі обсмажують в олії на сковороді.
  • Окремо змішують нарубану зелень і сметану. З’єднують з обсмаженими овочами.
  • У глибоку сковороду викладають напівфабрикати-трояндочки. Наливають воду, що залишилася. Зверху трояндочки покривають сметанно-овочевою сумішшю.
  • Страву готують під кришкою 13 хвилин. Подають на стіл прямо в сковороді.