Локшина для лагмана своїми руками – 2 рецепта приготування

Дізнавшись про новому незвичайному блюді – лагман, цікаво приготувати його вдома самостійно. Як робиться локшина для лагмана своїми руками, які потрібні спеції і овочі, ви дізнаєтеся з достовірного джерела.

Лагман – що це за страва

У Росії це страва продається в спеціалізованих східних ресторанах, воно популярне в Китаї, Казахстані, Афганістані та інших азіатських країнах. Якщо кухар додасть багато бульйону, лагман нагадує суп, в іншому варіанті приготування – це локшина з підливою, м’ясом і овочами.

Особливістю лагмана є набір спецій та локшина, яка витягується з тіста руками за спеціальною технологією.

Покроковий рецепт тіста для лагманной локшини

Тісто для локшини готується з таких продуктів:

  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – приблизно 2 ст., а там скільки візьме тісто;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • вода – 0,5 склянки;
  • масло пісне.

Покрокове приготування:

  • Наливають в ємність тістомісильної машини трохи менше склянки холодної води.
  • Додають сіль і яйце.
  • Починають всипати борошно по 1 ст. ложці, включивши повільну швидкість замісу.
  • Коли тісто почне відставати від стінок, придбає пружність і щільність, перестане липнути до рук, заміс закінчують.
  • Залишають на півгодини тісто на столі, накривши чим-небудь, щоб воно «дозріло».
  • Якщо немає навичок витягування локшини, можна розкачати тісто на столі за допомогою качалки, і тонко нарізати локшину. Вона повинна бути довгою, товщиною близько 0,5 мм.