Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах

Порційні кексики — мафіни — готуються швидко і виходять навіть у недосвідчених кулінарів. Рецепти мафінів різноманітні, що дозволяє підібрати десерти та закуски на сніданок, до чаювання, для святкового столу по смаковим пристрастям.

Мафіни — класичний рецепт по-американськи

Традиційно мафіни випікаються без начинки. На основі базового рецепта готують безліч нових десертів, вводячи різні інгредієнти.

Список продуктів:

  • борошно вищого ґатунку — 200 г;
  • цукровий пісок — 90 г;
  • масло вершкове — 110 г;
  • молоко — 110 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • пекарський розпушувач — 5 м;
  • ваніль — 1 г;
  • сіль — 2 р.

Технологія покроково.

  • Масло виймають з холодильника і ріжуть шматочками.
  • Віночком збовтують яйце. Додають размякшее масло і ваніль.
  • Трохи підігрівають молоко, вливають його в яєчно-масляну суміш і доводять до однорідного стану.
  • Окремо з’єднують борошно (попередньо просіяне) і розпушувач. Додають сіль і цукор.
  • Сухий і молочно-яєчний склади з’єднують, перемішують ложкою.
  • Тісто розкладають по силіконовим або паперовим формах, заповнюючи їх лише на дві третини.
  • Заготовки поміщають в нагріту до 180°С духовку. Печуть приблизно 25 хвилин (ступінь готовності перевіряють бамбуковій шпажкою).
  • Маффинам дають трохи охолонути у відкритій духовці, потім їх розкладають по страві і прикрашають цукровою пудрою.

Порада: щоб випічка придбала свіжий смак, в тісто слід додати натерту цедру цитрусових.