Мафіни з сиром — 8 простих і смачних рецептів

Про походження мафін ходять різні легенди. Хтось каже, що рецепт прийшов до нас з Англії, хто відносить їх до французької кухні. Але сьогодні мафіни – це невеликі кекси, які можна спекти в будь-який момент. Існують різні варіанти їх приготування, але сьогодні ми вам розповімо, як спекти мафіни з сиром.

Мафіни з сиром в силіконових формочках

Мафіни – це дуже смачна, ніжна і повітряна випічка. Тісто замішується швидко, виходить повітряним, вам лише залишається розкласти його по силіконових формочках і відправити в духовку.

Інгредієнти:

  • два сирих яйця;
  • пачка сиру;
  • пів пачки вершкового масла;
  • ч. л. розпушувача;
  • чашка борошна;
  • пів чаші солодкого піску;
  • щіпка солі;
  • ст. л. ванільних гранул.

Спосіб приготування:

  • У чашу міксера вбиваємо яйця, засипаємо сипучі компоненти, збиваємо дві хвилини.
  • Беремо сир, чим воно буде жирніше, тим випічка буде повітряніше. Протираємо через сито і відправляємо до решти інгредієнтів, також вливаємо розтоплене, але вже остигле масло, ще раз все збиваємо.
  • Залишилося лише ввести муку з розпушувачем і все змішати.
  • Силіконові формочки наповнюємо тестом, приблизно 2/3 об’єму, ставимо в духовку на півгодини (температура 180°С).
  • Готові маффіни присипаємо солодкої пудрою.
Загрузка...

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

 

У відомої телеведучої Юлії Висоцької також є простий рецепт мафінів.

Інгредієнти:

  • дві пачки сиру;
  • чотири яйця;
  • півчашки солодкого піску;
  • дві ст. л. масла (вершкового);
  • ч. л. розпушувача;
  • 285 г борошна;
  • цедра половинки лимона і апельсина.

Спосіб приготування:

  • Сирний продукт розтираємо разом з яйцями і підсолоджувачем до однорідності.
  • Додаємо трохи ванілі, цедру фруктів, вливаємо розтоплене масло, перемішуємо.
  • Засипаємо борошно, розпушувач, вимішуємо тісто.
  • Розкладаємо борошняну масу по формах і відправляємо в піч на 20 хвилин (температура 180°С).

З додаванням бананів

Такий корисний і смачний фрукт, а банан ідеально підходить для випічки, завдяки своїм підсолоджувальних і сполучною якостями. Пропонуємо спекти мафіни з сиром і бананом.

Спробуйте також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

Інгредієнти:

  • пачка сиру;
  • один банан;
  • 65 г сухого молока;
  • два білка;
  • дві ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 65 г пластівців;
  • дві ч. л. розпушувача;
  • сіль, цукор за смаком.

Спосіб приготування:

  • Сирний продукт протираємо через сито, а потім збиваємо міксером, щоб він став більш м’яким і ніжним, наче крем.
  • Банан можна розім’яти виделкою або збити блендером. Якщо з фрукта ви зробите пюре, то підсолоджувач додавати не потрібно. Якщо просто поріжете на дрібні шматочки, то підсипте трохи цукру. З’єднуємо сирний крем з банановим пюре, крохмалем і перемеленими вівсяними пластівцями.
  • Тепер білки. Їх потрібно збити до стійких піків, а потім разом з розпушувачем акуратно змішати з іншими інгредієнтами.
  • Наповнюємо тістом формочки і ставимо їх у духовку на півгодини (температура 180°С).

Дієтичні мафіни з сиром

 

Багато вважають, що дієтична випічка зовсім несмачна, але це не так. І зараз ми спробуємо вам це довести, запропонувавши рецепт низькокалорійних мафінів з сиром.

Інгредієнти:

  • 320 г знежиреного сиру;
  • одне велике яйце;
  • 65 вівсяних висівок;
  • за смаком цукрозамінник;
  • ст. л. розпушувача;
  • ваніль, кориця (за бажанням).

Спосіб приготування:

  • Знежирений сирний продукт збиваємо з яйцем, додаємо перемелені вівсяні висівки, розпушувач і перемішуємо.
  • За смаком додаємо цукрозамінник, при бажанні можна покласти ложечку ванілі, кориці або кави.
  • Отримане тісто розкладаємо по формах і випікаємо мафіни півгодини (температура 200°С).

Готуємо на кефірі

 

Мафіни на кефірі готуються швидко і легко. Їх можна спекти не тільки з сиром, але і доповнити будь-якими фруктами і ягодами.

Компоненти:

  • пачка сиру;
  • два курячих яйця;
  • 185 мл кефіру;
  • 155 г солодкого піску;
  • півчашки олії;
  • 285 г борошна;
  • 65 г манки;
  • пакетик розпушувача;
  • лимон;
  • щіпка солі і ванілі.
Спробуйте також:  Кыстыбый з картоплею - 7 рецептів

Технологія приготування:

  • Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти, тобто борошно, манку, розпушувач, ваніль, сіль і підсолоджувач.
  • Тепер перемішуємо рідкі, тобто в кисломолочний продукт вбиваємо яйця і вливаємо олію.
  • У рідку масу кладемо цедру одного лимона і вичавлюємо сік.
  • Тепер змішуємо дві маси і відставляємо в сторону на десять хвилин, щоб манка набухла.
  • В цей час розтираємо блендером сир і після відправляємо його в загальну масу.
  • Отримане тісто розкладаємо по формах і випікаємо 20 хвилин (температура 200°С).

З кукурудзяним борошном

 

Багато господинь люблять випічку, приготовану з двома видами борошна: пшеничної та кукурудзяної. Кукурудзяна борошно надає готовим виробам незабутній смак, робить їх більш ніжними і розсипчастими.

Інгредієнти:

  • по склянці кукурудзяної і пшеничної муки;
  • 155 г сиру (краще домашнього);
  • стакан вишні;
  • одне велике яйце;
  • півчашки солодкого піску;
  • дві ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  • У миску кладемо сир, засипаємо пісок, вбиваємо яйце і перемішуємо інгредієнти до однорідності.
  • У сирну масу засипаємо два види борошна і розпушувач, кладемо вишні (без кісточок), акуратно розмішуємо.
  • Тестом наповнюємо формочки і випікаємо півгодини (температура 180°С). Готові маффіни при бажанні можна присипати солодкої пудрою.

Шоколадні мафіни з сиром

Шоколадна випічка – це завжди смачно, сирні маффіни зі смаком шоколаду сподобається всім ласунам. Ви можете спекти вироби з сиром або додати вишню, припущену у солодкому сиропі.

Компоненти:

  • 80 г солодкого піску;
  • 155 мл кефіру;
  • 135 г борошна;
  • ст. л. какао;
  • одне велике яйце;
  • ч. л. розпушувача;
  • півпачки сиру;
  • ст. л. масла вершкового;
  • 45 г чорного шоколаду;
  • 55 мл олії соняшникової.

Технологія приготування:

  • У миску вбиваємо яйця і збиваємо їх разом з підсолоджувачем. Потім вливаємо олію, кисломолочний продукт, засипаємо розпушувач і какао, ще раз збиваємо пару хвилин на низьких обертах.
  • Тепер вводимо борошно і замішуємо в міру густе тісто.
  • В піалі розминаємо сир, додамо до нього трохи ванілі і з маси робимо невеликі кульки.
  • У кожну формочку кладемо дві ложечки тіста, центр покладемо сирний кулька, закриваємо його ще двома ложечками тесту.
  • Ставимо мафіни в духовку і починаємо випікати, спочатку п’ять хвилин при температурі 100°С, потім 25 хвилин при 180°С.
  • Поки наші кекси готуються, ми розтоплюємо на водяній бані шоколад і масло.
  • Готові маффіни змащуємо шоколадною помадкою і присипаємо різнокольоровою присипкою.
Спробуйте також:  Сирні булочки - 7 рецептів приготування

З яблуками

Сирні маффіни з яблуками особливо будуть корисні дітям. Така випічка має одні плюси – менше борошна, а більше сиру і фруктів.

Інгредієнти:

  • дві пачки сиру;
  • три курячих яйця;
  • чотири ст. л. піску;
  • 55 г вершкового масла;
  • три ст. л. борошна;
  • підлогу ст. л. розпушувача;
  • одне велике яблуко.

Спосіб приготування:

  • Сир будь-якої жирності кладемо в миску, додаємо яйця. Якщо у вас сирний продукт жирний, то достатньо двох яєць, якщо більш сухий, то три. Далі засипаємо підсолоджувач і перемішуємо. Якщо ви готуєте мафіни для дітей, то кількість цукру можна зменшити.
  • За допомогою блендера подрібнюємо інгредієнти до однорідності. Після кладемо кубики масла, засипаємо борошно з розпушувачем і ретельно все перемішуємо.
  • Яблуко очищаємо від насіння і шкірки, трьом на крупній тертці і змішуємо з тестом.
  • Тісто повинне вийти густіше, ніж густа сметана.
  • Викладаємо у форми і випікаємо 40 хвилин (температура 180°С).

І все, тепер ви знаєте, як можна швидко і смачно порадувати сім’ю смачною і ароматною випічкою, приготувавши мафіни з сиру в духовці.

 

Загрузка...