Макарони по-флотськи – 7 рецептів приготування

Ситні макарони по-флотськи потрапляють в список найпростіших рецептів на швидку руку. Таке блюдо вдасться приготувати за лічені хвилини і при цьому нагодувати велику родину поживним обідом або вечерею. В якості основного інгредієнта, крім макаронних виробів, можна використовувати різні види фаршу і навіть звичайну тушонку.

Макарони по-флотськи — класичний рецепт

Інгредієнти: 170 г пір’їнок (макарони), 260 г змішаного фаршу (свинина+яловичина), велика ріпчаста цибулина, дрібна сіль, жир для смаження.

  • У каструлю наливається приблизно 2 літри чистої фільтрованої води. Краще всього відразу посолити її. На таку кількість рідини буде достатньо 2 ч. ложок дрібної солі. Відразу після закипання у воду висипаються пір’ячко. При частому помішуванні макарони варяться 8-9 хвилин, після чого відкидаються на друшляк. Важливо не переборщити з часом варіння.
  • Кубики очищеної цибулини обсмажуються на будь-якому жирі до прозорості і легкої рум’яного кольору по краях шматочків. Зручніше за все робити це на середньому вогні.
  • У сковорідку викласти фарш. Разом продукти смажаться, поки м’ясо повністю не потемніє. Періодично її великі шматочки потрібно розбивати лопаткою. В кінці компоненти солятся за смаком.
  • Щоб до кінця приготувати макарони по-флотськи з фаршем, необхідно викласти сварившиеся пір’ячко в сковорідку до м’яса і перемішати складові.

    Як зробити з курячим фаршем?

    Інгредієнти: ціла пачка будь-яких макаронних виробів (400 г), жир для обсмажування, півкіло якісного курячого фаршу, біла луковичка, ароматні трави, сіль за смаком. Як зробити макарони з курячим фаршем смачними, розповідається далі.

  • Першим ділом макарони відварюють у солоній воді до готовності. При цьому вони не повинні вийти занадто размякшими. Готовий продукт відкидається на друшляк і злегка промивається холодною водою.
  • Дрібні кубики цибулі обсмажуються до рум’яності на обраному жирі. Далі до них викладається курячий фарш. Разом компоненти готуються 8-9 хвилин при постійному помішуванні. У процесі можна додати до них сіль за смаком і ароматні трави.
  • Готові макаронні вироби після промивання викладаються в сковороду з обсмаженою фаршем. Складові добре перемішуються.
  • Дивіться також:  Тісто на пельмені – 9 класичних рецептів

    Для більшої апетитності страву можна присипати подрібненою зеленню.

    Простий рецепт з тушонкою

    Інгредієнти: 280 г ріжків (макарони), стандартна банку кусковий тушонки, велика ріпчаста цибулина, половинка морквини, кухонна сіль за смаком, мелений перчик, жир для обсмажування.

  • Приготувати макарони по-флотськи з тушонкою вдасться особливо просто і швидко. Головне, для цього вибрати якісний м’ясний продукт. У банку не повинен опинитися один жир і прожилки. Підійде і куряча, свиняча, яловича тушонка.
  • Ріжки відварюють у великій кількості солоної води. На кожні 100 г макаронних виробів береться 1 л рідини. Більш точна інструкція зазвичай вказується виробником на упаковці.
  • Поки макарони варяться, можна зайнятися підготовкою зазначених у рецепті овочів. Спочатку дуже дрібними кубиками ріжеться цибуля. Потім треться морквина на тертці з середніми поділками.
  • Підготовлені овочі до м’якості обсмажують на жирі. Далі до них додається весь вміст банки з тушонкою. Разом компоненти готуються ще 7-8 хвилин на середньому вогні. За смаком можна посолити їх і присипати перцем.
  • Піджарка з сковороди з’єднується з вареними макаронами. Страву можна відразу ж подавати до столу гарячим.

    Макарони по-флотськи в мультиварці

    Інгредієнти: 330 г будь-якого м’ясного фаршу (краще вибирати складовою), цибулинка, свіжий часник за смаком, дрібна сіль, 280 г макаронних виробів, будь-які спеції.

  • У програмі «Випічка» першим ділом обсмажуються дрібні кубики цибулі. Вони повинні стати апетитно рум’яними. Любителі цибулі можуть різати його більш крупно. До цього овочу додається і подрібнений часник. Можна і зовсім просто пропустити його через часникодавку.
  • У заздалегідь розморожений фарш додається сіль і приправи. Відмінно підійде для цього солодка паприка. М’ясо відправляється до овочів і смажиться до готовності.
  • В окремому посуді відварюються будь-які макаронні вироби.
  • Дивіться також:  Куряча грудка в духовці – 9 рецептів

    Щоб до кінця приготувати макарони по-флотськи в мультиварці, залишилося змішати відварений продукт з м’ясом прямо в чаші приладу, після чого активізувати режим «Гречка» на 12-15 хвилин.

    З додаванням томатної пасти — а-ля болоньєзе

    Інгредієнти: 450-470 г домашнього фаршу, 220-270 г макаронних виробів, 4 великих томата у власному і 1/3 склянки томатної пасти, ріпчаста цибулька, 3-5 часникових зубчиків, жир для смаження.

  • Для приготування страви за таким рецептом використовується мультиварка. Підійде будь-яка модель пристрою, так як якісь рідкісні режими використовувати не доведеться.
  • Спочатку в програмі, призначеної для смаження, готуються кубики цибулі. Овоч можна нарізати шматочками будь-якого розміру – по своєму смаку.
  • Вибрані макаронні вироби варяться в солоній воді до стану «аль денте». На цей процес вистачить 7-8 хвилин.
  • До овочів викладається домашній фарш. Маса відразу солиться, присмачується розчавленим цибулею, після чого готується в тій же програмі, поки м’ясо не змінить свій колір.
  • Далі в чашу приладу викладається паста (можна мінімально розбавити її теплою водою) і додаються крупно порізані помідори.
  • Режим змінюється на «Гасіння». У ньому страва готується 12-14 хвилин.
  • Залишиться змішати вміст «розумної каструлі» з відварними макаронами і обсмажити частування ще 6-7 хвилин.

    Ситне блюдо з м’ясом

    Інгредієнти: півкіло м’якоті свинини, середня морквина, 580 г макаронів-бантиків, половина пачки вершкового масла, спеції і сіль за смаком.

  • Окремо до готовності в солоній воді відварюється макарони і м’ясо. У каструлю до останнього можна додати лаврушку, чорний перець горошком і інші ароматні спеції.
  • Остигле м’ясо дрібно ріжеться гострим ножем або пропускають через м’ясорубку.
  • Морква треться на тертці з середніми або дрібними поділками, після чого добре обсмажується на шматочку вершкового масла. Овоч має розм’якшитися і стати рум’яним.
  • До морквині викладається м’ясо. До продуктів вливається залишився розтоплене масло. Додаються відварені і промиті макарони.
  • Дивіться також:  Капуста тушкована з м’ясом в мультиварці – 5 рецептів

    До повної готовності компоненти залишилося лише обсмажити 5-6 хвилин на сильному вогні.

    Готуємо з курячого фаршу

    Інгредієнти: 320 г курячого фаршу, 340 г пір’я (макарони), цибулинка, свіжий часник за смаком, солодка мелена паприка і будь-які приправи для курки, сіль, 1 л фільтрованої води.

  • В мультиварці можна зробити макарони з курячим фаршем. Для цього насамперед кубиками подрібнюється цибулю. Овоч потрібно обсмажити на будь-якому жирі до рум’яності. За смаком у піджарку додаються і дрібні кубики часнику.
  • У чашу приладу викладається фарш. Триває обсмажування у відповідному режимі. Великі м’ясні шматочки потрібно розбивати лопаткою при помішуванні.
  • До піджарки висипаються сухі макарони. Додається підсолена кип’ячена вода. Відразу можна всипати вибрані приправи.
  • У програмі «Гречка» під кришкою страва готується 15-17 хвилин. Перемішувати його компоненти в процесі не потрібно.