Макарони в духовці -7 рецептів запікання

Макарони – це самий універсальний продукт. Крім супів і других страв можна приготувати макарони в духовці. Запіканка виходить дуже ситним, ніжною і м’якою.

Макарони, запечені з фаршем в духовці

Всі інгредієнти рецепту можна знайти на будь-якій кухні. Страва готується швидко і смачно.

Список продуктів:

  • фарш мясний – 1 кг;
  • цукор – 8 гр;
  • олія соняшникова 100 мл;
  • томатний соус – 100 мл;
  • макарони – 0,5 кг;
  • вода – 200 мл;
  • дві цибулини;
  • сіль за смаком;
  • три часникові часточки;
  • чорний перець за смаком;
  • соєвий соус – 40 мл

Як приготувати макарони з фаршем в духовці:

  • Кидаємо в киплячу воду твердий сорт макаронів і варимо їх 5-10 хвилин. Вони повинні залишитися трохи твердуватими. Не забудьте посолити воду.
  • Промиваємо недоваренный продукт в друшляку, потім завантажуємо назад в каструлю, ллємо 30 мл рослинного масла і перетряхиваем. Ложкою макарони ми не перемішуємо, вони можуть розвалитися.
  • Очищені цибулини шаткуємо півкільцями, а часникові зубчики продавлюємо через прес.
  • У готовий фарш викладаємо подрібнені інгредієнти і насипаємо мелений перець, сіль.
  • Перемішану м’ясну масу викладаємо на сковороду, додаємо трохи олії і підсмажити 3 хвилини. Потім наливаємо воду і тушкуємо 10 хвилин.
  • В окремому посуді з’єднуємо соєвий соус, цукор, чорний перець, воду і томатний соус. Заважаємо рідина, поки цукор не розчиниться в ній.
  • У форму для запіканки виливаємо олію, викладаємо половину всієї кількості макаронів. Другим шаром йде фарш, третім – залишилися макарони. Заливаємо основу приготованим соусом.
  • Духова шафа прогріваємо до 180 градусів і відправляємо в нього страву на 20 хвилин.
  • Остуджуємо ароматну запіканку, ріжемо на шматочки і подаємо на обід. Приємного апетиту!

Рецепт приготування з сиром

Смачне, легке і ніжне страва чудово підійде для вечері.

Вам знадобиться:

  • паприка – 4 гр;
  • шматочок вершкового масла – 30 гр;
  • макарони – 200 гр;
  • сіль – 4 гр;
  • розтоплене вершкове масло – 100 гр;
  • сир – 220 гр;
  • гірчиця порошок – 2 гр;
  • молоко – 100 мл;
  • панірувальні сухарі – 70 гр.
Дивіться також:  Риба камбала – 8 смачних рецептів приготування

Як зробити макарони з сиром в духовці:

  • Налийте в каструлю воду, дочекайтеся, поки вона закипить, посоліть і висипте в неї макарони.
  • Готуйте 10 хвилин.
  • Окремо нагрійте молоко, насипте в нього сіль і гірчицю.
  • Макаронні вироби обробіть в друшляку і додайте до них 170 грамів тертого сиру і 30 грамів вершкового масла.
  • Зверху вилийте тепле молоко.
  • Форму для запікання обробіть вершковим маслом і викладіть на неї суміш макаронів і сиру.
  • Засипте їх залишилися сиром.
  • Окремо з’єднайте панірувальні сухарі і рідке масло.
  • Отриману суміш викладіть поверх сирного шару. Посипте страва паприкою.
  • Макаронну запіканку закриваємо в прогрітій до 180 градусів духовці півгодини.
  • Якщо у вас є гриль, наприкінці готування увімкніть його на 2 хвилини. Запіканка покриється рум’яною апетитною скоринкою. Приємного апетиту!

Фаршировані макарони-черепашки в духовці

Якщо вам хочеться урізноманітнити меню, але готувати щось складне немає можливості, займіться перевіреним варіантом, запіканкою з макаронами.

Основні інгредієнти рецепту:

  • макарони-черепашки – 0,25 кг;

Для начинки:

  • одна цибулина;
  • фарш – 0,2 кг;
  • одна морква;
  • сир молочний – 150 гр;

Для підливи:

  • сіль – 10 гр;
  • вода — 0, 5 л;
  • паста томатна – 30 гр;
  • одна морквина;
  • прянощі одна цибулина.

Покрокове приготування:

  • Черепашки варимо у воді, заздалегідь її посоливши, 4 хвилини.
  • Приступаємо до начинки. Очищені моркву і цибулю подрібнити ножем або на тертці і відправити для обжарювання в сковороду. Готувати в олії зі спеціями 7 хвилин.
  • Піджарку змішати з 70 грамами тертого молочного сиру.
  • Підготувати м’ясний фарш. Насипати в нього сіль, прянощі. Якщо він вийшов сухим, то налити трохи води.
  • З’єднуємо фарш і запашні овочі із сиром і начиняємо сумішшю макарони.
  • Тепер робимо соус. Пасеруємо 4 хвилини подрібнену цибулю з морквою, додаємо пасту з помідорів, наливаємо 500 мл води і тушкуємо 3 хвилини.
  • В оброблену соняшниковій маслом форму викладаємо наші черепашки і заливаємо їх загусла підливою.
  • Посипаємо все тертим сиром.
  • Блюдо ставимо в прогріту до стандартної температури духовку на півгодини.
Дивіться також:  Бефстроганов з яловичини – 7 рецептів

Запіканка з макаронів і курки

Поживне, легке і ніжне страва внесе у ваш звичний раціон харчування свіжу нотку. Обов’язково спробуйте приготувати!

Склад рецепта:

  • болгарський перець – 150 гр;
  • філе курки – 250 гр;
  • молоко – 0,3 л;
  • сіль і свіжа зелень за смаком;
  • три яйця;
  • сир молочний – 100 гр;
  • щіпка чорного перцю;
  • макарони – 0,3 кг;
  • одна морквина;
  • три часточки часнику;
  • цибуля – 2 шт.

Як запекти макарони з куркою:

  • Варимо ріжки в підсоленій воді 3 хвилини. Після цього промиваємо під краном в друшляку.
  • Почистіть овочі. Цибулини і моркву натріть на тертці, а солодкі перці наріжте у вигляді соломки.
  • Пасеруємо спочатку цибулю до м’якості, потім до нього додаємо шматочки перцю і моркви.
  • Насипте до них сіль і мелений перець. Через 5 хвилин покришіть подрібнений часник.
  • Філе птиці поріжте шматочками.
  • Вилийте в окремий посуд курячі яйця, збовтайте віночком, додати молоко. Висипте туди ж рубану петрушку і тертий сир.
  • Форму для запіканки змастіть соняшниковою олією.
  • Починаємо викладати шарами продукти. Спочатку йдуть макарони, овочі і курка.
  • Заливаємо все сумішшю молока і яєць. Страва закриваємо в духовій шафі на 35 хвилин. Температура 180 градусів.

З ковбасою

Якщо на кухні не виявилося м’яса, але хочеться чого-небудь ситного і смачного, зробіть запіканку з ковбасою.

Що потрібно взяти:

  • два яйця;
  • варена ковбаса – 300 гр;
  • молоко – 400 гр;
  • помідори – 200 гр;
  • борошно – 75 г;
  • дві цибулини;
  • сіль з перцем за смаком;
  • макарони – 200 гр;
  • сир – 120 гр;
  • шматочок вершкового масла – 50 гр.

Як приготувати запіканку з макаронів:

  • Подрібнюємо ножем почищені цибулини і висипаємо їх на дно форми для запікання.
  • Відварені протягом 5 хвилин макарони промиваємо в друшляку, відокремлюємо половину всієї кількості і викладаємо її на цибулю.
  • Викладаємо зверху маленькі шматочки вершкового масла.
  • Варену ковбасу шаткуємо кубиками, відокремлюємо половину і викладаємо у форму.
  • Далі йде шар дрібно нарізаних томатів.
  • Залишилося завантажити залишилися макарони і ковбасу.
  • Окремо збиваємо сирі яйця, додаємо до них молоко.
  • Насипаємо в блюдо сіль з перцем і заливаємо молоком яйцями.
  • Прогріваємо духовку до температури 200 градусів.
  • Страва має запікатися в ньому півгодини.
Дивіться також:  Фрикадельки з підливою – 7 рецептів

Запіканка з сосисками

Сосиски – прекрасна і недорога альтернатива м’яса або ковбаси. З ними можна приготувати будь-які страви.

Нам знадобляться:

  • майонез – 50 гр;
  • шість сосисок;
  • сім яєць;
  • 200 грамів макаронів;
  • 500 мл молока;
  • 190 грамів сиру;
  • сіль за смаком.

Як приготувати макарони запечені:

  • Зваримо макарони в підсоленій воді до стану напівготовності. Вони не повинні бути дуже м’якими.
  • Деко з високими бортиками змащуємо маслом і викладаємо на дно макарони.
  • Сосиски нашаткувати кружечками і розташувати другим шаром на деку.
  • Збовтати віночком сирі яйця, додати до них майонез, молоко, перемішати.
  • Молочною сумішшю залити вміст форми для запікання.
  • Випікаємо страву протягом 40 хвилин. Температура духовки – 150 градусів.

Макарони, запечені з м’ясом

Список продуктів:

  • макарони спагетті – 0,5 кг;
  • часточка часнику;
  • мелений перець за смаком;
  • одна цибулина;
  • томатний сік – 470 мл;
  • баранина – 1 кг;
  • сіль за смаком;
  • паста з томатів – 15 гр;
  • сир твердий – 40 г;
  • олія соняшникова – 45 мл

Спосіб приготування:

  • Накаляем у фритюрі масло.
  • М’ясо ріжемо на великі шматки і смажимо в нагрітій посуді.
  • Подрібнюємо ножем в крихту цибулю з часником. Додаємо їх до баранині.
  • Через 10 хвилин туди ж наливаємо сік, викладаємо пасту, солимо, перчимо за смаком.
  • Додаємо гарячу воду. Нам потрібно, щоб її покривав шар м’ясної компонент.
  • Тушкуємо вміст сковороди до розм’якшення м’яса і загустіння рідини.
  • У каструлю з киплячою водою запускаємо спагетті, насипаємо сіль.
  • Викладаємо у форму для запіканки половину макаронів спагетті.
  • Трохи охолоджену баранину в соусі розподіляємо по шару спагетті.
  • Вивалюємо частину макаронів.
  • З сковороди на форму виливаємо соус і кришимо тертий сир.
  • Блюдо кладемо на поличку в духовці і готуємо 15 хвилин.
  • Подаємо пахучу смачну запіканку на порції зі свіжими овочами. Приємного апетиту!