Макарони у вершковому соусі – 9 рецептів смачного приготування

Будь-яке блюдо, навіть найпростіше, що можна зробити оригінальним. Достатньо додатково приготувати до нього смачну заправку. Макарони у вершковому соусі – яскравий тому приклад. Існує багато варіацій на тему, скажімо, пасти «Карбонара» і кожен створює свій неповторний букет смаків. Смак молочної підливи, яку ви подасте разом зі спагеті, допоможе подумки перенестися в хороший італійський ресторан і насолодитися вечерею на всі 100 відсотків.

Класичні макарони у вершковому соусі

Почнемо готувати з самого простого рецепту.

Нам знадобиться:

  • 200 г плавлених сирків;
  • 150 г сиру твердих сортів:
  • склянка жирних вершків:
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль;
  • базилік;
  • перець.

Макаронні вироби, які подаються з пастою, не можна переварювати. Зливайте воду, коли серединка ще відчувається на зубах.

Простий алгоритм дій:

  • Ставимо на вогонь каструлю або сковорідку, яку наллємо наші вершки і додамо дрібно порубаний плавлений сирок.
  • Після закипання відразу зменшуємо полум’я. У процесі необхідно постійно помішувати складу віночком або лопаткою.
  • Починаємо партіями засипати в гарячу масу натертий твердий сир. Слідкуйте, щоб він не збивався в грудочки.
  • Додаємо приправи і сіль, можна використовувати свіжу зелень.

Накладаємо спагетті і поливаємо їх зверху соусом.

З додаванням курки

Додамо ситності страви, використовуючи м’ясо.

Продуктовий набір буде наступним:

  • 300 г курячої грудинки;
  • 50 г сиру;
  • 300 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. борошна;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • улюблені приправи;
  • часник.

Готуємо так:

  • На розігріту сковороду з високими бортами наливаємо масло і викладаємо промите і нерезаное дрібними кубиками м’ясо.
  • Обсмажуємо його пару хвилин, засипаємо нашатковану цибулю і видавлений через прес часник. Не засмажуйте сильно цибулину, щоб соус вийшов прозорим.
  • Через ситечко просіваємо до інших інгредієнтів борошно і ретельно перемішуємо складу.
  • Вливаємо вершки, і коли вся маса закипить, зменшуємо вогонь. Вміст каструлі має почати густіти, коли почнемо додавати сіль і приправи, а також тертий сир.
  • Домагаємося однорідності складу і потім розкладаємо по тарілках макарони у вершковому соусі з куркою.

В вершково-грибному соусі

Це, мабуть, самий ароматний варіант підливи для пасти.

Підготуйте:

  • 500 г свіжих печериць;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 200 г сметани;
  • велику цибулину;
  • сіль;
  • ½ Ч л. мускатного горіха (меленого);
  • лавровий лист.
  • суміш перців.

Сьогодні на вечерю у вас будуть самі смачні макарони з грибами у вершковому соусі!

Приступаємо:

  • Почнемо з підготовки печериць, які добре промиваємо під струменем води, обтираем кухонним рушником і видаляємо почорнілі місця. Нарізати їх тонкими пластинами, щоб в соусі вони виділялися.
  • Починаємо обсмажувати грибні слайсы на сильному вогні, поки з них не випарується вся волога. Для пасерування грибів завжди використовуйте два види масла: вершкове і рослинне. Останнє не дасть їм потемніти під час термічної обробки.
  • Тепер додаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо ще кілька хвилин.
  • Викладаємо в сковороду сметану. Потрібної консистенції можна досягти за допомогою будь-якого бульйону або кип’яченої води.
  • Настав час для солі і приправ. Згасимо соус ще трохи, після чого його можна накладати по тарілках, де вже зручно розташувалася паста.

Цей рецепт можна ускладнити, додавши обсмажені шматки якогось м’яса.

Рецепт приготування з беконом

Приготуємо спагеті у вершковому соусі з беконом на основі рецепту «Карбонара».

Інгредієнти:

  • 150 мл вершків;
  • 100 бекону;
  • приправи;
  • 2 яєчних жовтка;
  • ½ Склянки вершків;
  • 50 г Пармезану;
  • 100 г Моцарели;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • перець;
  • червона цибулина;
  • часник;
  • сіль.

Готуємо так:

  • Нарізаємо бекон тонкими смужками і обсмажуємо на олії.
  • Через пару хвилин додаємо нашатковану цибулю і нарізаний часник.
  • Як тільки все трохи обсмажиться, вливаємо ретельно збиту суміш вершків з жовтками і активно помішуючи, насипати кубики Пармезану. Зменшуємо вогонь.
  • Коли маса почне густіти, насипаємо половину тертого сиру Моцарелла, солимо і перчимо майже готову страву.
  • Домігшись однорідність соусу, відключаємо плиту.

У тарілку першими накладаємо спагетті, потім поливаємо їх соусом і посипаємо залишками сиру.

 

Загрузка...

Паста з морепродуктами в вершковому соусі

Таке блюдо можна зустріти в меню дорогих ресторанів. Але прочитавши рецепт, ви зрозумієте, що з легкістю впораєтеся самі.

Нам знадобиться:

  • суміш морських продуктів (восьминоги, креветки, мідії, кальмари) – 500 г;
  • вершки – 5 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • сир Пармезан – 50 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • мускатний горіх – ¼ ч. л.;
  • перець і сіль.

Якщо ви не знайшли суміш морепродуктів, то можете купити все окремо. Тільки зверніть увагу, що креветки, восьминоги і кальмари повинні бути очищені. Якщо що-то немає – не біда.

  • Почнемо з пасерування цибулі і часнику в сильно розігрітій сковороді на вершковому маслі.
  • Як тільки продукти стануть прозорими, висипаємо морську суміш, не розморожуючи. Вогонь не зменшуємо, дозволяючи всієї рідини випаруватися. Вистачає 10 хвилин для готовності морських продуктів. Якщо морепродукти довго варити або смажити, то вони стануть жорсткими.
  • Вливаємо в загальну ємність вершки, додаємо прянощі, сіль і тертий сир. Як тільки маса почне гуснути, знімаємо з вогню.

За цей час можна було встигнути зварити і спагетті. З’єднуємо їх з заправкою і – вуаля! Ваші макарони з морепродуктів в вершковому соусі готові.

З креветками і цибулею

Якщо різноманітності морських мешканців у ваших магазинах не спостерігається, то для приготування відмінною пасти можна використовувати і один вид морського продукту.

У нашому випадку візьмемо:

  • 0,5 кг креветок;
  • склянка вершків;
  • 50 г цибулі-порею;
  • 20 г вершкового масла;
  • 30 г оливкової олії;
  • 50 г будь-якого сиру;
  • спеції за смаком.

Паста з креветками вийде дуже ніжною, якщо все зробити правильно.

  • Насамперед необхідно розморозити морський продукт і почистити. Потім відправляємо ракоподібних обсмажуватися на оливковій олії, постійно помішуючи. Відразу все солимо і перчимо.
  • Як тільки випарується вся волога, викладаємо до креветок цибулю, порізану кільцями, і вершкове масло.
  • Обсмажуємо все ще декілька хвилин і заливаємо вершками.
  • Чекаємо, коли соус загусне, і знімаємо соус з вогню.

Готуємо з шинкою

Інгредієнти:

  • 250 мл вершків;
  • 250 г шинки;
  • цибулина;
  • сіль;
  • 180 г замороженого горошку;
  • перець мелений;
  • 3 ст. л. рафінованої олії.

Ставимо на вогонь сковороду наливаємо масло. Пасеруємо в ньому дрібно посічену цибулю, додаємо горошок, вливаємо трохи води і варимо приблизно 15 хвилин.

Після закінчення цього часу викладаємо до інших інгредієнтів нарізану шинку, додаємо вершки, спеції і сіль. Тримаємо страву на слабкому полум’ї ще 5 хвилин, після чого розливаємо по тарілках з пастою і посипаємо свіжою зеленню.

Макарони у вершках з брокколі

Рецепт з печерицями і капустою чудово підійде для вечері.

Знадобиться:

  • у рівній кількості (150 г) печериць і брокколі;
  • 150 мл жирних вершків;
  • сіль;
  • 30 г вершкового масла;
  • улюблені спеції.

Готуємо так:

  • Розбираємо капусту на суцвіття, складаємо в друшляк і бланшируем (опускаємо на 3 хвилини в киплячу воду).
  • Гриби промиваємо, нарізаємо і відправляємо разом з брокколі обсмажуватися на вершковому маслі. Зараз можна додати приправи (орегано, базилік).
  • Через 5 – 6 хвилин заливаємо вміст каструлі вершками і трохи згасимо. Все готово.

Фетучіні з лососем у вершковому соусі

Щоб блюдо вашої кухні ще більше нагадувало про Італії, купіть спеціальну довгу і плоску локшину Феттучині. Можете відразу ставити каструльку з водою для пасти, а поки займемося соусом.

Нам знадобиться:

  • 300 мл жирних вершків;
  • сіль;
  • 300 р свіжого лосося;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • базилік;
  • орегано;
  • кінза;
  • перець.

Рибу можна використовувати будь-яку. Наприклад, з горбуші або кети соус вийде постнее, а щоб зробити його більш жирним, візьміть форель або сьомгу.

  • Очищену цибулю шаткуємо кубиками і обсмажуємо з використанням вершкового масла до прозорості.
  • Вливаємо до нього додаємо вершки і лосося, якого попередньо розморозили і нарізали в довільній формі.
  • Насипаємо спеції і тушкуємо всі компоненти страви не менше 5 хвилин (залежить від розміру шматочків риби).
  • Готову пасту з вершковим соусом, прикрашаємо свіжою зеленню.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...