Макарони з яйцем – 8 смачних рецептів

Найкорисніші макарони виготовляють з твердих сортів пшениці. Яйця краще брати домашні, вони не тільки корисні, але і мають більш насиченим смаком. При хворому шлунку варто використовувати рецепти запікання, без смаження будь-яких складових.

Макарони з яйцем на сковороді

З чого готувати:

  • 200 р макаронів;
  • 3 курячих яйця;
  • літр води;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. рослинного масла.

Як приготувати:

  • Воду на плиті посолити і довести до кипіння, кинути в неї макарони і варити до готовності. Потім промити макарони через друшляк проточною холодною водою і перемішати з ложкою олії.
  • На розпечену сковорідку вилити олію, нагріти і викласти макарони.
  • В окремій чашці змішати яйце і насипати 1-2 щіпки солі.
  • Вилити суміш на сковороду і відразу перемішати. Обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи до готовності яєць. Спочатку можна трохи підсмажити макарони – тоді буде смачна хрустка скоринка. Але якщо перетримати їх, блюдо вийде жорстким.
  • Подавати відразу після зняття з плити, можна присипати тертим сиром або зеленню за бажанням.

Простий варіант запіканки

Інгредієнти:

  • півкіло макаронних виробів;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 ст. цукру;
  • рослинна олія;
  • трохи зелені, солі і перцю.

Рецепт запіканки з макаронів з яйцем:

  • Закинути в окріп макарони і варити до напівготовності.
  • Дрібно порізати цибулю і пасерувати в олії, потім з’єднати з макаронами.
  • Маслом змастити форму для запікання і викласти склад. За бажанням додати перець і сіль.
  • Збити разом цукор і яйця в окремій мисці, залити цією рідиною вміст форми.
  • У попередньо розігріту духовку до поставити деко і запікати 25 хвилин.
  • Готову страву посипають зеленню і подають до столу.

З додаванням сиру

Що знадобиться:

  • 400 р макаронів;
  • 200 г сиру;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • 3 яйця;
  • зубочек часнику;
  • оливкова олія;
  • приправи і сіль.
Дивіться також:  Як приготувати манти в домашніх умовах

Як зробити макарони з яйцем і сиром:

  • У підсоленій киплячій воді зварити макарони, злити воду і промити їх.
  • Дрібними шматочками нарізати цибулю. Розігріти сковорідку з олією і обсмажити на середньому вогні.
  • Збити яйця, додати сіль зі спеціями і добре перемішати.
  • В промаслений форму викласти цибулю, поверх нього макарони. Залити яйцем, в самому кінці потерти зверху сир.
  • Готувати в духовці при температурі чверть години.
  • Подавати до столу відразу ж після готовності.

Локшин ник з макаронів в духовці

Компоненти:

  • 400 г спагеті;
  • 4 курячих яйця;
  • 30 г вершкового масла;
  • рослинна олія для змащування;
  • 250 мл молока;
  • 1 ст. л. сухарів для панірування;
  • 2 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Відварити спагетті в киплячій підсоленій воді, промити і змастити рослинним маслом.
  • Форму для запікання добре промаслить і насипати панірувальних сухарів. Заповнити її локшиною.
  • З’єднати молоко, яйця і сіль, ретельно збити і вилити на лист зверху макаронів.
  • Злегка засипати залишками сухарів і залити топленим вершковим маслом.
  • Розігріти духовку до і готувати півгодини.
  • Відразу після запікання можна приступати до трапези.

З помідорами

Складові:

  • 200 р макаронів;
  • 3 середніх томата;
  • 6 яєць;
  • вершкове масло для смаження;
  • свіжа зелень, чорний перець і сіль.

Рецепт макаронів з яйцем і помідорами:

  • Відварити макарони до готовності. Промити і злити воду повністю.
  • Дрібними шматочками томати порізати.
  • Розігріти вершкове масло на сковорідці, покласти одночасно помідори і макарони. Смажити суміш до готовності помідорів.
  • З’єднати яйця з перцем, сіллю і зеленню, перемішати і збити.
  • Залити цим вміст сковороди і накрити кришкою.
  • Запікати на повільному вогні до повної готовності яєць.
  • Подавати блюдо гарячим, відразу після зняття з плити.

Макарони з ковбасою і яйцем

Інгредієнти:

  • півкіло макаронних виробів;
  • столова ложка вершкового масла;
  • 100 г докторської або ветчинной ковбаси;
  • 2 яйця;
  • сіль і спеції.
Дивіться також:  Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Як приготувати макарони з яйцем і ковбасою:

  • Зварити в підсоленому окропі макарони і промити їх.
  • Розігріти сковороду з вершковим маслом. Дрібно нарізати ковбасу і обсмажувати до появи легкої скоринки.
  • Всипати в сковорідку макарони, перемішати. Збити яйця і залити вміст сковороди, додати сіль і приправи.
  • Готувати 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
  • Є відразу після зняття з плити.

Як зробити в мікрохвильовці

Що необхідно:

  • 300 г макаронних виробів;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 пучок кропу;
  • перець і сіль.

Спосіб приготування:

  • Варити до готовності макарони в підсоленому окропі. Промити і злити воду.
  • Змішати яйця з приправами, зеленню і сіллю, ретельно збити.
  • Розкласти макарони в глибокі тарілки, призначені для харчування.
  • Додати в кожну тарілку трохи вершкового масла і залити складу яйцем. Для однієї тарілки – одне яйце.
  • Налаштувати мікрохвильову піч на 800 ватт та готувати страву протягом 4 хвилин.
  • При бажанні додати тертого сиру за хвилину до готовності. Подавати до столу відразу, як приготується.

Рецепт для мультиварки

З чого зробити:

  • півкіло макаронів;
  • 50 г вершкового масла;
  • 4 курячих яйця;
  • 3 ст. л. кетчупу;
  • 100 г сиру;
  • сіль.

Як готувати макарони з яйцем в мультиварці:

  • Відварити макарони у солоному окропі, прибрати воду.
  • Запустити на півгодини програму «Смаження» на мультиварці і покласти туди вершкове масло.
  • Після того, як масло стане талим, помістити макарони і обсмажувати до появи золотистої скоринки. Необхідно постійно помішувати.
  • Збити яйця, додати сіль і кетчуп, відправити суміш до макаронів і ретельно перемішати.
  • Залишити на 5 хвилин під закритою кришкою.
  • З’їдати страва повністю потрібно відразу після готовності, так як через якийсь час воно може стати м’яким і не хрустким.
Дивіться також:  Буріто – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Макарони з яйцем – швидке і просте блюдо, з яким впорається навіть дитина. Використовуються недорогі інгредієнти, тому його часто готують студенти.