Макарони з креветками – 7 рецептів приготування

Макарони з креветками – дуже просте, але одночасно вишукана і ніжна страва. Приготувати його можна за пів години, але пере смаком таких макаронів не встоїть ніхто.

Найпростіший рецепт

Що потрібно взяти:

  • оливкової масло сорти для піджарки;
  • макарони – 270 г;
  • сіль за смаком;
  • креветки – 0,25 кг;
  • щіпка чорного перцю;
  • часникові часточки – 4 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • базилік.

Поетапне приготування:

  • Томат необхідно спочатку опустити в окріп, потім у холодну воду. Так до нього простіше зняти шкірку. М’якоть помідора ріжемо невеликими шматочками.
  • Часник звільніть від лушпиння пропустіть через прес.
  • Якщо у вас свіжі креветки, їх необхідно почистити. Паралельно розпочинаємо і варити макарони і підливу.
  • Для соусу в сковороду з нагрітою олією насипте часник і пасеруйте до утворення на ньому золотистої скоринки.
  • Виймаємо підготовлений продукт зі сковороди, а на його місце викладаємо креветки.
  • Дочекайтеся, поки з креветок вийде рідина, продовжуйте далі обсмажувати протягом 10 хвилин.
  • Слідом додаємо шматочки помідора і тушкуємо, додайте сіль і насипте трохи меленого перцю. Варимо ще 5 хвилин.
  • За цей час макарони повинні зваритися. Беремо від них трохи води і переливаємо в підливу на сковороді. Після цього перекладаємо промиті макарони.
  • Перед подачею кладемо для прикраси пару листочків базиліка.