Макарони з куркою — 10 смачних рецептів приготування

Якщо в будинку є шматочок м’яса і будь-які макаронні вироби, смачний ситний обід в італійському стилі можна приготувати всього за півгодини. Макарони з куркою можна доповнювати свіжими або тушкованими овочами, різними соусами, приправами.

Макарони з куркою, запечені в духовці

Поживне друге блюдо стане ідеальним рішенням для швидкого обіду. Рецепт завжди можна доповнити, щоразу створюючи частування з новим смаком.

Знадобиться:

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • 400 р макаронів;
  • цибулина;
  • 3 яйця;
  • 70 мл молока;
  • 150 г нежирної сметани;
  • пісне масло для обсмажування;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Кроки приготування.

  • М’ясо відварюють 40 хвилин у підсоленій воді, охолоджують, очищають від кісточок і шкірки, нарізають шматочками.
  • Макарони варять до напівготовності.
  • Нашатковану цибулину обсмажують в олії протягом 3 хвилин, додають грудинку і смажать ще 5 хвилин, весь час помішуючи.
  • Форму для запікання промащують маслом.
  • Викладають половину макаронів, потім цибульно-м’ясний шар і знову макарони.
  • Готують соус: збивають яйця, молоко, сметану, сіль і перець.
  • Вийшла заправкою заливають запіканку.
  • Макарони з куркою в духовці готують 30 хвилин при 190°С.
  • Запіканку подають гарячою, попередньо розрізавши на порції.

В мультиварці

Кухонна техніка дозволяє приготувати дуже смачне поживне блюдо за кілька хвилин.

Знадобиться:

  • 350 г курячої грудинки;
  • 300 г макаронів;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль і базилік;
  • 30 мл рослинного масла.

Спосіб приготування.

  • Курку нарізають тонкими скибочками і змішують з базиліком.
  • У каструлю наливають масло, включають програму «Смаження» і готують м’ясо до золотистої скоринки.
  • Цибулину ріжуть полуколечками, часник дрібно кришать. Додають до курки і готують чверть години на програмі «Гасіння».
  • Макарони відварюють окремо, закладають в чашу приладу, солять, перемішують.
  • Макарони з куркою в мультиварці готують на програмі «Гасіння» ще 15 хвилин.

Макарони, смажені на сковороді з куркою

Пікантна засмажена курочка з макаронами стане улюбленим блюдом для всієї сім’ї. У цьому рецепті не потрібно попередньо відварювати м’ясо, що значно скорочує час приготування.

Список продуктів:

  • 400 г макаронних виробів;
  • 350 г курячого філе;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 10 г сушеного базиліка;
  • 3 часникового зубчики;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • за смаком сіль.

Етапи готування.

  • Філе нарізують акуратними шматочками (можна використовувати трохи підморожене м’ясо: з ним простіше працювати).
  • У добре розігріте на сковороді олію кладуть курку і обсмажують протягом 10 хвилин.
  • Додають подрібнену цибулю і смажать ще 3 хвилини.
  • Вміст сковороди солять, приправляють базиліком і тиском часником.
  • Зі спеціями курку обсмажують ще 5 хвилин, постійно перемішуючи.
  • Протягом 6 хвилин відварюють макарони.
  • Потім їх додають до ароматного м’яса і готують під кришкою на середньому вогні близько 10 хвилин, періодично змішуючи. При необхідності підливають масло.
Дивіться також:  Свинина в фользі, запечена в духовці – 11 рецептів приготування

У вершковому соусі

Приготувати найніжніші макарони з куркою в вершковому соусі під силу навіть початківцю кулінару.

Необхідні компоненти:

  • 400 г спагеті;
  • 400 г курячого м’яса;
  • 4 часникового зубчики;
  • 40 г вершкового масла;
  • 200 г вершків середньої жирності;
  • сіль і суміш італійських трав за смаком;
  • 60 мл оливкової олії.

Рецепт покроково.

  • У киплячій підсоленій воді з додаванням ложки оливкової олії відварюють макарони до готовності.
  • М’ясо очищають від плівок і кісток, нарізають кубиками, солять і приправляють травами.
  • Пряну курку обсмажують на розігрітому оливковому маслі, періодично перевертаючи шматочки.
  • Зарумяненное м’ясо переміщують у сотейник, а на сковороді в залишках олії обсмажують рубаний часник, через 5 хвилин додають вершки і тушкують ще 5 хвилин.
  • Відварені спагетті додають до курки, кладуть шматочок масла і заливають часниково-вершковим соусом.
  • Блюдо тушкують під кришкою 2 хвилини і відразу подають.

Паста з куркою і грибами — покроково

В Італії існує безліч рецептів приготування макаронів з різними добавками і соусами. Одним з найбільш смачних страв є паста з куркою і грибами.

Список інгредієнтів:

  • 160 г філе курки;
  • 200 г пасти;
  • 130 г свіжих печериць;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 100 г вершкового масла;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • 15 г кропу;
  • сіль.

Покроковий рецепт.

  • Курку, печериці та цибулю нарізають кубиками.
  • В олії смажать спочатку цибулю, через 4 хвилини додають м’ясо, ще через 5 хвилин — гриби. Всі солять і обсмажують до випаровування рідини. В кінці приготування додають вершкове масло.
  • Пасту варять у солоній воді 10 хвилин і відправляють до решти інгредієнтів.
  • Вміст сковороді обсмажують протягом 3 хвилин і приправляють рубаним кропом.

Макарони по-флотськи з куркою

Улюблені багатьма макарони по-флотськи можна зробити не тільки з фаршем, але і з соковитими шматочками курки. Страва готується дуже просто, зіпсувати його практично неможливо.

Дивіться також:  Тісто для пельменів на окропі – 7 рецептів, як приготувати заварне тісто еластичне

Потрібно:

  • 300 г макаронних виробів;
  • 300 г курятини;
  • 100 г пір’я зеленої цибулі;
  • 1 велика морква;
  • сіль і мелений перець;
  • олія для обсмажування.

Технологія приготування.

  • Курку варять 20 хвилин, у теплому стані ріжуть на кубики. Бульйон не виливаємо.
  • Моркву подрібнюють на дрібній тертці.
  • Цибулю нарізають кільцями.
  • На бульйоні, що залишився, варять макарони.
  • Підготовлену курятину обсмажують в олії до рум’яного кольору не більше 8 хвилин, щоб не пересушити м’ясо.
  • На сковороду додають цибулю з морквою і смажать разом з куркою 3 хвилини.
  • Обжарку солять, перчать.
  • У сковороду викладають макарони.
  • Блюдо перемішують і пару хвилин готують під кришкою.

З додаванням сиру

Дуже апетитне вишукане блюдо підійде не тільки для повсякденного обіду, але і для святкового столу.

Список інгредієнтів:

  • 600 г черепашок;
  • 350 г курки;
  • 150 мл рідкої сметани;
  • 120 г голландського сиру;
  • по 10 г кропу і петрушки;
  • 10 г суміші прованських трав;
  • сіль;
  • рослинне масло.

Етапи готування.

  • Курку розбирають на шматочки, обсмажують в маслі і прованських травах 10 хвилин.
  • Черепашки відварюють в солоній воді до напівготовності.
  • Макарони і м’ясо з’єднують, солять, викладають на змащений маслом деко і заливають сметаною.
  • Лист відправляють в розігріту до 190°С духовку.
  • Через 15 хвилин деко виймають, вміст посипають натертим сиром і рубаною зеленню.
  • Страву готують ще 15 хвилин і подають гарячим.

Спагетті з куркою в томатному соусі

Любителям італійської кухні обов’язково сподобається це апетитне блюдо. Рецепт можна спростити, включивши замість свіжих помідорів томат-пасту.

Необхідні компоненти:

  • 400 г філе курки;
  • 300 р спагеті;
  • 1 часниковий зубчик;
  • 0,5 кг стиглих томатів;
  • 5 г сушеного базиліка;
  • оливкова олія;
  • сіль.

Покроковий рецепт.

  • Спагетті варять до напівготового стану.
  • Курку нарізають невеликими пластинами, обсмажують на оливковій олії по 2 хвилини з кожного боку.
  • До м’яса додають дрібно нарізаний часник, сіль і базилік. Смажать ще 2 хвилини до рум’яного відтінку.
  • Приготовану курку перекладають в контейнер з кришкою, щоб не підсохла.
  • Помідори без шкірки, труть на крупній тертці і смажать на сковороді до появи соку.
  • Курку додають до томатів, перемішують і тримають під кришкою 5 хвилин (на вимкненій плиті).
  • Спагетті з’єднують з вмістом сковороди і обсмажують під кришкою близько 5 хвилин.
Дивіться також:  Як коптити рибу в домашніх умовах – 3 рецепта холодного та гарячого копчення

Ситна паста з курячим філе та соєво-медовим соусом

Пікантний соус, ароматні приправи дозволять приготувати дуже смачне екзотичне блюдо з простих інгредієнтів.

Потрібно:

  • 500 г італійської пасти;
  • 600 р філе курки;
  • 2 моркви;
  • 80 мл соєвого соусу;
  • 50 г меду;
  • сіль;
  • рослинне масло.

Кроки приготування.

  • Моркву натирають і тушкують у маслі 7 хвилин.
  • Якщо мед густий, його трохи підігрівають і з’єднують з соєвим соусом.
  • Курку розбирають на шматочки і маринують в отриманому складі.
  • М’ясо в медово-соєвому маринаді додають до моркви і засмажують на сильному вогні протягом 5 хвилин.
  • Пасту відварюють до готовності, перекладають в сковороду і витримують під кришкою на слабкому вогні 5 хвилин.

Незвичайна ніжна лазанья з куркою

Якщо під рукою немає листів лазаньї, приготувати традиційне італійське блюдо можна і з бюджетних продуктів.

Список компонентів:

  • 500 г курятини;
  • 200 г макаронних виробів;
  • 2 цибулини;
  • 3 помідори;
  • 1 великий болгарський перець;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г білого борошна;
  • 100 г м’якого сиру;
  • 500 мл молока;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • сіль і перчик запашний за смаком.

Технологія приготування.

  • Цибулю нарізають подрібніше і обсмажують в ложці олії до рум’яного кольору.
  • Додають дрібно нарізану курку, сіль, перчик і смажать 8 хвилин.
  • Помідори очищають і мнуть виделкою.
  • Солодкий перець ріжуть кубиками.
  • До м’яса додають помідори з перцем і обсмажують ще 7 хвилин.
  • Готують соус «Бешамель»: у сотейнику вершкове масло розтоплюють, частинами всипають борошно, безперервно помішуючи. Тонкою цівкою заливають молоко, намагаючись не допускати появи грудочок. Соус доводять до консистенції густої сметани і прибирають з плити.
  • Відварені макаронні вироби викладають на деко. Зверху розміщують м’ясну начинку і заливають соусом.
  • Лазанью готують при 180°С 25 хвилин, потім посипають натертим сиром і допікають ще протягом 5 хвилин.

Рецептів макаронів з куркою безліч. Експериментуючи з інгредієнтами і соусами, можна кожен день створювати нове блюдо.