Макарони з куркою в вершковому соусі – 8 рецептів

Смачно приготовані макарони з куркою в вершковому соусі можна подати не тільки до повсякденного обіду, але і до святкового столу. Апетитна підлива просочить гарнір і м’ясо, зробивши їх особливо ніжними. Склад соусу можна змінювати на свій смак, додаючи в нього сир, часник, гриби, томатний соус і інші відповідні компоненти.

Класичні макарони з куркою у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 250 г широкої пасту (макарони);
  • 4 курячі гомілки;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 мл жирних вершків;
  • 2 – 3 гілочки свіжої петрушки;
  • ½ Ст. тертого Пармезану;
  • ½ Ч. л. борошна;
  • мускатний горіх, сіль і перець.

Пасту варто вибирати широку і довгу. Особливо добре підходять до такої страви її яєчні сорту.

Приготування:

  • Вимити гомілки курки, зняти з них шкіру. Гострим ножем зрізати все м’ясо і порубати його на скибочки.
  • Зварити Пасту до стану аль денте.
  • Розтопити на сковорідці вершкове масло і смажити на ньому курячі шматочки до рум’янцю.
  • До м’яса відправити кубики цибулі, додати сіль і всі спеції.
  • Смажити інгредієнти до повної готовності.
  • Всипати в сковорідку борошно, добре все перемішати і смажити ще трохи.
  • Влити вершки, досолити і томити масу на повільному вогні до бажаної консистенції соусу.
  • Викласти у нього пасту і готувати страву ще пару хвилин.
  • Петрушку перебити блендером з Пармезаном. Отриману масу розкласти поверх порцій пасти.