Макарони з м’ясом – 9 рецептів приготування

На перший погляд здається, що макарони з м’ясом – дуже банальне блюдо. Насправді легко зробити його дуже смачним і оригінальним, якщо підібрати цікаві доповнення. Наприклад, ніжний ароматний соус.

Свинина з макаронами в ніжному соусі

Склад продуктів: половина склянки жирної сметани, півкіло свинячої вирізки, 15 г масла вершкового, 230 г фігурних макаронів, велика сіль, суміш перців, цибулина, півкіло консервованих помідорів без шкіри, ¼ ст. фільтрованої води.

  • Макарони відварюють до готовності, відкидається на друшляк, а потім повертаються в каструлю, до них відправляється вершкове масло.
  • Невеликі шматочки м’яса обсмажуються з сіллю і перцем. Коли свинина повністю приготується, вона перекладається на тарілку. У жирі, що залишився страхуються кубики цибулі.
  • Повертається м’ясо. Також в сковорідку викладаються розім’яті томати разом з соком, додається вода, сіль.
  • Маса нудиться на вогні до загусання. В останню чергу в неї додається сметана.

Макарони подаються порційно. Зверху вони щедро поливається соусом з м’ясом.

Макарони, запечені з м’ясом в духовці

Склад продуктів: 320 г макаронів-рожков, трохи більше півкіло фаршу, цибулина, 6-7 великих ложок томат-пасти, 2 сирих яйця, 130 г напівтвердого сиру, 90 мл вершків, масло оливи, сіль, спеції. Як приготувати макарони в духовці у вигляді запіканки, розповідається далі.

  • Ріжки відварюють до напівготовності.
  • Цибуля мельчится кубиками і смажиться до рум’яності.
  • Потім до овочу викладається м’ясо, і разом продукти готуються ще 6-7 хвилин.
  • Додається паста з томатів.
  • Окремо вершки збиваються з сирими яйцями, сіллю і спеціями.
  • Сир дрібно треться.
  • У форму, змащену маслом, продукти потрібно викладати шарами. Між макаронами розташовується м’ясо з цибулею і томат-пастою. Зверху майбутня запіканка засипається сиром і залити яєчною сумішшю.

Готується запіканка з макаронів з м’ясом в духовці 45-55 хвилин. Подається з будь-яким соусом та порцією свіжого салату.

Простий рецепт з куркою на сковороді

Склад продуктів: півкіло філе з курячих стегон, гранований стакан дуже жирних вершків, половина стандартної пачки макаронів-пір’я, половина склянки окропу, велика сіль, головка цибулі, половина пучка свіжої зелені.

Дивіться також:  Як варити манти – 5 способів приготування в каструлі, в мантоварке, в мультиварці і в пароварці

  • Сковорідка з невеликою кількістю жиру відразу відправляється розігріватися. На ній добре обсмажують шматочки курки, нарізані тонкими довгастими шматочками. Птиця готова, коли її смужки побіліють.
  • Цибуля мельчится кубиками і пересипається до м’яса. Разом інгредієнти готуються до м’якості овочів.
  • Далі можна виливати на сковороду підсолені вершки і воду.
  • Поки соус нудиться під кришкою кілька хвилин на повільному вогні, потрібно відварити пір’я до напівготовності.
  • Макарони також перекладаються в сковороду. Страва буде нудитися ще 10-12 хвилин. Приблизно за хвилину до готовності воно посипається подрібненою зеленню.

Можна додавати до макаронів з м’ясом на сковороді подрібнений часник.

В мультиварці

Склад продуктів: 340 г будь-якого м’яса і така ж кількість макаронів-пір’я, цибулина, 40 г вершкового масла, половина моркви, гарячий бульйон, суміш перців і будь-які інші приправи.

  • Овочі дрібно ріжуться і готуються в режимі випічки або смаження до рум’яності. Далі до них, викладаються дрібні шматочки м’яса. Разом інгредієнти смажать до готовності останнього компонента.
  • У чашу до піджарки висипаються сухі пір’я. Зверху виливається бульйон. Його рівень повинен вийти приблизно на 1 палець вище макаронів. Замість бульйону можна використовувати звичайну гарячу воду.
  • Маса солиться, перчится і приправляється будь-якими спеціями. Сюди ж додається вершкове масло.
  • Готується страва в тій же програмі ще 10-12 хвилин під кришкою.

Як тільки рідина з чаші випарується, макарони з м’ясом в мультиварці можна розкладати по тарілках.

З овочевою підливою

Склад продуктів: по 280 г курятини і макаронів-рожков, по 1 шт. цибулі, моркви і болгарського перцю, 2 великі ложки жирних вершків, 230 г томатів у власному соку, сухі прованські трави, велика сіль, щіпка цукру.

  • Цибулю і солодкий болгарський перець ріжуться кубиками. Морквина крупно треться.
  • На добре розігрітому маслі всі підготовлені подрібнені компоненти обсмажуються до м’якості.
  • Далі до них, викладаються помідори у власному соку. Разом овочі тушатся 12-15 хвилин.
  • Залишилося влити вершки, додати спеції, цукор і сіль.
  • Коли маса загусне, підлива для макаронів готова.
  • Окремо до рум’яності обсмажуються шматочки курки з сіллю. Вже готова птах викладається в підливку і нудиться в ній пару хвилин.
Дивіться також:  Курячі ніжки – 15 рецептів, як смачно приготувати в духовці, в мультиварці і на плиті

Макарони варяться до повної готовності і подаються з овочевою підливою порційно.

Бефстроганов з макаронами — покроковий рецепт

Склад продуктів: півкіло яловичини, 2 середні цибулини, 2 великі ложки пасти з томатів, велика сіль, повний стакан жирної сметани, 1 велика ложка високосортного борошна, суміш перців, макаронні вироби за смаком.

  • Цибулю дрібно шинкуется кубиками. Яловичина подрібнюється соломкою.
  • Спочатку на будь-якому жирі обсмажують шматочки овоча, а потім – разом з м’ясом.
  • Маса солиться і перчится. При частому помішуванні продукти готуються 8-9 хвилин на сильному вогні. Потім сковорода накривається кришкою і приготування триває ще 7 хвилин на повільному вогні.
  • М’ясо посипається борошном, перемішується, смажиться 3-4 хвилини.
  • Викладається сметана. Суміш доводиться до кипіння.
  • Далі можна додати томат-пасту. Ще через пару хвилин соус буде повністю готовий.

Будь-які макарони варяться до готовності і подаються з отриманою підливою.

Спагетті з м’ясом — ніжне і смачне блюдо

Склад продуктів: 320-360 г спагеті, 40 г вершкового масла, великий солодкий болгарський перець, цибуля, 420 г м’якоті свинини, свіжий часник за смаком, 130 мл м’ясного бульйону, сіль.

  • Невеликі шматочки свинини з сіллю і подрібненим часником смажаться на будь-якому жирі до рум’яної скоринки.
  • У сковороду до м’яса відправляються подрібнені будь-яким зручним чином овочі. Інгредієнти готуються разом ще 2-4 хвилини.
  • Вливається солоний бульйон. Вміст сковороди гаситься близько півгодини під кришкою.
  • Окремо до повної готовності варяться спагетті в солоному окропі. Далі вони викладаються на друшляк і з’єднуються з вершковим маслом.

Спагетті розкладаються порційно, зверху на них викладається тушковане м’ясо з овочами.

Класичні макарони з м’ясом по-флотськи

Склад продуктів: 420 г коротких макаронів і стільки ж будь-якого м’яса, 2-3 ріпчасті цибулини, 70 г вершкового масла, суміш спецій для м’яса, велика сіль.

Дивіться також:  Відбивні зі свинини — 16 рецептів приготування

  • М’ясо вариться до готовності із сіллю і однієї ріпчатої цибулиною. Далі м’ясної компонент витягується з рідини і остуджується.
  • Короткі макаронні вироби варяться по інструкції на пачці. Вода зливається, але промивати їх не потрібно. До макаронів викладається половина порції від заявленої кількості вершкового масла.
  • Цибуля рубається кубиками і обсмажується до золотистого кольору.
  • М’ясо прокручується через м’ясорубку і відправляється в сковорідку до цибулі. Туди ж викладається вершкове масло, сіль, спеції. Виливається приблизно половина склянки м’ясного бульйону.
  • Маса нудиться під кришкою 5-7 хвилин.
  • Вміст сковороди висипається до макаронів.

Подається страва в гарячому вигляді з рубаною зеленню.

З соусом Болоньєзе

Склад продуктів: 170 г м’якоті свинини і яловичини, упаковка спагетті, пучок сухих прованських трав, 2 томата, за дрібку сухого селери, базиліка, 180 мл яловичого бульйону, цибулина, свіжий часник за смаком, 2 великі ложки томатної пасти, 140 мл червоного сухого вина, 30 г вершкового масла, 60 г пармезану, рафінована олія.

  • На суміші рослинного і вершкового масла обсмажується довільно подрібнену цибулю і часник. Коли інгредієнти стануть м’якими, до них викладається дрібно нарізане м’ясо двох видів. Разом продукти готуються 15-17 хвилин.
  • Далі вливається вино. Інгредієнти нудяться до випаровування алкоголю.
  • Потім вливається бульйон, додайте подрібнені томати без шкірки, томат-паста.
  • Маса нудиться до повного уварювання – близько 35-40 хвилин.
  • Додаються всі спеції, сіль. Якщо суміш кислить, можна підсолодити порцією піску.
  • Залишилося всипати дрібно тертий пармезан і готувати соус до тих пір, коли рідина в ньому випарується наполовину, а м’ясо розм’якшиться.
  • Спагетті варяться до напівготовності.

Подаються макаронні вироби порційно з м’ясним соусом.