Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування

Чим хороші макарони з тушонкою? В першу чергу простотою приготування. Баночку тушонки в запасі мати потрібно, щоб приготувати смачний гарячий вечерю домочадцям. Рецепт ніколи не набридне, якщо вміти урізноманітнити його сиром, томатами та іншими інгредієнтами. Розповімо кращі варіанти приготування макаронів з тушонкою.

Класичні макарони по-флотськи з тушонкою

Макарони по-флотськи чудово просте і смачне блюдо. Коли категорично не вистачає часу, а годувати домочадців потрібно, зробіть макарони з тушонкою і не прогадаєте. Також блюдо оцінять всі любителі активного відпочинку на природі: у казані на багатті макарони виходять ароматними і відлітають в одну мить!

Секрет страви — хороша тушонка: краще, якщо вона буде нежирної і яловичої; хоча і свинячий продукт зовсім не поганий, тільки макаронів важливо додати більше, особливо, якщо попався жирний складу.

Для приготування нам знадобиться:

  • пачка макаронів (краще типу «спіральки» або «ріжки»);
  • цибулина;
  • банку тушонки;
  • сіль, перець за смаком.

Відварюємо макарони до стану «альденте», відкидаємо на друшляк і промиваємо. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії (олії кладемо мало, адже тушонка завжди містить жир), додаємо тушонку і знову все обсмажуємо поки рідина злегка не випарується. Кладемо на м’ясо з цибулею відварені макарони, і знову готуємо всі разом. Кілька хвилин достатньо, щоб компоненти «одружилися» — перетримувати на вогні не треба, інакше макарони переваряться. Ну, ось і все – страва готова! Залишилося тільки посипати все зеленню і їсти з хлібом і гарячим чаєм.

Ідеальна пряність для страви – зелений лук.

На природі рецепт буде іншим: в похідному казанку кип’ятимо воду, засипаємо макарони і через 5 хвилин відкриваємо тушонку і кладемо в казанок. Варимо до готовності пасти, а перед подачею – посипаємо зеленню, а ще краще – розкладемо зелень пучками поруч, щоб можна було їсти її вприкуску.