Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування

Чим хороші макарони з тушонкою? В першу чергу простотою приготування. Баночку тушонки в запасі мати потрібно, щоб приготувати смачний гарячий вечерю домочадцям. Рецепт ніколи не набридне, якщо вміти урізноманітнити його сиром, томатами та іншими інгредієнтами. Розповімо кращі варіанти приготування макаронів з тушонкою.

Класичні макарони по-флотськи з тушонкою

Макарони по-флотськи чудово просте і смачне блюдо. Коли категорично не вистачає часу, а годувати домочадців потрібно, зробіть макарони з тушонкою і не прогадаєте. Також блюдо оцінять всі любителі активного відпочинку на природі: у казані на багатті макарони виходять ароматними і відлітають в одну мить!

Секрет страви — хороша тушонка: краще, якщо вона буде нежирної і яловичої; хоча і свинячий продукт зовсім не поганий, тільки макаронів важливо додати більше, особливо, якщо попався жирний складу.

Для приготування нам знадобиться:

  • пачка макаронів (краще типу «спіральки» або «ріжки»);
  • цибулина;
  • банку тушонки;
  • сіль, перець за смаком.

Відварюємо макарони до стану «альденте», відкидаємо на друшляк і промиваємо. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії (олії кладемо мало, адже тушонка завжди містить жир), додаємо тушонку і знову все обсмажуємо поки рідина злегка не випарується. Кладемо на м’ясо з цибулею відварені макарони, і знову готуємо всі разом. Кілька хвилин достатньо, щоб компоненти «одружилися» — перетримувати на вогні не треба, інакше макарони переваряться. Ну, ось і все – страва готова! Залишилося тільки посипати все зеленню і їсти з хлібом і гарячим чаєм.

Ідеальна пряність для страви – зелений лук.

На природі рецепт буде іншим: в похідному казанку кип’ятимо воду, засипаємо макарони і через 5 хвилин відкриваємо тушонку і кладемо в казанок. Варимо до готовності пасти, а перед подачею – посипаємо зеленню, а ще краще – розкладемо зелень пучками поруч, щоб можна було їсти її вприкуску.

Дивіться також:  Як відварити рис – 14 правильних і смачних рецептів приготування в каструлі, в мультиварці і мікрохвильовці

Рецепт приготування в мультиварці

Макарони з тушонкою в мультиварці легко приготувати за півгодини: мудрості тут немає. Головне – придбати якісну пасту, яка збереже форму.

Варити все дуже просто:

  • На режимі «Паста» готуємо макарони.
  • Додаємо в них тушонку.
  • Підігріваємо все, щоб блюдо придбало однорідність.
  • Додаємо зелень за смаком.
  • Макарони з мультиварки вийдуть смачніше, якщо додати трохи води або бульйону: регулюйте густоту на свій розсуд. Є макарони краще з чорним хлібом і зеленню.

    З додаванням сиру

    Приготувати макарони з тушонкою на сковороді можна за кілька хвилин. Будь тертий сир зробить блюдо ще смачніше, лише б тушонка не була надто жирною.

    Готуємо так:

  • Варимо макарони до напівготовності.
  • Змішуємо їх на сковорідці з тушонкою.
  • Прогріваємо: так інгредієнти віддадуть один одному аромати, і страва вийде смачніше.
  • Натираємо сир.
  • Нарізаємо зверху зелень.
  • Подаємо до столу з білим хлібом або тостами, змазаними часником. Макарони з сиром вийдуть прекрасними з тушонкою з яловичини: головне заважати все акуратно, щоб зберегти цілісність шматочків м’яса.

    У томатному соусі

    Макарони з тушонкою чудово поєднуються з будь-яким томатним соусом. Звичайно, легко приготувати все з кетчупом або томатною пастою, але ми пропонуємо смачні і цікавий варіант – макарони з помідорами у власному соку.

    Найкраща приправа даної страви: орегано.

    Як приготувати макарони з помідорами:

  • Відварюємо спагетті до напівготового стану.
  • Трьом помідори на крупній тертці.
  • Виливаємо томатний соус в сотейник і прогріваємо до стану легкого кипіння.
  • Викладаємо до помідорів банку тушонки (краще зняти зверху весь видимий жир).
  • Перемішуємо.
  • Додаємо спагетті.
  • Прогріваємо блюдо.
  • Макарони з томатом можна готувати з рідким соусом чи густим – досить додати більше томатів. Обов’язково спробуйте страву на сіль, і використовуйте велику кам’яну. Такі макарони подають салат з морської капусти або свіжими овочами.

    Дивіться також:  Курча тютюну – рецепт на сковороді під пресом

    Запечений варіант в духовці

    Макарони з тушонкою легко запекти, так вони набудуть рум’яну золотисту скоринку і легкий хрусткий смак (якщо запекти їх на режимі гриль). Для такої запіканки на швидку руку краще взяти велику пасту у вигляді трубочок або великі черепашки: їх можна нафарширувати.

    Приготуємо запіканку таким способом:

  • Відваримо макарони до стану «альденте».
  • Викладемо у форму для запікання, змащену олією.
  • Зверху викладемо тушонку.
  • Разровняем все одним шаром.
  • Засипаємо твердим сиром.
  • Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Запікаємо, поки сир не розплавиться і не стане золотисто-підсмаженою.
  • Запіканці важливо дати трохи охолонути, а тільки потім нарізати на порції. Їмо з хлібом, солоними і запиваємо теплим чаєм з лимоном і травами.

    Як вибрати смачну тушонку для макаронів?

    Жоден рецепт не буде вдалим, якщо не навчитися вибирати якісну тушонку. Розповімо про правила вибору.

    Перше, що важливо зробити: вивчити етикетку. Краща тушонка продається в жерстяних і скляних банках, де легко побачити вміст своїми очима. Банки повинні бути без сколів, вм’ятин та інших пошкоджень.

    На кришці добросовісний виробник завжди вкаже термін придатності, дату виготовлення і поставить свій унікальний номер: по ньому легко обчислити працівника, який закочував м’ясо в банку.

    Маркування виглядає як «чеканка» у три ряди:

    • дата виготовлення;
    • номер партії (виробничої лінії);
    • унікальний номер.

    Буде правильним обирати консерви з літерою А – вона говорить про те, що виробник спеціалізується саме на м’ясних консервах, а не робить все підряд (букви О і Р говорять про те, що на заводі працюють з овочами та іншими рослинами).

     

    Ну, а склад хорошою тушонки простий: тільки м’ясо, цибулю і спеції. Сьогодні багато роблять консерви на власний розсуд, змінюючи пропорції м’яса і жиру. Найкраще зарекомендував себе ГОСТ 32125-2013 (для свинячих консервів) і ГОСТ Р 54033-2010 (для яловичих), інші просто не варті своїх грошей.

    Дивіться також:  Смажена цвітна капуста на сковороді – 7 рецептів

    Вибирайте тільки якісну продукцію. Адже, правда, ми не настільки багаті, щоб викидати гроші на вітер. Готуйте із задоволенням, майте апетит до життя, не бійтеся експериментувати на кухні.