Макаронна запіканка – 10 смачних рецептів приготування

У раціоні сучасної людини обов’язково присутні макаронні вироби. Вони використовуються в перших стравах, в якості гарніру в поєднанні з м’ясом і овочами, застосовуються навіть для приготування десертів.

Макаронна запіканка — це результат подібних новаторських експериментів.

Класична макаронна запіканка з фаршем

Додати різноманітності буденного раціону можна за допомогою нестандартного приготування макаронів з фаршем.

Для цього знадобляться наступні продукти:

  • макаронні вироби – 400 г;
  • фарш зі свинини або яловичини – 500 г;
  • морква середніх розмірів — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • сир твердий – 100 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень (петрушка, кріп) – пів пучка;
  • сіль, спеції – за смаком.

Спосіб приготування дуже простий:

  • Після очищення морква треться за допомогою великої терки, цибулю і зелень подрібнюються, а часник розминається за допомогою чеснокодавкі.
  • У розігріту сковороду з ⅔ соняшникової олії викладається морквяно-цибульна суміш, де смажиться протягом 6 хвилин.
  • За хвилину до завершення смаження в сковороду поміщаються часник і зелень.
  • Обсмажені продукти, сіль і спеції додаються у посуд з фаршем, де все ретельно перемішується.
  • В окремій ємності збивається яйце, після чого вливається в фарш з овочами.
  • Суміш ще раз вимішується.
  • У киплячу підсолену воду поміщаються макарони, де варяться до напівготового стану. Після відкидають на друшляк.
  • В прямокутну форму продукти викладаються шарами, що складаються з прошарків: перший шар – ⅓ макаронів, половина фаршу, ⅓ сиру; другий шар – прошарку повторюються, третій шар – останні макарони присипаються рештою сиру.
  • Форма поміщається в розігріту духовку на півгодини при температурі 190°. При подачі блюдо посипати пряним кропом.