Малосольні огірки в пакеті – 7 швидких і смачних рецептів

Малосольні огірки в пакет – апетитна і нескладна заготівля, якій можна побалувати себе в огірковий сезон. Серед достоїнств подібних солінь можна назвати швидкість приготування (зелені пухирчасті плоди готові буквально за кілька годин), свіжий смак і хрускіт щойно зірваного з грядки овоча.

Швидкий рецепт малосольних огірків в пакеті

Ця закуска готується з тих же інгредієнтів, що і звичайні малосольні огірки тільки при повній відсутності води. Але не варто боятися, що без розсолу зелених плодах буде складно просолитися. Щільний пакет з поліетилену утримає необхідну кількість вологи.

Список необхідних інгредієнтів:

  • 1000 г огірків;
  • 35 г солі;
  • 10 г цукру;
  • 12-18 г часнику;
  • 15-25 г зелені кропу.

Рецепт покроково:

  • Огірки старанно вимити, зрізати «попки» і при необхідності розрізати на тонкі часточки. Очищені від лушпиння зубки часнику нашаткувати пластинами. Кріп вимити і струсити з нього зайву вологу. Зелень можна дрібно нарізати, порвати руками, або використовувати в не подрібненому вигляді. Для засолювання в пакеті підходять пухирчасті плоди довжиною не більше 10 см, чим коротше і тонше вони будуть, тим швидше просолятся. Великі екземпляри завжди можна розпустити на брусочки 1-1,5 см завтовшки.
  • У пакет відправити підготовлені овочі і зелень, притрусити зверху сіллю з цукром і перетасувати все, зав’язавши кульок на сайт. Помістити заготовку на полицю холодильника на 6-8 годин або на всю ніч.

З часником

Щоб приготувати хрусткі малосольні огірки з часником, використовуючи в якості тари для засолювання пакет, необхідний такий набір продуктів:

  • 2000 р огірків;
  • 100 мл рафінованої рослинної олії;
  • 34 г солі;
  • 34 г цукру;
  • 26 мл оцту;
  • 26 г зелені кропу;
  • 14 г часнику;
  • 3 листків чорної смородини;
  • 2 зелених парасольки квітів кропу.
Дивіться також:  Скумбрія смажена на сковороді — 7 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • Вимиті і нарізані на довгасті шматочки огірки покласти в щільний пакет. Туди ж кинути різані часникові часточки, подрібнені гілочки кропу.
  • Інші інгредієнти з наведеного вище переліку також перекласти в куль, який слід щільно зав’язати і енергійно потрясти.
  • Поліетиленовий кульок з овочами покласти в глибоку миску, що підстрахує від протікання розсолу, і прибрати в холодильник. Приблизна тривалість просолювання складе 5-6 годин.

Сама ніжна закуска

Щоб малосольні огірки в пакет вийшли найбільш хрусткими, до основних інгредієнтів треба додати таку спецію, як суха гірчиця, а також більше часу видалити попередньої підготовки овочів.

Пропорції спецій і свіжих огірків на один пакет:

  • 1000 г огірків;
  • 30 г солі;
  • 10-15 г часнику;
  • 10-15 г сухої гірчиці;
  • суміш перців і зелень кропу за смаком.

Технологія соління:

  • Відібрані огіркові плоди замочити на 5-12 годин у холодній воді. Чим більше овочі напитаются водою, тим важче солі буде витягнути її, а, отже, вони залишалися хрусткими.
  • У напитавшихся вологою корнішонів обрізати кінчики, упакувати їх в пакет, присолити, задобрити гірчицею, рубаними зубками часнику та іншими спеціями. Старанно все перемішати і забути про заготівлю в зав’язаному пакеті на пару-трійку годин.

Як засолити огірки в пакет за 2 години

Маринування овочів в пакеті займає буквально півдня, але найшвидші малосольні огірки легко отримати буквально за півтора – дві години по рецептурі для якої знадобляться:

  • 500 г огірків;
  • 12-18 г часнику;
  • 20 г дрібної солі;
  • 20 г зелені кропу;
  • ½ Лимона (сік).

Черговість дій:

  • Огірки вимити, зрізати з кожної сторони овоча приблизно по 0,5 см і розрізати вздовж на смужки-брусочки. Невеликі екземпляри на 4 брусочки, більш великі можна на більшу кількість.
  • Очищені зубки часнику крупно порубати з допомогою ножа, кріп подрібнити, з лимона вичавити сік. Його потрібно буквально чайна ложечка.
  • Плоди для засолювання перекласти в пакет, трохи полити лимонним соком, посипати сіллю, додати часник і кріп. Пакет зав’язати і енергійними встряхивающими рухами перемішати вміст. Для засолювання овочів не можна використовувати йодовану сіль, оскільки цей інгредієнт зробить огірки м’якими і може надати їм неприємний присмак йоду.
  • Залишити пакет з овочами в теплому місці на 1,5-2 години, за цей час виділиться ще більше соку і огірки добре просолятся. Готове соління надалі зберігати в холодильнику.
Дивіться також:  Тісто на курник – 7 рецептів приготування

Готуємо з кропом

Такі огірочки стануть ідеальним доповненням до молодої вареної картоплі, причому в їжу, як показує практика, підуть не тільки малосольні овочі, але і зелень, яка в цьому рецепті використовується в значній кількості:

  • 20 шт. невеликих молоденьких огірків;
  • 100 г кропу;
  • 100 г петрушки;
  • 30 г пір’я зеленої цибулі;
  • 20 г часнику;
  • 30 г солі.

Як приготувати малосольні огірки в пакет із зеленню:

  • Ароматні трави дрібно порубати, часник продавити через прес. З’єднати разом підготовлену зелень, часник і сіль. Все добре перетерти в кашку.
  • Вимиті і порізані на бруски огірки скласти в пакет разом з кашкою з часнику і зелені, добре розмішати.
  • Витримати овочі 12 годин у холоді і можна подавати.

Проста суха засолювання

Простота рецепта сухий засолювання полягає в доступності інгредієнтів і нескладності маніпуляцій, що проводяться з ними для отримання смачною малосольною закуски. За бажанням взятий за основу рецепт можна доповнити улюбленими спеціями і прянощами.

До складу соління входять:

  • 2000 р свіжих огірків невеликого розміру;
  • 40 г солі;
  • часник і зелень кропу за смаком.

Посол по кроках:

  • З усією старанністю вимити сировина для засолювання, зрізати на кожному плоді кінчики. Зняти лушпиння і придушити широкою стороною ножа часточки пекучого овоча. Зелень дрібно нашаткувати.
  • Скинути все в пакет, який потім динамічно потрясти, щоб все перемішалося. Зав’язані огірки залишити в температурних умовах кухні на кілька годин. Просолившуюся закуску тримати в холодильнику.

Різані малосольні огірки в пакет

Від поліетиленового мішечка з огірками, посоленными таким способом, практично моментально починає поширюватися тонкі пахощі солінь. Подати їх до столу можна вже через 4-5 годин після приготування, оскільки сировина нарізати на скибочки.

Дивіться також:  Деруни з фаршем – 6 рецептів

Все що потрібно підготувати для соління:

  • 1000 м молоденьких огірків;
  • 30-50 г часнику або по смаку;
  • 28 г солі;
  • 2 шт. гвоздики;
  • 2 шт. запашного перцю;
  • кріп, листя вишні, смородини, корінь хрону;
  • 2 пакети для заморозки.

Як зробити малосольні огірки в пакет:

  • Невеликі корнішони підготувати аналогічно попереднім рецептами, розпустивши кожен у довжину на кілька смужок-скибочок.
  • Кожну очищену часникову часточку розрубати на три-чотири шматочки. Кріп помити і дрібно порубати. Подрібнити і очищений сильний корінь. Промити пахучі листя вишні і смородини, а гвоздику і перець трохи розім’яти в ступці.
  • В пакет для заморозки укласти підготовлені огірки, зелень, спеції і сіль. Далі потрібно всього лише пару раз активно потрясти пакетом, так приправи зможуть однорідно розподілитися, для захисту від протікань заховати огірки в ще один пакет і поставити просолитися на кухонному столі.