Манна каша – 6 рецептів як манку варити смачно!

Можна нескінченно сперечатися про користь і шкоду манки, але від цього каша з цієї крупи не стане менш улюбленої дітьми і дорослими. Її вдалі рецепти передаються з покоління в покоління і постійно удосконалюються. Та й молодої господині не складе праці смачно приготувати манну кашу. Рецепти цієї страви, які користуються особливою популярністю серед кулінарів, публікуються далі.

Як варити манну кашу на молоці?

Як правило, в якості основи для обговорюваної кашки вибирається жирне коров’яче молоко.

Його береться 1 повний стакан. Інші інгредієнти: 7 чайних ложок манки, 1 ложка білого цукру, дрібку солі.

  • Спочатку в каструльку заливається трохи води. Щоб рідина тільки-тільки покрила дно ємності. Зверху виливається молоко.
  • Коли рідина почне покриватися першими бульбашками (ознака закипання), її можна посолити, підсолодити і засипати крупу. Робити це потрібної тонкої акуратною струменем і не забувати про безперервному помішуванні.
  • Коли молоко знову закипить, вогонь зменшується до нижньої межі, і страва готується 5-6 хвилин.
  • Вже в тарілці каша заправляється розтопленим маслом.

    Скільки часу готувати?

    Дуже важливо використовувати для приготування такої страви антипригарну або емальований посуд. Як тільки рідина вже після додавання крупи закипить, вона витримується на плиті від 2 до 6 хвилин.

     

    Все залежить від інтенсивності нагріву і від того, частування який консистенції планується отримати в результаті. Бажано дати готовому страві настоятися ще 10-12 хвилин під кришкою і тільки потім пробувати.

    Зразкові пропорції молока і манки

    При приготуванні такої каші пропорції молока і манки можуть бути різними. Вони залежать від того, який густоти хочеться отримати блюдо. Загальноприйнятим вважається співвідношення 7 чайних ложок крупи на склянку рідини.

    Якщо страва готується для малюків, то воно повинно вийти рідкуватим. У цьому випадку дотримуються пропорції рідини і крупи 10 до 1.